Lord Back Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 Mam asi dost velkej problém ráno když jdu stertovat mého miláčka tak nažhavím kontrolka zhasne tak startuju motor naskočí okamžitě na vteřinu možná dvě jde na všechny válce ale mlátí jako bych nechal kladivo ve vaně potěch dvou vteřinách zacne haprovat vynechává jeden i dva válce a furt rachot jako kráva asi tak po pěti vteřinách se chytí na všechny ctyři válce motor se uklidní a je z toho zase bezvadný auto ale do tý doby si vždycky myslím že se mi rozpadne motor, žhavící svíčky jsem proměřoval multimetrem tak to ukazuje že jsou ok nebo li přez ně proud jde dokonce jsem ze zoufalství pootočil čerpadlem který jsem si samozřejmě nejdřív označil abych ho mohl vrátit a docílil jsem jen toho že motor není za jízdy skoro slyšet a táhne fakt o dost líp než před tím ale ty starty jsou pořát stejný jestli né horší otočil jsem cca o 3mm k motoru a nic tak prosím o pomoc nechci o tak luxusní auto přijít jsem s ním fakt dost spokojenej má to najeto cca150000km Citovat
kobr Odesláno 8. prosinec 2009 Odesláno 8. prosinec 2009 No, ono do svíček může jít proud, ale už nemusí žhavit správně. Vyber svíčky a zkontroluj je opticky a vizuálně jak žhaví. Už jsem to našel. Každá svíčka musí ze začátku mít odběr 15-20A, po chvíli se musí ustavit na 12A. Pokud jsou jiné hodnoty, je svíčka vadná. Svíčka se musí během 5 vteřin žhavit do ruda při 12V, pokud trvá déle nebo se svíčka žhaví uprostřed místo na konci kolíku je svíčka vadná. Toliko ze knihy Jak na to 406 Citovat
gen.Migen Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 Mě to dělá uplně to stejný, loni sem to řešil. Vyndal jsem všechny žhavící svíčky a připojil je přímo na baterii. Všechny fungovali jak mají, do dvou vteřit byla svička skoro bílá. Zkoušel sem hodně věcí, ale prostě když je ráno kolem 0° tak to takto mlátí. Někdy víc, někdy mín. Bud je to už v čerpadle, elektronice, nebo to tak prostě je, ikdyž tomu nevěřím. Tlaky mam dobry, všechny hydroštely vyměněný, zbroušený ventily, žhaviče dobrý, novou baterku a prostě to dělá pořád. Už jsem si na to zvykl. Jak řikaš, vždy tak po 8 vteřinach se to ustali. Připada mi to, jak kdyby při startu nebyly dostatečně mazaný nějaký části motoru a jak se namažou, přestane bouchat. Citovat
zzipCZ Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 mě přesně todle dělala 405 1,9D a taky jsem na nic moc nepřišel ale podle všeho to vypadalo na naftu zřejmně padala a po startu se ji nedostávalo ale nevím jak je to u TD jestli má nějaký čerpadlo jak HDi nebo ne:myslim Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 u hydroštelovaných ventilů to v zimě (kolem nuly a níž) dělá běžně (tak do tří vteřin po startu)--motor musí natlačit olej...,jsou to jasné kovové (klepavé) zvuky,v zimě se stažením materiálu všechny vůle vymezí... zkuste zagarážovat do tepla--bude klid... P.S.to víte-nemažete,klepe to [upravil dne 9/12/09 ozzy56] Citovat
johnn_y Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 taky mi to dělalo než jsem začal davat auto do garaže ale dělá to taky když mi auto stojí venku 8 hodin když jsem v práci Citovat
gen.Migen Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 Jenže ono to není jen nějake mirne klepani, to mlati jako prase:))). Podlě mě je to padanim nafty. Protože když je -3 a necham auto stat na rovině víc jak jeden den, tak to nakopavam tak 10 sekund. Prostě trocha padne nafta. Když stojím čumákem dolů z kopečka, tak mužu stat třeba tejden a nakopne to během vteřiny, ale stejnak to boucha. Když auto vyjelo z linky, tak určitě nemohlo startovat s timto bouchanim. Až bude trocha mraz, tak nahraju startovani na mobil a hodim sem odkaz, at má každej představu co to je když už řeknem bouchání. (opravdu to neni jen takove to cvakani) Citovat
Lord Back Odesláno 9. prosinec 2009 Autor Odesláno 9. prosinec 2009 ještě bych chtěl dodat že když běží na volno ohřátej motor a přidam mu trošku víc tak to zařechtá i v momeňtě kdy ty otáčky dosáhnou svého a začnou padat prostě v ty chvilce mezi tím to taky zařechtá neboli zamlátí a taky to udělá ten zvuk když dojde nafta to je taky ten tvrdej zvuk né že bych byl takovej debil jo ale okazatel nafty mi neukazuje pokaždý to samé ale to už jsem vyřešil že tankuju hned jak se to dostane na čtvrt nádrže ale to je vedlejší před tou 406 jsem měl 405 1,9 GRD a to ten zvuk dělala taky když byl mráz pod -15 tak chytla jen když jsem měl plnej plyn a chytla taky s tím zvukem kterej ustal okamžitě jelikož jak to chytlo tak jsem ten plyn pustil ale u 405 nebylo vidět 100metru od auta a tadyto nekouří jen to tak světle čmoudne a smrdí nespálená nafta já bych už ani neřešil že to tak řechtá to jsem se dozvěděl že to delala 2,1td téměř od nova ale mě vadí že ten motor nenaběhne stabilně chytne na 4 pak se rozklepe na 3 tu a tam na 2 a pak jak když utne tak helou a je ok ale nechápu proč tak vynechává nemůžou to dělat vstřiky u naftáku přeci když odejdou vstřiky tak je hlučnej ne. žhaviče budu měnit zítra když říkáte že je musím zkouknou až tak detailne akorát muj multimetr ukazuje max 10A takže je vyndam zkusim přímo na baterce a kdyžtak vyměním už je mam koupený ale nemyslím že to bude tím ale nikde začít musím na ponďelek jsem obednanej do ICWEST a tam už na to příjdou vymení půl motoru za 50000kč a motor bude mlátit dál tak v pondělí vám napíšu co tam vymyslí za poruchu Citovat
