Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Je zima a bude nejake to volno. Na leto bych chtel lvicka snizit. S predkem je to jednoduchy, daji se jiny pruziny a bude nizsi mozna by se sehnaly i tlumice a vymenil bych komplet. Ale co ze zadkem? Je tam torzka a nekde jsem se docetl, ze se ma pretocit. Nemate nekdo nejaky foto nebo navod \"jak na to\" ? Respektive jak snizim o kolik zadni napravu?

[upravil dne 1/12/09 Ferry]

Odesláno

ne nelze z jineho modelu, torzka se nepretaci, ale poposazuje o nejaky ten zub v jejim ulozeni

o poposazovani torzky je tu napsano mnoho a mnoho, jak ve vlaknech o repasi zadni napravy, tak ve vlaknech o snizovani/zvysovani zadku, staci hledat

[upravil dne 27/11/09 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Whitetiger

na 90 % predne pasuju z 306, 205, 309.

A nevis kdo to zkousel, cetl jsem ze BiFF mel neco takoveho v umyslu ale jeste nedal zadny echo jak to dopadlo.

Odesláno

proč bys tam jiný tlumiče nedal? mam doma z405 i 306 a konstrukčně sou stejný i uložení do těhlice. jediný rozdíl je že 306 je má kratší a má navíc držák na stabik kterej nevadí.

Odesláno

Jak pise Whitre borci z T16 fora uz to zkouseji , musi jenom najit spravnou kombinaci tlumicu a pruzin a to je jenom otazka casu , takze i ja cekam na vysledek ale na 90% to pasuje !!

capy: ma pravdu

Odesláno

tak pro ty co nevěřili že to pasuje. A mě to taky nedalo tak jsem to zkusil a vidíte. na poslední je vidět rozdíl v délkách.

jednalo se o person ze 405 1,9td a tlumič 306 cabrio v těhlici 405mi16x4 s horní miskou 405 a horním uložením nevím z čeho bud 405 II nebo 406(to jen aby to bylo vše bohužel žádnou volnou pružinu sem neměl) rozdíl byl cca 6cm na celkové délce

Obraz104.jpg

Obraz105.jpg

a tady to porovnání délek

Obraz106.jpg

Odesláno

Jenom kontrolni. Kdybych si sehnal tlumice z 306 ktere budou o 35mm nizsi, tak celkove snizeni bude 60mm + 35mm takze 95mm?? Nebo to chapu spatne? Jeste jedna otazka, z MI neni podvozek nizsi a tuzsi?¨

Nechaji se sehnat za slusnou cenu tvrde pruziny -40mm dopredu. Kdyz bych je nasadil na origo tlumice, tak to nebude asi dobra volba? Kdyz upravim zadek taky o cca 40mm niz, musim sehnat kratsi tlumice?

[upravil dne 2/12/09 jodua]

Odesláno

Možná ještě mám v garáži, pokud to někdo nevyhodil, přední tlumiče a pružiny snížené. Měl jsem to na 405SRDT, když jsem jí koupil. Potom jsem koupil origo tlumiče a pružiny a přesadil torzku. Musel jsem, na chalupě jsem při výjezdu na silnici brousil břichem. Ale dělal jsem to někdy v 96tém roce.

Odesláno
Původně zaslal: jodua

Jenom kontrolni. Kdybych si sehnal tlumice z 306 ktere budou o 35mm nizsi, tak celkove snizeni bude 60mm + 35mm takze 95mm?? Nebo to chapu spatne? Jeste jedna otazka, z MI neni podvozek nizsi a tuzsi?¨

Nechaji se sehnat za slusnou cenu tvrde pruziny -40mm dopredu. Kdyz bych je nasadil na origo tlumice, tak to nebude asi dobra volba? Kdyz upravim zadek taky o cca 40mm niz, musim sehnat kratsi tlumice?

[upravil dne 2/12/09 jodua]

nene určitě se to takhle sčítat nedá tohle jsou délky roztažených tlumičů. jde také o vzdálenosti misek pro pružinu od středu kola. počítám že jen samotnou výměnou to udělá tak 30mm.

Odesláno

Skoda ze bydlis tak daleko, zajel bych se podivat. Kdy planujes vymenu? Taky bych chtel na jaro, ale poradne nevim co teda shanet. Jestli teda na 306 predni a zadni nebo jenom pruziny na 405 na predni tlumice a zatek upravit jenom torzku. Prosimte dej sem pak foto s postupem a hlavne pred a po. Moc dik

Odesláno

zatím čekám na doručení pružin -35mm na 306xsi. Ale spíš stojim na tom že mam venku komplet přední nápravu a rozvodovku. Prostě se maká o 105.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...