wooody Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 sakra, no já vás lituju.... u nás ty zákonodárci vymejělej pěkný ko**tiny ale u vás to je ještě horší Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Ja neviem co je na tom horsie Bezny konvencni clovek cez leto jazdi na normalnych letnych gumach, na zimu dle sveho uvazeni prezuje na zimne pneu a jezdi. Obrovskou vyhodou, proti Vam v CR je to, ze nemusim mat zimne, treba v marci, kdyz uz snih neni, ale u Vas kdyz je tam tabule, tak je mit musim, i kdyz je treba 12 stupnu a sviti slunicko V tomhletom ja vidim znacnou vyhodu. Treba uz jen tu na foru co vidim za dotazy, ci uz pak je na te a te dalnici tabule ze musi mit zimaky atd, ja proste kouknu ven, a kdyz nemrzne, muzu jet jak chci Dale mne tesi, ze uz neposkakujou po meste dementi na letnich pneu... Ta nalekpka je sice volovina, ale tak mna s autem maximalkou 169 km/h to maximalne netrapi :P [upravil dne 23/11/09 Lubk0] Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Tá nálepka sa používa aj v Čechách. Inak čo sa týka zimných gúm, pokiaľ ich má človek aj v horúcom lete, musia mať viac ako 3mm. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Antoher, teraz som to cital, a nesuuuhlasim. Zneni : §5, ods. 5: Hĺbka hlavných drážok v stredovej časti povrchu dezénu pneumatiky, ktorý pokrýva približne tri štvrtiny šírky povrchu dezénu jazdnej plochy pneumatiky, nesmie byť menej ako a) 1 mm na vozidlách kategórie L1e, b) 1,6 mm na vozidlách ostatných kategórií a 3 mm v prípadoch, keď osobitný predpis 16) pre vozidlá kategórie M a N ustanovuje povinnosť použiť v cestnej premávke vozidlo vybavené zimnými pneumatikami „M+S“, „M.S.“ alebo „M & S“. Takže 3 mm v prípadoch keď osobitný predpis ustanovuje povinnosť ich použitia. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Nechcem sa prieť, ale rozoberali to v telke a padlo tam zimné gumy=min 3mm bez ohľadu či ideš po snehu alebo suchej ceste. Je to podobný paradox ako sa nevedia dohodnúť s tými prísavkovými navigáciami na sklo. U nás tu vyhlášku navrhol dement a budeme snáď jediný štát na svete kde to je zakázané. A to som minule videl, že kdesi v ázii majú taxikári povinnosť používať telku počas jazdy Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 V telke su dementi, a povedia vsetko pre senzaciu. Hore mas citovanie zakona, kde sa hovori, ze 3 MM plati len v pripade, ktore ustanovuje 16 ka, tj ked je suvisla vrstva snehu alebo lad... Nikto ty za to pokutu dat nemoze... Inac je celkom zaujimave, jak by chceli dokazat, ze to mam v zornom poli ... V skryptach s predmetu karoserie sa hovori nieco o zornom poli... - zorne pole: priestor, ktory vidime nepohybujucimi sa ocami a hlavou (binokularne videnie = 180 stupnov) - pohladove pole: priestor, ktory vidiet pohybujucimi sa ocami - rozhladove pole: priestor, ktory vidime pohybujucimi sa ocami a hlavou Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Teraz som si pozrel tú poznámku 16. Ide o par. 38 zákona 8/2009 v ktorom sa ako píšeš hovorí o použití gúm pri súvislej vrstve ľadu a snehu, ale je tam aj odstavec (3) (3) Vodič motorového vozidla je povinný zabezpečiť splnenie podmienky podľa odseku 1, ak vzhľadom na ročné obdobie možno predpokladať, že na trase, ktorou bude smotorovým vozidlom prechádzať, bude sa na vozovke nachádzať súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza. Takže to platí minimálne od novembra do marca kedy podľa toho zákona musíš mať zimné gumy ak je predpoklad, že na trase by mohol niekde byť sneh a ľad a v tom prípade ťa môže pokutovať za menej ako 3mm Citovat
wooody Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 jinak ani u nás nesmí bejt navigace nalepená na skle, a ani držák na telefon, když mě stavěli tak mě na to upozornily, že na to prej serou, ale v zákoně to je že na čelnim skle může bejt pouze dálniční známka, nic jinýho Citovat
AnotherOne Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Tiež sa čudujem, prečo vlastne táto vyhláška vyšla, kopu vecí vrátane bráneniu výhľadu vodiča doteraz platila. Len to napísali pre tých menej chápavých do vyhlášky a vymenovali tam nálepky, mončiči na späťáku a prísavky na skle. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 Původně zaslal: AnotherOne Teraz som si pozrel tú poznámku 16. Ide o par. 38 zákona 8/2009 v ktorom sa ako píšeš hovorí o použití gúm pri súvislej vrstve ľadu a snehu, ale je tam aj odstavec (3) (3) Vodič motorového vozidla je povinný zabezpečiť splnenie podmienky podľa odseku 1, ak vzhľadom na ročné obdobie možno predpokladať, že na trase, ktorou bude smotorovým vozidlom prechádzať, bude sa na vozovke nachádzať súvislá snehová vrstva, ľad alebo námraza. Takže to platí minimálne od novembra do marca kedy podľa toho zákona musíš mať zimné gumy ak je predpoklad, že na trase by mohol niekde byť sneh a ľad a v tom prípade ťa môže pokutovať za menej ako 3mm Vobec by som to takto neformuloval. Podla mna to znamena len to, co pise odsek 1. Je to pre vodicov, aby sa nevyhovarali, tj zastavi ta niekde na orave na zasnezenej ceste s letnymi pneu, a ty povies ze si vyrazil s Bratislavi, a ze tam je sucho, ze si nevedel ze tu bude sneh. Nic ine to neznamena, pretoze keby sa to chapalo tak ako si to ty napisal, tak by sa vlastne vobec nemusel robit odsek 1, a teda formulacia ze ich mas mat len pri suvislej vrstve snehu a ladu. Tym padom by to 3 jka vyvracala, a hovorila by o tom, ze ich mas mat stale Citovat