gen.Migen Odesláno 10. prosinec 2009 Odesláno 10. prosinec 2009 Jojo, určitě pak napiš co a jak, a jestli to naaaahodou nebylo těma žhavičema. No doufam, že nebude letos moc dlouha zima, zatim se to drží Když je teplej, tak to startuje uplně supr a zvuk je taky hned dobrej. Jestli to nahodou nemuže byt ještě nějakym čidlem. Citovat
Lord Back Odesláno 10. prosinec 2009 Autor Odesláno 10. prosinec 2009 jo v pondělí určitě napíšu co to bylo nebo je kdoví na co příjdou podle mejch zkušeností s jednou peugeot prodejnou mi řeknou že to dělat nebudou že davají od toho ruce pryč Citovat
tomasuli Odesláno 10. prosinec 2009 Odesláno 10. prosinec 2009 A len to zvoní, či aj tak debilne trasie a k tomu lietaju otáčky? A z výfuku ide biely dym? Lebo ak áno, tak to je preto, lebo okolo 0 stupňov sa orosí nádrž a motor si naťahá naftu aj s vodou a kvôli tomu to tak rachotí. A tým pádom sa stáva, aj keď počas dňa vychladne, tak potom zasa. Na to som si u 2.1 TD 12V zvykol. Treba do nafty naliať petrolej(na plnú nádrž 1l petroleja a zmizne)alebo(10 naftalínových tabletiek nechať rozpustiť asi v 3l a potom naliať túto zmes do plnej nádrže a tiež zmizne) Citovat
gen.Migen Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Mě to mlati, trese se a litaji otačky z 900 do 1100 asi tak 3 sekundy, pak to stichne a i ten dym jde:) Ale předpokladam, že naftu na kterou to startuje je v čerpadle, triskach hadičkach filtru atd..Takže prakticky to nestartuje na naftu, která je v okamžiku startu v nádrži. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 asi tak,stačí jen trochu uvažovat Citovat
Lord Back Odesláno 11. prosinec 2009 Autor Odesláno 11. prosinec 2009 tak dneska ráno jsem jen tak ze srandy otevřel haupnu napumpoval naftu vlezl jsem do auta nažhavil a start motor naskočil ihned a na všechny válce takže to bude problém asi ze spětnym ventilem to bude asi ten váleček na zpátečce od čerpadla že jo zkusím to napumpovat ještě zítra ráno a když to nezačne vynechávat tak tam dam elektronický zpetný ventil co mam doma ještě z felicie napojim to na spínací skříňku a uvidim ale myslim že už mam ten problém zmáknutej jelikož jsem dneska vyndal všechny svíčky zkoušel jsem je na baterce a makají pak jsem i ze zoufalství zapojil všechny svíčky přes to časové rele který to napají originyl a žhaví to jako čert tak jsem to dal dohromady a zítra bude velkej start test Citovat
ozzy56 Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 :)abych řekl pravdu,myslel jsem,že napumpovat naftu před ranním startem jsi už zkusil--byl to známý problém snad na všech Š 105-120--bez nafty bude každý motor tarokovat...,jsem zvědavý jak chytne zítra ráno--má být kosa!! Citovat
dosky Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Ted jsem řešil apsolutně to samé.Nech si to přeměřit a uvidíš že ti odešla žhavička.2.1td:roker chytne hned i na tři žhavičky ale se studeným motorem to cvičí!Do 10 vteřin se to srovná. Citovat
dosky Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 Jo a začne to blbnout tak okolo 5 stupnuC Citovat
tomasuli Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 No to máš pravdu, že práve vtedy sa nejedná o naftu v nádrži, ale tá nafta je z tej nádrže a obsahuje aj vodu v sebe....a ked máš niekde nejakú malú dierku(myslím v potrubí), kvôli ktorej ti padá nafta, tak tá rosa sa ti dostane všade, to je normálka a potom robí trable....ja len preto, že stačí mať v nafte nejaké aditívum, ako som písal a to sa ti nikdy nestane, lebo voda sa ti potom vstrebe a nebude žiaden rachot a nič iné.:D Citovat
mayo406 Odesláno 11. prosinec 2009 Odesláno 11. prosinec 2009 No myslím si,že vás čo máte motor 2,1 TD velmi nepoteším,lebo s tým strašným zvukom za studena sa nedá urobiť nič len vymeniť vstrekovacie čerpadlo za mechanické bosch.Lucas je elektronické a riadiaca jednotka motora je nastavená tak,že ked je menej ako 5 stupnov a motor je studený tak nastaví štartovaciu dávku a predvstrek na čerpadle aby to čo najlepšie naštarovalo.Preto ten zvuk,lebo je tam na pár sekúnd velmi skorý predvstrek. Citovat
Burisek Odesláno 12. prosinec 2009 Odesláno 12. prosinec 2009 no..,mám taky 2,1 TD fakt spokojenej,ale tohle mi to nedělá ani v zimě při - 15 - 20 stupňů,ale já mám už vyměnění čerpadlo,místo Lucase mám mechaniku Bosch.... ,a dávám plnou syntetiku přesně jak píše kolega nademnou...... [upravil dne 12/12/09 Burisek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.