Lord Back Odesláno 12. prosinec 2009 Autor Odesláno 12. prosinec 2009 to je pravda je to v elektronice čepardla takovej vlastně velkej sitič čerpadla bosch mam dvě na 2,1 je to z citroena xm ale já si myslím že to cerpadlo nebude asi dobrý dávat do tohoto auta už jen kvůli tý elektronice co do něho vede ale musím říct že dneska ráno jsem zase napumpoval a motor chytnul uplně parádně na převalení a prostě stoprocentně tak je jasný že bude problém někde v palivovém systému asi netěsnost kterou určitě nenajdu ale mam strach že když tam dam ten zpětnej ventil kterej je řízenej elektricky že bych mohl s tím mít problémy jelikož jsem ho nechal v garáži na baterce pěkně otevřenej a po 1 hodině byl pěkně horkej tak mam strach ho tam napojit i když věřim že tu naftu určitě nezapálí ale nevím jak dlouho bude chodit jelikož není na to určitě stavěnej tak se musím kouknout jestli to náhodou nedělají nikde jen mechanický přes nějakou kuličku co myslíte existuje neco takového? Citovat
ozzy56 Odesláno 12. prosinec 2009 Odesláno 12. prosinec 2009 nevím,jestli se vyrábí samostatně,ale viděl jsem zpětný ventil zabudovaný do malého plastového filtru nafty,který se jen vloží do přívodní hadice nafty u motoru (ventil jak píšeš-pružinka-kulička)--bylo to v Globusu Citovat
gen.Migen Odesláno 12. prosinec 2009 Odesláno 12. prosinec 2009 Tohle tema mě zajima, takže se do toho pustime naplno:). Dnes rano jsem nekam jel, tak jsem vzal mobil a natočil start. Teplota byla +2°C. Jedenkrát nažhaveno, a kupodivu dnes uplně vpoho naskočilo viz. přiložené video. Už se těším na zítřejší test, mělo by být chladněji. Tady je odkaz na stahnuti videa: http://www.edisk.cz/stahni/36736/Start_1_2__C.avi_3.18MB.html Citovat
Benžík Odesláno 12. prosinec 2009 Odesláno 12. prosinec 2009 Někdy už se to tu řešilo, do potrubí se dával zpěťáček z ostřikovačů z favorita. Citovat
Lord Back Odesláno 12. prosinec 2009 Autor Odesláno 12. prosinec 2009 tam je nějakej mechanickej nebo elektronickej já mam právě elektronickej ale nevim možná je to z favorita ale je to značka bosch a je elektrickej Citovat
Burisek Odesláno 12. prosinec 2009 Odesláno 12. prosinec 2009 Původně zaslal: Lord Back to je pravda je to v elektronice čepardla takovej vlastně velkej sitič čerpadla bosch mam dvě na 2,1 je to z citroena xm ale já si myslím že to cerpadlo nebude asi dobrý dávat do tohoto auta už jen kvůli tý elektronice co do něho vede ale musím říct že dneska ráno jsem zase napumpoval a motor chytnul uplně parádně na převalení a prostě stoprocentně tak je jasný že bude problém někde v palivovém systému asi netěsnost kterou určitě nenajdu ale mam strach že když tam dam ten zpětnej ventil kterej je řízenej elektricky že bych mohl s tím mít problémy jelikož jsem ho nechal v garáži na baterce pěkně otevřenej a po 1 hodině byl pěkně horkej tak mam strach ho tam napojit i když věřim že tu naftu určitě nezapálí ale nevím jak dlouho bude chodit jelikož není na to určitě stavěnej tak se musím kouknout jestli to náhodou nedělají nikde jen mechanický přes nějakou kuličku co myslíte existuje neco takového? nevím proč by měl být problém v čerpadle,je jedno jestli mechanické nebo elektronické,tady jde o to,že pokud dělali dva identicky shodné motory,ale jeden je řízen elektronicky ( Peugeot ) a druhý mechanicky ( Citroën ) tak vliv to má ten že u Peugeota je navíc elektronicky řízené i vstřikování proto je pokud je elektronika to auto svižnější na předjíždní nebo rozjezd,jinak je to jedno..... pak to má další vedlejší efekty a to ty,že u mechanického ji jinak přispůsobeno táhlo na plyn,je jinak řešen rychloměr a pár dalších blbinek,plus další elektronické