Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.6 HDI nemažou , umírají - amen

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Používať Total quartz future 5w30 ak nemá FAP, alebo Total 5w30 ineo ECS. Tieto oleje sú stavané pre tieto motory. Pokiaľ možno nepoužívať 10w40 aj keď ho servisná knižka povoľuje. Hlavný problém je v zanášaní olejovej vane. Toto sa stávalo u prvých modelov 1,6 HDi.

me tam davali 5w40

Odesláno

K původnímu příspěvku!Neumím posoudit jaký motor je 1.6HDI,to ukáže čas,ale pokud odejde turbo po zhruba 15km jízdy(může to být i veliká náhoda), spíš bych hledal problém v něčích rukáchPodotýkám-nejsem velký zastánce 307,i když ji vlastním.J.

Odesláno
Původně zaslal: jaturn

K původnímu příspěvku!Neumím posoudit jaký motor je 1.6HDI,to ukáže čas,ale pokud odejde turbo po zhruba 15km jízdy(může to být i veliká náhoda), spíš bych hledal problém v něčích rukáchPodotýkám-nejsem velký zastánce 307,i když ji vlastním.J.

Tam se ucpává v motoru ta trubka, kterou se turbo maže, proto ty turba u 1.6 HDi jdou do kopru...

Odesláno

A je problém trubku při výměně oleje pročistit?Má s tím někdo skušenost?Poradí jak na to?Je možná prevence?Čím vznikne zanešení-nepravidelná výměna oleje....?

Odesláno

za prvé je důležité používat odpovídající olej, ten musí mít specifikaci minimálně A3/B4 podle ACEA.

za druhé je nutné při výměně nechat dostatečnou dobu olej odkapat, může zůstat část oleje starého, ideálně jednou za čas nechat sundat vanu a vyčistit.

za třetí, zkrátit interval výměny oleje na 15.000 Km

za čtvtý, když už k tomu dojde nebo i preventivně vyndat sítko z přívodní trubky mazání na turbo.

jenom mne napadá, že autor příspěvku tady nedávno uváděl, že používá olej, u kterého jsem nenašel specifikaci pro vznětové motory, tak nevím jestli se auto neprovozovalo na neodpovídající olej.

[upravil dne 16.12.2009 homat]

post-0-14109611567927_thumb.jpg

Odesláno

toto auto jezdilo na 5w30 total , můžeš být klidný , já osobně bych tam ale dal raději normální plnou a měnil po 10-15tis km , tyto řídké oleje a dlouhé výměny jsou pro motor smrt , nehledě na doporučení výrobcem. Nezapomen , že 90 % lidí tam dá , co se má tedy 5w30 a motor jde do kytek. Z oleje po 25-30tis km je srajda plná karbonu a přepálených částeček , které tvoří ten bluvajz a mazut. osobně věřím tomu , že kdyby tento motor jezdil na 10w40 nabo 5w40 a měnil by se olej po 10tis km , nebyl by porblém. Na tom motoru není nic , co by vyžadovalo řidší olej !!!

Odesláno
Původně zaslal: Libor T16

toto auto jezdilo na 5w30 total , můžeš být klidný , já osobně bych tam ale dal raději normální plnou a měnil po 10-15tis km , tyto řídké oleje a dlouhé výměny jsou pro motor smrt , nehledě na doporučení výrobcem. Nezapomen , že 90 % lidí tam dá , co se má tedy 5w30 a motor jde do kytek. Z oleje po 25-30tis km je srajda plná karbonu a přepálených částeček , které tvoří ten bluvajz a mazut. osobně věřím tomu , že kdyby tento motor jezdil na 10w40 nabo 5w40 a měnil by se olej po 10tis km , nebyl by porblém. Na tom motoru není nic , co by vyžadovalo řidší olej !!!

S tím souhlasím.

Odesláno

u castrolu magnatec 5w40 jsi nenašel specifikaci pro dieselové motory jo ? tak já ti poradím - je hned za tím písmenkem C !!

to bylo u nějakého Mobilu

Tak ne, byl to Valvoline, ale podíval jsem se na příspěvek znovu, a chyba bude u mne, píšeš \"do závodních a turbomotorů valvoline 10w60\", ale já si spojil turbo hned s turbo dieslem, a to jsi asi nemyslel.

[upravil dne 16.12.2009 homat]

Odesláno

Ahojte,

s tym tvrdenim, ze 1,6 je vlastne prevrtana 1,4 by som nesuhlasil, nakolko 1,4 a 1,6 boli vyvijane a aj sa vyrabaju v inych zavodoch. 1,4 je sice slabsi, ale ma ovela vyssiu zivotnost, je jednoducho lepsie navrhnuty... Viem to, lebo som robil pre PSA takmer 5 rokov.

306 HDi XS 110 PS

Odesláno

Ja používam Total quartz future 5w30 už asi 500 000 km a moje autá s tým nemajú jediný problém. Asi najväčší problém je v nedodržaní kilometrov pre výmenu oleja a zostatky starého oleja v motore.

Odesláno

1,6 vychazi konstrukcne z 1,4. Nechapu jakej ma vliv konstrukce a vyrobni zavod. At to delaj kde chcou, v motorarne se to nemaluje, ale vyrabi.

[upravil dne 26.12.2009 jarinek]

Odesláno

30000km na naftové auto s turbem je moc.Polovina je tak akorát.HDI nejsou špatné motory, ale člověk se o ně musí starat.To není 1,9 diesel, kde stačilo nalít jen naftu.Nicméně i ta nafta(nebo snad nafto-řepkový koncentrát) tady v ČR není žádný zázrak.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...