Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec, potřebuji vyměnit žárovku v osvětlení SPZ a nevím, jak se tam dostat. Zkoušel jsem ten plast co kryje žárovku vyloupnout, ale nepodařílo semi to a mám strach že tam něco zlomím - poradí mi někdo ? Dík

Odesláno

Ten kryt stačí vyloupnout klíčkem od auta. Je tam na kraji na to drážka, do které klíček strčíš a vyloupneš. Pak už stačí žárovku jenom vytáhnout. Jde to trochu stuha, ale s lehkým vykláním to půjde. Žárovka je bez závitu.

Jinak shodou náhod mi dneska praskla levá zadní brzdová žárovka. Bohužel se k ni nemůžu dostat. Je tam velkej plastovej kryt a nevím, jak ho sundat. Asi to bude jenom prkotina, ale tím, že nevím kde co zmáčknout, tak mi to nejde. A nerad bych tam něco ulomil. Předem děkuji za každou radu :papa

Odesláno

Ta zadní brzdovka je easy ;-) sundej boční kryt v kufru, konektor od svítilny a pak tam jsou 3 plastové držáčky, kterými pootočíš a sundáš celej světlomet

Odesláno

Díky vám, tak jsem ty jazýčky našel, i když teda nechápu, na co jich tam je tolik... Napočítal jsem jich 6 nebo 7. A ten konektor tam mám napevno. Je tam zevnitř k tomu plastu přinýtovanej. Ale problém je v tom, že i když jsem ji vyměnil, tak ta levá brzdovka nesvítí, problém bude v něčem jiným, nemáte s tím někdo zkušenosti?? Pravá i středová brzdovka svítí v pohodě, tak pojistkama to nebude ne...

[upravil dne 22/11/09 Ondrus23]

Odesláno
Původně zaslal: j.kiwi

Zdarec, potřebuji vyměnit žárovku v osvětlení SPZ a nevím, jak se tam dostat. Zkoušel jsem ten plast co kryje žárovku vyloupnout, ale nepodařílo semi to a mám strach že tam něco zlomím - poradí mi někdo ? Dík

kedze mas auto ako ja. skus este toto: zober si nejaky simnejsi (tvrdsi) drot (aspon o priemere 5 ale zase nie o moc hrubsi aby ti vosiel do okruhlej dierky po stranach krytu osvetlenia SPZ) ten drot tam teda do jednej s tych dier nasunies, druhy koniec jemne naklonis od svetla a vycvakne ti to tu stranu, v ktorej je drot. druha strana uz pojde sama. vymena ziarovky je presne popisana hore. potom ten kryt len jednoducho nasunies naspat.

lepsie sa to asi vybera ak drot zasunies z vnutornej strany - od SPZ (je tam lepsia manipulacia s tym drotom)

ja som menil akurat v piatok

Odesláno

No tak dneska jsem si s tim brzdovym světlem zase pohrál, ale pořád nesvítí :( Vyzkoušel jsem tam celkem 3žárovky a nic. Jinak i ta původní, kterou jsem chtěl vyměnit nevypadá, že by byla někde prasklá. Chyba bude jinde :( Jinak mně ten konektor vypojit nejde. Mám ho na pevno přinýtovanej k té liště, kde jsou žárovky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...