Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Myslím,že tomu tak bude AL4. 4HP20 se dává do 807,každopádně filtr nenajdou!!!!! ten je přístupnej až po rozebrání skříně!!.To: richmond co se týče toho,že nemůžou najít filtr,šel bych radši jinam,asi toho o převodovkách moc nevědí:myslim

Odesláno

Stvorstupnove prevodovky do peugeotu su AL4 a ZF 4HP20. 4HP20 ma filter ale ten je vo vnutry prevodovky. Meni sa iba ak sa robi nejaky repas cize prevodovka je von. O AL4 neviem moc, ale co som pocul tak ta si hladinu a kvalitu oleja kontroluje sama. V pripade nezrovnalosti sa ozve kontrolkou na pristrojovke.

Ja mam ZF 4HP20 - tam nie je ziadna kontrola stavu a kvality oleja. Podla peugeot servisu sa tam olej nemeni, ale podla ludi co robia s automatom sa ma menit pri starsom aute po 40000 az 60000km.

Odesláno
Původně zaslal: jofo

Stvorstupnove prevodovky do peugeotu su AL4 a ZF 4HP20. 4HP20 ma filter ale ten je vo vnutry prevodovky. Meni sa iba ak sa robi nejaky repas cize prevodovka je von. O AL4 neviem moc, ale co som pocul tak ta si hladinu a kvalitu oleja kontroluje sama. V pripade nezrovnalosti sa ozve kontrolkou na pristrojovke.

Ja mam ZF 4HP20 - tam nie je ziadna kontrola stavu a kvality oleja. Podla peugeot servisu sa tam olej nemeni, ale podla ludi co robia s automatom sa ma menit pri starsom aute po 40000 az 60000km.

4HP20 ho má taky uvnitř.
Odesláno

Každopádně pokud to začlo až po tom, co se v tom někdo vrtal tak bych to tam vrátil a reklamoval práci, na kterou je tuším 6 měs. záruka.

Edit: ještě jednou sem si to přečetl, nedávej to jinam! Pokud oni (Peuget servis) udělali něco špatně, a ty to teď vezmeš jinam, tak už je to pouze tvůj problém. Dej to tomu Pgt, pokud nebudou schopni to opravit, musí to oni nechat jinde opravit na svoje náklady.

[upravil dne 17/11/2009 Fusion]

Odesláno

Ak to je po vymene oleja tak je par moznosti. Malo oleja-mozno ho dali dost, ale niekde vytiekol-nedotiahnutyvypustny srob. Dalej ak nebol olej nikdy pred tym meneny tak po vymene sa uvolnila nejaka usadenina a ta robi sarapatu.

Inac ako pisal Fusion tak to skus reklamovat tam kde ti to opravovali.

Odesláno

Jedna věc je ten filtr, druhá možnost malej únik a další možnost je, že se správně ma nalít, zkontrolovat, zahřát, zkontrolovat hladinu, najet 15km a zase zkontrolovat. Je to choulostivý na množství. U některých převodovek se musí dokonce postupovat: vypuštění starýho, napuštění novýho a po několika kilometrech jízdy proces zopakovat, protože nejde nikdy vypustit všechno, dělá se výměna na dvakrát aby se vyměnila většina.

• O 7 měsíců později...
Odesláno

premyslim, ze bych nechal vymenit olej v prevodovce. akorat mi neni uplne jasne jestli to vlastne jde resp. jestli to ma smysl. v sekci 807, vlakne o automaticke prevodovce, napsal uzivtel Milhaus65 tohle:

Původně zaslal: Milhaus65

Já jsem s tímto tématem strávil dost času. Jak pro zákazníky tak pro sebe. Názor lidí co tomu opravdu rozumí je velice jednoduchý. Pokud se nedá vyměnit filtr tak to nemá smysl. A třeba konkretné u AM6 je filtr uprostřed skříně, což znamená rozdělat.

tak nevim jestli se to muze tykat i meho automatu... :myslim

dalsi otazka je kolik oleje budu potrebovat a jestli mam opravdu typ 4HP20 autoadaptive automatic gearbox (momentalne mi nejak nefunguje servicebox). muze byt v 406 Coupé i jiny typ prevodovky?

a posledni otaznik je nad typem oleje. D9 Workshop manual pise: IMPERATIVE : use only ESSO LT 71141 fluid a after draining and refilling : 4 litre(s). mam, co se typu oleje tyce, moznost volby jako treba u motoroveho oleje, nebo se musi dodrzovat vyse uvedeny prikaz? diky za pomoc!

Odesláno

pri vymene oleja v automate vas najprv budu v peugeote presviedcat, ze je to dozivotna napln, co je picovina jak traky...

spolu s olejom sa meni sitko olejoveho filtra, ktore je lahko dostupne, takze vymena ma jednoznacne svoj zmysel

do 3.0 152 kW je potrebnych 6 l prevodoveho oleja - znacka oleja jednoznacne dodrzat predpisy vyrobcu, automat je o niecom inom ako motor, motor znesie aj napr. 5w30 namiesto predpisaneho 5w40, ziadny problem

ale prevodove lamely su velmi nachylne, takze udaje vyrobcu jednoznacne dodrzat!!!!!

