Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Tak mně před několika dny bohužel začal také zlobit parkovací asistent.:( Podle chování (někdy to chybu hodí, někdy ne) bych to viděl na problém s kabeláží. Jak jsou napojené senzory v zadním nárazníku? Je přímo na nich konektor nebo od nich vede drát a konektor je až blíž k řídící jednotce? Je šance s tím něco dělat (myslím například prostříkat konektory) bez demontáže nárazníku nebo mě to nemine?

Odesláno

Chtělo by to na dia aby ti ukázala který snímač blbne ať víš na který se zaměřit. Jestli to budou vnitřní tak k nim se dostaneš bez demontáže nárazníku, u krajních se mi to nepovedlo a nárazník musel dolů. Možná to je tím že mám tažné a tím pádem míň prostoru na to abych tam zespodu strčil ruku.

Senzory jsou v nárazníku uchyceny dvouma packami, které jsou vždy na staně senzoru. Musíš tam šáhnout rukou a ty packy uvolnit. Druhou rukou mírně tlačit na snímač směrem dovnitř a on ti pak vyskočí. Konektor je jak na každém snímači tak i na jednotce. Na jednotce je to ten menší z těch dvou co do ní jsou napojeny. Jednotku najdeš u rezervy v kufru.

Odesláno

Já vím, dia by pomohla, ale nemám ji bohužel po ruce, takže se budu muset obejít bez ní. Občas pomůže, když rukou pobouchám na nárazník kolem senzorů, takže bych si tipnul na zoxidovaný konektor u senzoru. Proto jsem se právě ptal, jestli jsou konektory i přímo na senzorech. Podezření mám na pravý vnitřní, takže začnu tam a uvidím, jestli to pomůže. Když ne, tak budu zkoušet dál. Samozřejmě preventivně prostříknu kontoxem i konektor v řídící jednotce, tím se nic nezkazí. Díky za radu.;)

Odesláno

Pokračování. Včera jsem zalehl pod auto a přístup k senzorům je celkem bezproblémový. Ze všech jsem stáhl konektor, prostříkal jsem je kontoxem (byť se zdály čisté) a nasadil zpátky. Totéž jsem udělal i s konektorem u řídící jednotky. Zkusil jsem nastartovat, několikrát jsem zařadil zpátečku a všechno šlapalo jak má. Ráno sednu do auta, nastartuju a hláška je tu zas.:( Občas ta hláška ve výpisu závad zůstane, občas ne. Někdy senzory ukazují i přesto, že se předtím chybová hláška objevila, někdy ne. Je to prostě loterie... A teď jak dál? Hledat chybu v kabeláži? Když jsem na ty dráty vedoucí k senzorům koukal, zdály se v pořádku... Tyhle náhodné závady přímo miluju.:grr

Odesláno

Viděl bych to na zoxidované kabely. Je to od soli ze silnic a ta je dokáže úplně rozložit. Podívej se na místa kde jsou ve svazku napojeny napájecí kabely a tam to odizoluj a zkontroluj jestli to tam není zoxidované nebo uplně rozpadlé. Tak jsem to měl já a musel jsem kabely měnit. Jestli to máš už zoxidované tak pouhé spájení kabelů nepomůže, ten kabel bude s největší pravděpodobnosti chycenej celej a za chvilku se to to stane znovu.

Odesláno

To mám tedy radost. Tu tvoji anabázi se senzory jsem četl. Budu to tedy muset prohlédnout důkladněji i s odizolováním v místech, kde se dráty sbíhají. To jsem zvědavý, co tam najdu... Koukal jsem pro zajímavost na service box a ty mrchy chtějí za nový svazek přes tři a půl tisíce.:( Za pár drátků a konektorů....

Odesláno

jj taky jsem se zhrozil když jsem tu cenu viděl. Sehnal jsem kabely na vrakáči za 1000,- takže pohoda. Byly sice ze sedanu ale to zas tak nevadí. Musí se to sice rozpléct a znovu zaizolovat přesně podle originálních kabelů pro SW ale to není tak hrozné.

