Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mám nějakou dobu 3l v manuálu. Mám pár problémů, které bych chtěl vyřešit, poradíte?

1) Rano kdyz prijdu k autu, je lehce propadla spojka, staci nohou zvednout a cely den je to potom v poradku, zase az druhy den rano... Spojka zabira jak ma, neprokluzuje, ani nic podobneho. Co to muze byt? Dle peugeotu bud seridit, nebo vymena kapaliny. Vas nazor?

2) Motor vydava nekdy klapave zvuky, dle peugeotu by to mel byt podtlak, ci co u nastavovani vacky, je to pry casty jev a spotrebni zalezitost. Nevite o tom neco vice?

3) Po nastartovani se ma ukazat stav oleje v budiku pro teplotu oleje, oleje mam v motoru dost, ale nekdy po nastartovani to je na max. a nekdy to je na min., cim to muze byt?

4) Nefunguje tempomat, kdyz ho zapnu, tak se nic nedeje, pokud se snazim pridat, nebo neco podobneho, tak se jen zobrazi na displayi ze tempomat je vypnut. Cim to?

5) Nemate nekdo kontakt na rozumny servis na rozvody?

Diky moc za jakykoliv postreh a radu, auto asi pujde z domu, tak to chci dat vse do kupy a vubec potom uvidim jestli zustane nebo ne. Nejak zjistuju ze najit podobne pohodlny auto neni uplne jednoduchy :D

Odesláno

Skusim co viem, aj ked tento motor mam v inom aute (ak to nie je ten starsi):

1) Netusim...

2) Na 99% hydrostely, moja najvacsia nocna mora :D, vymena celkom nakladna a zrejme aj zbytocna. Ale chcelo by to viac popisat kedy a za akych okolnosti a ake zvuky pocut, ale zrejme to bude ono.

3) Tym cidlam a ukazovatelom by som prilis neveril, radsej skontrolovat olej odmerkou.

4) Tempomat (aspon u mna) sa najskor musi zapnut tlacitkom vlavo pod volantom, to sa rozsvieti a az potom funguje ako ma...neviem ci to mas tak isto ale za pozretie to stoji.

5) To tiez netusim...

Odesláno

Diky za odpoved,

2) Dle peugeotu to je skutecne neco u vacky, pry to nema absolutne vliv na funkcnost, jen to blbe zni :-)

Zkusim to nahrat a dat na youtube. Nemuze to byt variator, ci co to je u vacky? Vim ze u italskych motoru je to casta zavada a prave ze to pote dela takovy pazvuky...

3) Olej kontroluji merkou a je v poradku, ale tenhle ukazatel si to nekdy nemysli :-)

4) Vim, tempomat zapnu, zobrazi se mi \"ON\", ale nic se nedeje. Pokud zkusim pridat packou, ci neco podobneho, tak to vypise \"OFF\" :-/ Doufam ze to jen blbe neovladam :roll

Odesláno

Aby sa ti tempomat aktivoval tak musis mat rychlost vacsiu ako 50. Neviem ako je to presne u starsich modelov, ale po roku 2005 je este na packe aj prepinac na omezovac rychlosti a tempomat. Ked to stredove kolecko das hore tak je zapnuty tempomat, v strednej polohe je vsetko off a v spodnje polohe je zapnuty omezovac. Je to take iste kolecko ako na packe ovladania hlasitosti kde menis cd v menici.

Odesláno

Hej...zabudol som, rychlost pre tempomat nad 50 km/h a zaradeny 4. alebo 5. prevodovy stupen.

Nizsi stupen alebo pod 50 nejde :papa

A hydrostely udrzuju tlak oleja na ventiloch...cize ich mas tak ako ja 24 a jedna stoji okolo 900 CZK plus praca za rozobratie hlavy.

[upravil dne 19.11.2009 Y2K]

Odesláno

Ja uz nevim, zkousel jsem ten tempomat nekolikrat a nikdy se mi ho nepodarilo aktivovat, na druhou stranu zadna zavada na diagnostice nebyla... Ale ze bych byl takovy nemehlo, to snad ne, u vsech ostatnich aut jsem s jeho aktivaci nemel problem :-D Zkouseno bylo vzdy na dalnici, tj 100+ a 5kv

Zkusim se na to jeste zeptat v Peugeotu :)

Tokud to jsou hydrostely, tak se meni jen ty spatne, nebo musi komplet? :)

Odesláno

No ja som dal vymenit len tie zle a ako to dopadlo...

