Bloodeye Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Vazeni,zaujima ma,ako bude postupovat poistovna,ked mi niekto sposobi havariu a znici napr.prahy,hlinikove disky. Ako to bude riesit poistovna? Preplati mi aj tuning? Pocul som,ze nie,co ma od dalsich uprav auta dost odradza... Ak mi vinnik znici disky,LED svetla,poistovna mi preplati len seriovky,alebo ako??? Citovat
Fakir Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Nevidím důvod, proč by ti neměla proplatit to, co bylo na autě zničené, protože se to montáží stává součástí auta a pokud to je legální úprava, tak by to mělo být pojišťovně jedno. Ale klíčová je vždycky tvoje pojistná smlouva v jejím plném znění. Citovat
Medvěd Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Podle mě bude mít \"tuněné\" auto s proplacením škody u pojišťovny spíš problémy: a) je potřeba dokázat pořizovací cenu dílů (kdo si nechává od všeho paragony, že?) b) součástka musí být otypovaná (schválená) pro provoz v ČR a montáž na dané auto Pokud nebudeš mít k poškozeným dílům doklady, pojišťovna při úhradě bude opravdu vycházet z ceny sériových dílů, ještě ponížené o amortizaci (u 5ti a více letých vozů se proplácená částka vždy snižuje o nějaké %). Osobně bych i z těchto důvodů za tuning prachy nevyhazoval, nikdy nevíš, koho na silnici potkáš (viz. nedávné setkání Jarajardy s pánem nad hrobem). Citovat
jozefsv Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 podla mna ako pise medved v bode b.ak nemas typizovane pre dane auto a nemas od toho doklady tak ti to poistovna nepreplati.o nejakych led svetielkach ani nehovoriac Citovat
projozo Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Vieš ako je to s poisťovňou,špekuluje ako zaplatiť čo najmenej,ale ked si im dlžný ty hned sa vyhrážajú exekúciou. Citovat
.mycTD Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 rozhodujici je nejak dolozit cenu. kdyz mi auto zbori plot, tak se to taky proplaci ze zakonneho pojisteni a nikdo nezkouma homologaci. Citovat
Medvěd Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 To je hodně zvláštní názor Pojišťovny (stejně jako kdokoli jiný) nemají zájem příliš utrácet a tak budou hledat jakýkoli důvod, aby zaplatily co nejméně. Pokud má auto doplňky, které zjevně nejsou originálním příslušenstvím, budou zcela v souladu se zákony požadovat homologaci (protože cokoli je na autě namontováno, musí homologaci mít - jinak to tam nemá co dělat). Citovat
Qcko Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 To mas ako v autoumyvarke, ak dojde pri umyvani k poskodeniu cohokolvek na aute co je mimo serie, tak sa od toho distancuju, ze to je tvoj problem:papa Neuvazuj o buracke, to je zaklad:bojim Citovat
kajvet Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Tuning se musí ve smlouvě připojistit jako mimořádná výbava (uvádí se ve smlouvě přibližná cena daných tuningových dílů).... poté ty tuningové křidýlka, mračítka apod. pojišťovna při poškození zlikviduje. Pokud to ve smlouvě není, tak za tuning je smolík! [upravil dne 13/12/09 kajvet] Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Kajvete a jak je to s video zastavbou ve voze. to lze pripojistit nebo smolik? vim ze z havarky lze vse krom videa ale nevim zda-li to jde pripojistit(odcizeni,poniceni) Citovat
Medvěd Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 pokud je to pevně zabudované, pak myslím, že by to připojistit mělo jít Citovat
.mycTD Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Původně zaslal: Medvěd ...budou zcela v souladu se zákony požadovat homologaci (protože cokoli je na autě namontováno, musí homologaci mít - jinak to tam nemá co dělat). se kterymi zakony? muzes uvest nejaky konkretni? prave proto, jake jsou pojistovaci kurvy, tu neni na nejake domenky prostor: c. 168/1999sb § 7 (1) Pojistitel nehradí a) škodu, kterou utrpěl řidič vozidla, jehož provozem byla škoda způsobena, b) škodu podle § 6 odst. 2 písm. b) a c), za kterou pojištěný odpovídá svému manželu nebo osobám, které s ním v době vzniku škodné události žily ve společné domácnosti, c) škodu na vozidle, jehož provozem byla