Odesláno

Tak tu mám další pokračování. Nefunkčnost senzorů se stále zhoršuje. Teď už chybová hláška vyskočí v podstatě při každém startu (ale ve výpisu závad uložená nezůstane) a při zařazení zpátečky se ozve pípnutí doprovázené hláškou o nefunkčnosti parkovacích senzorů a na malém displeji na přístrojovce se objeví ikona znázorňující nefunkčnost senzorů (a tentokrát už to ve výpisu zůstane). Zkoušel jsem odpojit kabeláž, všechny dráty jsem prozvonil a nikde žádný problém. Zkusil jsem změřit i odpor a žádná anomálie se také nekonala. Nechce se mi věřit, že by to dělaly dráty. Možná to bude některý ze senzorů a nebo nedej bože řídící jednotka, ale bez dia jsem v koncích.:( Zítra holt zkusím zajet do Peugeotu a uvidím.

Odesláno

A zkoušel si se na ty kabely podívat jestli fakt nejsou zoxidované? Může se stát že jakmile s tím hejbneš do polohy aby si je mohl prozvonit tak se to spojí, ale v poloze kdy jsou zastrčeny do konektorů ve snímačích je to prostě rozpojené. Samozřejmě že ti dia řekne o hodně víc, ale ty kabely bych bejt tebou zkusil ještě před návštěvou servisu kde dáš za dia polovičku ceny kabelů z vrakáče;)

Odesláno

Ahojte, planujem kupit origo senzory (kvoli manzelke) vratane RJ a potrebujem odpoved na zopar otazok:

1. ako zistim ci mam na mojom SW predpripravu na park. senzory(nieco okolo rezervy ma byt) ??

2. je urobena predpriprava na senzory v narazniku, ci treba vrtat?

3. bude mi to ukazovat vzdialenost na navi, mam RT5?

VIN: VF36ERHF821771138 dik

Odesláno

@Brizan: S těmi kabely jsem kroutil na všechny strany a žádný problém jsem neobjevil. Izolace drží tak dobře, že jsem se na to nakonec vykašlal a spokojil se s prozvoněním a změřením odporu. Dnes jsem se byl zeptat v servisu a bohužel mají volno až příští týden, takže v pondělí ráno to tam vezu a uvidím na co přijdou. Už se mi nechce válet se v tomhle počasí pod autem a naslepo něco zkoušet...

Odesláno

Ja by som sa chcel spýtať na predné senzory ako sú uchytené do nárazníka?

Ide mi o to že moje auto podľa výbavy by ich malo mať. no žiaľ bolo tuknuté na predok a dali tam nárazník bez senzorov. Myslíte že to pôjde dorobiť na tento nárazník?

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Jelikož mi taky kravnou senzory tak jsem byl dnes na DIA a vše vypadá OK. Kabely sem kontroloval vizuálně když mi dělali geometrii ale nikde mi to nepřišlo na oko poničené.Asi zkusím odpojit každej senzor a prostříkat kontakt. Divné je že předtim občas šli a občas ne. Když jsem umyl auto tak to šlo dobře a pak zas nic (senzory čistim takže zasranym nárazníkem to neni) Ale dřív mi to aspon píplo a ukázalo chybu. Teď mi jí to ukáže jen občas ale stejně nejdou. Divné je že se mi ani na obrazovce v budíkách nekuzauje při zapínání a vypínání asistenta nic.. Jinak na rt3 to ukazuje zda je vyplej nebo ne v zobrazení konfigurace. Maličko jsem bezradnej :(

Odesláno
Jelikož mi taky kravnou senzory tak jsem byl dnes na DIA a vše vypadá OK. Kabely sem kontroloval vizuálně když mi dělali geometrii ale nikde mi to nepřišlo na oko poničené.Asi zkusím odpojit každej senzor a prostříkat kontakt. Divné je že předtim občas šli a občas ne. Když jsem umyl auto tak to šlo dobře a pak zas nic (senzory čistim takže zasranym nárazníkem to neni) Ale dřív mi to aspon píplo a ukázalo chybu. Teď mi jí to ukáže jen občas ale stejně nejdou. Divné je že se mi ani na obrazovce v budíkách nekuzauje při zapínání a vypínání asistenta nic.. Jinak na rt3 to ukazuje zda je vyplej nebo ne v zobrazení konfigurace. Maličko jsem bezradnej :(
Tak to mi připadá pravděpodobně na napájení toho asistenta.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...