To som este nevedel o co ide.

Takze odporucam vymenit vsetky lebo ziadna zmena nebude tak ako u mna.

Ale ako som uz pisal aj mna tu ukecavaju ze to nema cenu zatial menit pretoze to zacne robit to iste.

To je vraj proste \"choroba\" tychto motorov.

Tiez stale zvazujem ci sa do toho pustit ci nie...

Odesláno

To znamena ze jedine vymenit vsechny, jinak ty nove diky kombinaci se starymi taky odejdou? Nebo to proste udelaji kterekoliv? To znamena ze se pouze ozyva slabe klapani, ale na funkci to nema vliv?

Odesláno

Zalezi o aky zvuk ide a co robia.

Mne to napriklad pocut len na volnobehu a po zatazi.

Teda problem je ze su slabo chladene a tym robia paseku a obcas cvakaju.

Ak je motor studeny alebo sa ide po dialnici kde su dostatocne chladene ziadny problem ani zvuk nie je.

Toto vraj na funkciu vplyv nema.

Tie stare dobre nove dobre nepokazia.

Skor je problem ze ked sa vytahuju aj stare dobre, co sa musia, a potom sa vratia spat tak zacnu cvakat ako tie vadne.

Ale ved ked trosku pohladas sa tu o nich popisalo dost aj v mojich vlaknach... :papa

Odesláno

Je to slyset ciste pri volnobehu, pri zaberu uz to neslysim...

Zkusim tady pohledat, diky :-)

Zkusim to nahrat a poslechnes, jestli z toho bude neco patrne :-)

S tou spojkou nemas napad co to muze byt? Dle Peugeotu na 80% kapalinou, coz je vymena pry kolem 6k a nerad bych dal 6k za vymenu kapaliny s tim, ze to bude potom to samy :bojim

Odesláno

Hmm...toto zrejme nebudu hydrovahatka :myslim

Alebo teda u mna to je trocha iny zvuk, viac kovovy...ale je mozne ze sa to prejavuje aj takto.

Hadam fundovanejsi odpovedia

Odesláno

No vetsina si mysli ze tam je 2.7hdi

Mechanik od Peugeotu mi ihned po natoceni motoru rekl ze to je cosi u nataceni vacky, ze to nema vliv na funkcnost, ze to jen dela takove pazvuky, ale radeji se zeptam na vice mistech... :)

Odesláno

Tak podobné klapání se my taky ozívá a i ze stejného Véčka:fnuk dělá my to jen zhruba do 2 000ot/min, a to jenom když je teplota podle budíku na modrém poli jak se to ohřeje víc tak to přestane, do teď jsem si teda myslel že to jsou hydrostavy:nevim . Za nedlouho budu dělat rozvody tak jsem je chtěl vyměnit teď teda nevím,nemohl bys zjistit v tom servisu kde se nachází ten ventil?

Odesláno

Spojku zvedám špičkou nohy po každém zmačknutí už 270 000 km. Ani to tak moc nevadí, jsou horší věci na světě.

Tempomat: měl jsem rozštelovaný spínač na spojce, tehdy tempomat nefungoval, stačilo ho nastavit. Tempomat taky prý nefunguje, když je nějaký nouzový režim - ale to by Ti svítila diagnostika.

Ty páčky, rádio a tempomat, mají dost mizerné kontakty. Rozeber to a prostříkej kontoxem.

[upravil dne 19.11.2009 P607Olda]

Odesláno

tento isty problem mame aj my a to mame najazdenych iba 80 000tis( r.v. 01)

leze to celkom pekne na nervy, hlavne ked to klepoce este pomalsie ako na tom videu a este sa k tomu pridala uvolnena sponovacia klatka.

teraz to znie ako retardovany orchester.

a odpoved mechanika na problem bol presne rovnaky ako u vas... nemalo byt to mat nijaky vlyv na chod motora, len cisto kozmeticka chyba.

Odesláno

Y2K: to by bylo super :-)

Takze to vypada, ze nej bude neresit a jezdit :-D

Jeste mam takovy dotaz, sterace uz maji to nejlepsi za sebou, takze jsem koupil klasicke uni, ale potom jsem zjistil, ze je na ty orig. raminka nedam, jak to resite? 1200,- za orig sterace se mi davat nechce :(

Nebo jen menite gumicky?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...