farky Odesláno 23. listopad 2009 Odesláno 23. listopad 2009 podla tejto vyhlasky musi mat hlbka dezenu 3 mm len v pripade (odvolanie na § 38 zakona c.8/2009 MDPaT) ked je na ceste suvisla vrstva snehu, lad alebo namraza (cize na zimnych pneu ktore musia byt v tych pripadoch pouzite) to neplati pre terenne vozidla a este par vinimiek.. pre vozidla kategorie M2, M3 (osobne s viac ako osmymi sedadlami) a N2, N3 (nakladne nad 3,5t) plati povinnost pouzivat zimne pneu a teda aj s dezenom aspon 3 mm na jednej z hnacich naprav od 15. novembra do 31. marca stale cize podla toho aj na zimnych gumach (o osobneho auta) moze byt dezen menej ako 3 mm ak su pouzite na suchej alebo mokrej ceste bez suvislej vrstvy snehu, ladu alebo namrazy v telke hovoria daco ine... ale aj tak vsetko zalezi len na tom kto ma ake stastie a na akeho blbeho opicajta natrafi Citovat
AnotherOne Odesláno 24. listopad 2009 Odesláno 24. listopad 2009 Celý paragraf 38 je o tom kedy zimné gumy použiť. (1) ak je súvislá vrstva snehu alebo ľadu (2) výnimky (3) ak možno očakávať, že bude na trase sneh a ľad (hoci momentálne praží slnko ale napr bude ísť cez Tatry) musí splniť odstavec (1) Hĺbka 3mm sa odvoláva na CELÝ paragraf 38 NIE LEN na odstavec (1). Takže policajta nezaujíma či momentálne ideš po snehu. Máš zimné gumy pretože si sa možno chystal do Tatier a je jedno, že praží slnko. Máš zimné gumy, musíš mať 3mm. Niet čo špekulovať. Citovat
OK406 Odesláno 24. listopad 2009 Odesláno 24. listopad 2009 Včera jsem shlédl zprávy na tv Markíza a JOJ a musím s nimi plně souhlasit, že takový ,,paskvil\" svět neviděl !!! To musel někdo schvalovat a mít nejméně 4 promile, jinak si takovou blbost neumím vysvětlit !!! Snad vám to změní !!! Citovat
Huby Odesláno 24. listopad 2009 Odesláno 24. listopad 2009 moze mi niekto teda povedat kde si mam dat tu navigaciu? na kolena??? tam to bude urcite bezpecnejsie sa pozerat stale dole a pred seba.... Citovat
AnotherOne Odesláno 24. listopad 2009 Odesláno 24. listopad 2009 Odporučajú pricucnúť na palubovku čo sa skoro nikdy nedá alebo \"odborníci\" radia hore ako je spätné zrkadlo. Čo s káblami už nehovoria. Citovat
Y2K Odesláno 24. listopad 2009 Odesláno 24. listopad 2009 Kaslat na nich...navigaciu vacsinou pouzivam ked idem za hranice a tam tie nase super zakony az nesahaju... Ale je to ozaj blbost toto... Jedine co ma potesili su tie ziarovky ze nemusia byt, nikdy som ich totiz nemal Citovat
winco Odesláno 24. listopad 2009 Odesláno 24. listopad 2009 oco mi pred chvilkou hovoril že odo dneska plati aj to že na žiadnom okne nemsu byť folie ktore obmedzuju alebo vobec nedovluju vidieť dovnutra auta a to na žiadnom skle či prednom alebo zadnom..........čo je na tom pravda?? Citovat
Y2K Odesláno 24. listopad 2009 Odesláno 24. listopad 2009 To bude asi blbost...aj ked teda na SK je mozne vsetko Citovat
AnotherOne Odesláno 24. listopad 2009 Odesláno 24. listopad 2009 Nesmú byť len na predných bočných a prednom. Je to napísané tak, že to je s priemerným IQ problém pochopiť par 4 odst. 3 písm. d: d) reklamné fólie a fólie proti slnečnému žiareniu a tónovanie skiel na iných vozidlách, ako sú uvedené v písmenách b) a c), možno použiť na bočné sklá, ktoré sú určené na výhľad z miest pre cestujúcich, okrem skiel dverí, ktoré sú určené na výhľad z miesta vodiča, a na zadné sklo, A ešte je to zduplované v odstavci 4: (4) Umiestnenie fólií, dodatočné tónovanie skiel a vykonávanie úprav zasklených plôch, ktoré majú za následok zníženie priepustnosti svetla, nie je povolené na čelnom skle a na predných bočných sklách vozidla na strane vodiča a jeho spolujazdca okrem zatemňovacieho pásu podľa odseku 3 písm. a). [upravil dne 24.11.2009 AnotherOne] Citovat
Fusion Odesláno 24. listopad 2009 Odesláno 24. listopad 2009 Já tu krabičku s žárovkama/pojistkama mám stejnak tu úplně nejlevnější jen pro ukázku policajtům. Když něco odejde tak to koupím na benzínce, pojistek pár mám dycky u pojistkovky v těch místečkách pro náhradní. Nikdy sem na tu krabičku nešáhl, to by musela být fakt krizová situace. To by mohli aji v česku zrušit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.