škoda způsobena, jakož i na věcech přepravovaných tímto vozidlem, s výjimkou škody způsobené na věci, kterou měla tímto vozidlem přepravovaná osoba v době škodné události na sobě nebo u sebe, a to v rozsahu, v jakém pojištěný za škodu odpovídá, d) škodu podle § 6 odst. 2 písm. b) a c) vzniklou mezi vozidly jízdní soupravy tvořené motorovým a přípojným vozidlem, nebyla-li způsobena provozem jiného vozidla, e) škodu vzniklou manipulací s nákladem stojícího vozidla, f) náklady vzniklé poskytnutím léčebné péče, dávek nemocenského pojištění (péče) nebo důchodů z důchodového pojištění v důsledku škody na zdraví nebo usmrcením, které utrpěl řidič vozidla, jehož provozem byla tato škoda způsobena, g) škodu způsobenou provozem vozidla při jeho účasti na organizovaném motoristickém závodu nebo soutěži, s výjimkou škody způsobené při takovéto účasti, jestliže je řidič při tomto závodu nebo soutěži povinen dodržovat pravidla provozu na pozemních komunikacích. (2) Byla-li škoda způsobena vlastníku vozidla provozem jeho vozidla, které v době vzniku škody řídila jiná osoba, nebo osobě, která s vozidlem, jehož provozem byla této osobě škoda způsobena, oprávněně nakládá jako s vlastním nebo se kterým oprávněně vykonává právo pro sebe, a jestliže v době vzniku škody řídila vozidlo jiná osoba, je pojistitel povinen uhradit tomuto vlastníku nebo této osobě pouze škodu podle § 6 odst. 2 písm. a). Citovat
.mycTD Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 jeste bych doplnil, ze se tu bavime o (tzv.) povinnem ruceni. v pripade havarijky ma pojistovna daleko sirsi manevrovaci prostor pri stavbe smlouvy, takze tam uz to byva docela boj. Citovat
kajvet Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Původně zaslal: Pe.Tr Kajvete a jak je to s video zastavbou ve voze. to lze pripojistit nebo smolik? vim ze z havarky lze vse krom videa ale nevim zda-li to jde pripojistit(odcizeni,poniceni) Jde to připojistit v havarijním pojištění, pokud je to pevně zabudováno (nelze to přenášet jako např. přenosné navigace, ty se pojistit nikterak nedají). Je třeba to ale opět uvést do smlouvy jako mimořádná výbava vozidla a uvést hodnotu (doporučuji mít doklad o koupi pokud je k dispozici) Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Inac vobec by som sa nebal, ze by ti preplatili seriove kolesa, co na peugeote su Tie stoja ORIGO vecsinou ovela viacej, ako tie co mas na aute Citovat
Qcko Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Ale to je problem poistovne, nie tvoj, cena origo kolies bola zahrnuta v cene auta:cool: Citovat
Bloodeye Odesláno 13. prosinec 2009 Autor Odesláno 13. prosinec 2009 Tak teraz neviem comu verit... pisete o dokladoch o kupe-vsetky si odkladam. Pisete o homologizacii-moje svetla maju homologizaciu E,takisto vsetky velke tuning doplnky TUV+zapis v technickom preukaze... Ako pise MicTD -ked mi niekto havariou zbura plot,musi to poistovna zaplatit ! Dalsia vec- akou formou preplaca poistovna cash? Normalne v hotovosti alebo sa im da faktura+amortizaciu doplatim ja? Pretoze ak by mi preplatili ORIGINAL disky ouragan nevidim problem. Problem je vsak v tom,ci to poistovna skutocne PREPLACA. Niekto pisal,ze ked si poskodeny zozenie pouzivane diely,tak nakonci nebude stratovy,otazkou vsak je,akou formou sa potom riesia skody Citovat
Qcko Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 Formou znamosti:super ... poistnych podvodov existuju stovky:roll, ale ten tuning to je zaujimava otazka, ale byt tebou, zavolam si do poistovne a spytam sa priamo ich a mas istotu:papa Citovat
Gibon83 Odesláno 18. prosinec 2009 Odesláno 18. prosinec 2009 ked mi robili obhliadku auta pre havarijnu poistku, tak som sa pytal z podobnych dovodov a bolo mi povedane, ze nech si neham blok zo vsetkeho co na auto pridam a to staci. Citovat
cream Odesláno 18. prosinec 2009 Odesláno 18. prosinec 2009 Bloodeye - ak chces, aby ti poistovna pri poistnej udalosti zaplatila dane doplnky (ako naraznik, prahy, svetla alebo audio), musis si ich pripoistit, treba dolozit doklad o zaplateni... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.