moduly které jsou řízeny z ecu ale na samotný chod motoru to nemá vliv..... ,za tu dobu co to mám předělané jsem s tím neměl nejmenší problém,navíc je dost podstatně levnější servis a je na každém rohu, ( v mém případě jeden den vyndám,dovezu po domluvě do servisu a druhý den jezdím ) u elektronického je to složitější páč servis na Lucase dělá jen asi 6 servisů v cz a jste min. týden bez auta,pokud vezmu cestu poštou tam a z5 + seřízení,nevím podle mě je ten Bosch super.....,nemám s ním nejmenší problémy a kor v zimě,jednou nažhavím a jde jak víno,žádnej rachot prostě pohoda.... to je můj postřeh [upravil dne 12/12/09 Burisek] Citovat
Lord Back Odesláno 13. prosinec 2009 Autor Odesláno 13. prosinec 2009 ještě bych se chtěl zeptat jestli je možné že budu mít špatné těsnění na naftovém filtru jelikož mi přes noc nafta padne a přes den když jedu na asi tak 1800ot tak pocukává jako by tam šel někudy vzduch Citovat
zzipCZ Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 netěsnost muže být v kteremkoli spoji co se týká padaní nafty ale že ti to cuká i za jízdy tak to už musí být vidět Citovat
ropak Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 kdyz rozeberes balonek na rucni cerpani tak v nem jsou dva ventilky z kazde strany jeden a ty maji vetsinou uhnile pruzinky da se koupit i samotny ventil mezi hadickyhttp://www.highperformanceparts.cz/zpetny-ventil-8mm.6114 Citovat
ropak Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 jeste jednou maji v nabidce i ventilky 6mm a podobne jsou i na fabii tak se daji koupit i v prodejne skoda Citovat
Lord Back Odesláno 13. prosinec 2009 Autor Odesláno 13. prosinec 2009 u nás v mototechně mají ventil na favorita z ostřikovačů co myslíte dal by se poůžít Citovat
ropak Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 ja bych tomu ventilku z ostrikovacu moc neveril kazda umela hmota se s naftou nesnese a casem by se mohl rozpadnout nebo zkrehne a snadno se ulomi jako to delaji pruhledne hadicky tento ventilek je primo naftovy a stoji asi 450kc Citovat
Lord Back Odesláno 13. prosinec 2009 Autor Odesláno 13. prosinec 2009 jo díky za radu zítra to prolezu u nás v mototechně třeba tam bude něco origo na naftu a pak ještě prolezu ten naftovej filtr ale v něm jsem měnil všechno těsnění včetně filtru nekdy v září když jsem ho koupil. A ještě nechápu jak může být vidět že mi to někde saje vzduch to přeco nemůžu vidět když to saje dovnitř do palivového systému to přece vidět nejde nafta mi nemůže téct jedině na zpátečce ale na přívodu je všude podtlak. V nejhoršim mě to bude stát 450 kč ale nevím kam to bude lepší namontovat myslím že hned za tu pumpičku aby to drželo naftu od pumpičky až k čerpadlu protože když to dam hned k čerpadlu tak si moc nepomůžu protože to může přesát vzduch u palivového filtru a bude to to samé ale když to dam k pumpičce tak se do filtru nebude nic nasávat když tam bude všude nafta která nebude mít kam uniknout nebo někde kde to saje možná ve spoji nevím kde ale všude je to čistý někde ani kapička podle mě je to tak mikroskopický že tam proleze jen vzduch ale nafta tudy prostě neteče ale to vlastně může být už v samotnym čerpadle jelikož mi to chytne na 4 asi na 2 vteřiny a pak to začne vynechávat no nevím uvidim co to udělá s tím ventilem doufam že to nebude to samé já to chtěl udělat úplně jinak ale táta mi to rozmluvil já tam chtěl dát malé čerpadýlko který bych napojil ke žhavení a než bych nažhavil tak by to napumpovalo a start úplně stejnej jako když napumpuju ale táta mi radil že když to čerpadílko bude stát tak by ta nafta nemohla tak dobře procházet ale je taky fakt že už by to byla pěkná patlanice a já potřebuju aby tadyto bylo úplně stopro jelikož s tim jezdí i moje zlato a nechci aby s tim měla nějakej problém nebo s tím jezdí spíš ona je to auto koupený pro ní tak chci aby jí to lítalo jako z větrem o závod Citovat
