Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ake zimne pneu ? Vyber s konkretnych znacek ...

Recommended Posts

Odesláno

Ok :)

A nevis teda neco o tech Vredestein Snowtrac ?

Pozeral som uz aj ine testy, vsade ich chvalia, mensiu mieru opotrebenia maju uz len continentali, vynikajuce spravanie... Tak neviem, rozmyslam nad nimi.

U nokianov pisu o vecsom opotrebeni, sice to nepisu konkretne o tych W+ ale celkovo o nich.. .

Este limit financii uzatvara YOKOHAMA W DRIVE ...

Odesláno

vredestein snowtrac jsme meli jednu zimu na partnerech, ale zaboha si nevzpomenu, jestli jsem s nima byl nebo nebyl spokojeny, ale co vim jiste, tak ze barum polaris na snehu a brecce byly uplne marne, pripadal jsem si jak na lyzich, meli jsme po nich ty winterhawky od firestonu a to bylo uplne o necem jinem, takze za me bych ty barumky hodil do kose, meli jsme na sluzebacich i nejake klebery, ale taky nic moc ...

a ver mi, ze pokud tady ve frenu nasnezi v rijnu, tak do kvetna jezdis po snehu, jasne ze ne ve meste, ale kdyz jsem delal rozvoz do ruznych firem a zakaznikum, po okolnich kopcich, kteri byli v mistech trvale snehove pokryvky, tak jsem mel na tech barumkach strach jezdit :)

takze za me, znamkovani jako ve skole:

barum polaris - 5

firestone winterhawk - 3

kleber (nevim jaky) - 3

vredestein - nejspis 2

fakt mi utkvely poradne v pameti jen ty barumky, protoze byly strasne ... :papa

Odesláno

jezdil jsem na barumach, nokianech, BF Goodricich, Savach. Podle mě bych je seřadil od nejlepší po nejhorší takto:

1. BF Goodrich

2-3. Sava, Nokian

4. Barum

bral jsem jako kritéria, výdrž, cenu, hlučnost, záběr, brždění, ekonomičnost jízdy.

BF Goodrich nevinikají ničím ale od všeho mají dost, je na nich velice rozumná cena, drží mi už třetí zimu (přezouvám první a zouvám poslední), hlučnos ani není, záběr má dostatečný, v zatáčkách byly dobré a vždy jsem to ubrzdil. Loni to byla nej zimní guma dle ADAC v rozměru 195/65/15. tak asi tak.

Savy a Nokiany jsou bezkonkureční v hlubokém sněhu a brždění bohužel se rychle sjíždějí cena je vyhovující

Barumy byly to nejhorší co jsem měl jsou prostě podprůměrné ve všem ale i v ceně

Na zbytku jsem nejezdil tak nemůžu sloužit.

Odesláno

Tákže mám taky prosbičku o radu ohledně pneumatik, jsem na tom stejně jako lubko zimní gumy mám jen chci koupit nové, protože ty co mám mají cca 5mm a já bydlím v Krušných horách, takže sněhu se nevyhnu.

Padli mi do oka následující:

Fuldy Kristall Montero 3

Kleber Krisalp HP

BFGoodrich Winter G

Firestone Winterhawk 2

a ještě váhám mezi Yokohama W.DRIVE

nebo kdyby jste někdo věděl o solidní gumě v rozměru 175*70*R14 :)

Odesláno

Ja jazdim na BF goodrich v zime aj v lete a nemozem si stazovat.(micheliny som doslova zahodil)

rozumej na 406-ke, Jumper je o niecom inom

[upravil dne 15/12/09 obaf]

• O 7 let později...
Odesláno

Ma niekto skusenost BFgoodrich g-force winter2, chcem 205/55 R16 na Peugeot 308, auto uz je pouzivane prevazne iba v meste /BA/, pneumatiky su za dobru cenu a vraj ich predchodza /BFgoodrich g-force winter/ boli dobre pneumatiky

Odesláno

:D

s BFgoodrich som nemal bohvieake skusenosti. je to priemerna pneumatika. nic extra.
zvlast daj pozor aby nemala viac ako 4 roky pouzivania.
zmes zacne byt tvrda, pneumatika zacina byt hlucna a prilnavost takmer onicom.
to sa vo vseobecnosti tyka dost vela pnaumatik.

ja som riesil podobny problem ako ty a na nasu 308micku som kupil celorocne nokian weatherproof.
na svojom aute ich mam uz dva roky a nedam na ne dopustit.
predpokladany najazd cca 40-50.000 km podla toho kolko najazdim a ako ukazuju indikatory v mm na pneu.
ak chces viac info kludne sa pytaj. ja som sa tomu venoval cca 4 mesiace kym som sa rozhodol si kupit takyto
druh pneu a nelutujem. ;)

Odesláno

Ja uz tiez nejaku dobu pozeram co tam dam. Celorocnu urcite nie, z dvoch dovodov, nemam v ne doveru a na jar som kupil nove letne continental premium contact 5, tak na leto mam pneu. Povodne som chcel zimne continental winter contact ts 860, maju najlepsie hodnotenia, ale nakolko sa kupilo druhe auto, ktore sa teraz pouziva ako hlavne auto a pre toto auto mam nove michelin alpine 5,  tak 308 je uz iba na obcasne jazdy, tak hladam nejake lacnejsie pneu, ale zas nie nejaky lacny smejd. Cenovy rozdiel medzi BF a Continental je 27 eur na jednom kuse a 108 eur je teda uspora. Nie je to moc, ale aj to je nieco

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...