ropak Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 stim pridavnym cerpadlem to udelal muj syn na 405 dal tam el, cerpadlo z S 1203 a zapojil se zhavenim funguje to ale kdyz auto prodaval tak ho zase vyndal a vymenil pruzinky v tech ventilkach v balonku a byl pokoj tak ze to bylo tam jinak muze to prisavat v kazdem spoji na saci vetvi hlavne kdyz se to rozebira tak hadicky uz maji svoji pamet a zpatky nedosednou uplne tesne ja jsem take vycistil sani v nadrzi to by mel pred zimou udelat kazdy otevri a uvidis na sitku je uplnej rosol a ten zvysuje odpor pri sani a kdyz ti ten sajrajt nasaje do hadicek tak mas starosti navic jeste takovy postreh me to lip startuje kdyz nazhavim 2x Citovat
Benžík Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Tak uz mam taky takovy problem. Sice to nezaboucha ani trosku, ale blbe startuje. Rano bylo -6 a chytlo to az po cca 4s toceni starterem. Po tech 4sekundach to chytlo naráz a motor bežel hodne pekne a pravidelne. Starter tocil strasne pomalu, nevim jestli je to starterem nebo baterkou. Jak to zjistim? Citovat
Lord Back Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 to mě taky pomáhá když dvakrát žhavim ale dneska bylo -7 já otevřel motor napumpoval, nažhavil kontrolka zhasla já otočil a brm šel hned a ani neklepal krásnej čistej zvuk na všechny válce. Dojel jsem do mototechny tam samozřejmě všechny zpětáky vyprodaný, tak jsem jel za známim automechanikem a ten řekl ať to nedělam že to bude patlanice tam dávat nějakej ventil a at se rači kouknu na těsnění u palivového filtru nechtěl jsem to dělat jelikož jsem to měnil nedavno a přeci mě překecal tak jsem to rozebral sundam víko a na tý těsnící gumě co je nasazená na filtru byli takové částečky jako oloupaná barva je to divný tam by přec nemělo nic bejt tam už je ta nafta přefiltrovaná tak jsem tu gumičku vyndal a dal novou a dokonce silnější tak jsem zvědavej na zítra na ráno schválně pumpovat nebudu a uvidim jak pude když to nepujde dam novej balonek a když to zase nepujde tak už to pude asi z baráku Citovat
ropak Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 v tom balonku jsou zpetaky dva ty zkontroluj a taky se podivej na sitko v nadrzi budes prekvapenej co tam toho bordelu je Citovat
Lord Back Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 do tý nádrže se kouknu určitě ale až příští týden to budu mít garáž volnou i s teplíčkem aspoň se peugeot taky ohřeje budu tam dělat nějaký ty kosmetický vady jako třeba mam odraženou barvu na lemu na holej plech a tak nechci aby mi to shnilo když to mam jen pár měsícu ale to je vedlejší po výměně tesnění v palivovém filtru ráno startuje jako fík a přestal i mlatit už jsem spokojenej dneska jsem koupil super aditiv do nafty tak mě dneska čeká cesta na benzínku a neleju to tam a snad bude od tadytoho pokoj. To sítko bude určitě zasraný jelikož jsem v září koupil nejakej čistič nádrží a vstřiků a kamarád povídal že je v nádrzi takovej šlem kolem dokola a tadyto ho rozpouští tak si myslím že mi z toho bude na zvracení až to otevřu. Doufám že je to furt za sedačkou spolujezdce jako tomu je třeba u 306ky a u 90 procent aut Citovat
ropak Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 jo je to pod zadnim sedakem jen se musi odpojit hadicky a konektor el. a pak uz jen pootocit plechovym kruhem jsou tam znacky tak zpetne podle nich dodrzet natoceni toho vika Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.