Odesláno
Původně zaslal: BrankoKK

pri vymene oleja v automate vas najprv budu v peugeote presviedcat, ze je to dozivotna napln, co je picovina jak traky...

spolu s olejom sa meni sitko olejoveho filtra, ktore je lahko dostupne, takze vymena ma jednoznacne svoj zmysel

do 3.0 152 kW je potrebnych 6 l prevodoveho oleja - znacka oleja jednoznacne dodrzat predpisy vyrobcu, automat je o niecom inom ako motor, motor znesie aj napr. 5w30 namiesto predpisaneho 5w40, ziadny problem

ale prevodove lamely su velmi nachylne, takze udaje vyrobcu jednoznacne dodrzat!!!!!

takze ty jsi olej menil? mam si tedy sehnat sitko? 6 l je tedy o dost vic nez pise Workshop manual...

Odesláno
Původně zaslal: chechet

premyslim, ze bych nechal vymenit olej v prevodovce. akorat mi neni uplne jasne jestli to vlastne jde resp. jestli to ma smysl...

Zmysel to má i bez výmeny filtra. V oleji sú čiastočky rôznej veľkosti. Väčšie zachytí sítko alebo filter ale stále zostávajú malé ktoré kolujú v oleji. Hlavne za studena robia olej \"slizkejší\" čo spôsobuje preklz lamiel a následne ich väčšie opotrebenie. Ak máš mierku oleja tak takto znečistený olej je poznať tmavou farbou a občas i pachom spáleniny.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Zmysel to má i bez výmeny filtra. V oleji sú čiastočky rôznej veľkosti. Väčšie zachytí sítko alebo filter ale stále zostávajú malé ktoré kolujú v oleji. Hlavne za studena robia olej \"slizkejší\" čo spôsobuje preklz lamiel a následne ich väčšie opotrebenie. Ak máš mierku oleja tak takto znečistený olej je poznať tmavou farbou a občas i pachom spáleniny.

i na prevodovy olej je nekde merka?

Odesláno

chechet: konkretne automat ktory mame my zialbohu nema mierku oleja a kontrola hladiny oleja je trochu komplikovanejsia...

ked das menit olej autorizovanemu servisu, tak ti sitko automaticky daju ale pre istotu im dohovor a po vymene skontroluj ci tam je nove...

ja sa na vymenu oleja pripravujem, som bol po velkej noci doma tak som vsetko potrebne zistoval, no ale nakolko dovolenka bola kratka, tak som to akosi nestihol, takze som odisiel naspat vonku a auto je u fotrovcov na slovensku. ale koncom jula pridem znovu domov tak uz to jednoznacne pojde na vymenu...

a presne ako pise pastorek: opotrebovany prevodovy olej hned rozpoznas podla zapachu...

EDIT: na druhej strane: ak vymenis olej, a si si isty, ze skrina je v poriadku pretesnena a ze ti nikde neunika olej, nemusis hladinu ani tak casto kontrolovat, prevodovka ma daleko mensiu spotrebu oleja nez motor

[upravil dne 28/6/10 BrankoKK]

Odesláno

Chechet: niektoré staršie prevodovky majú mierku. V novších je kontrola hladiny automatická. Nepozeral som presne o akej prevodovke sa bavíte a preto som to napísal že \"ak máš mierku\".

Inak manuálna kontrola hladiny je často robená rúrkou na výpustnom otvore. Do prevodovky je zaskrutkovaná rúrka a v jej strede je ďaľšia. Ak vyskrutkuješ rúrku vytečie všetok olej. Pri nalievaní sa namontuje iba rúrka bez stredovej skrutky. Keď hladina dosiahne k hornej hrane rúrky tak začne vytekať von. Ak si mal niekedy motorku tak je to systém ako ventil na rezervu.

Odesláno

heh, diky za rady borci. vymenu urcite nebudu delat sam, hodlam ji sverit servisu, ale ne autorizovanemu. takze sitko si mam poridit sam a dat ho borcum v servisu? kde lze sitko videt, abych zkontroloval, ze ho nasadili? :myslim

Odesláno

Nevím,jestli to bude stejný a jestli k věci.Už před pár lety(cca6) jsem byl ve výzkumáku,kde zkoušeli motorovej olej do škodovek.Nebudu tu dělat reklamu na značku oleje.A bylo mi řečeno.

1.Český motorovej olej je stejně kvalitní jako cizí,protože veškeré složky jsou z ciziny a tady se to vlastně jenom mísí a prodává se to pod jinou hlavičkou (to není k věci)

2.motorovej olej se vyměńuje podle výrobce - interval na km,ale taky podle doby použití...max2roky.protože jakmile se jednou použije,tak prý se vlastně do něj namíchají nečistoty(třením- kov i karbon,starej olej...prostě vše co tam je) a ztrácí svoji vyzkozitu a po 2letech už prostě nemaže jakby měl.

Takže u automatiky by to mělo bejt vlastně něco podobného ...je určitě jasné,že motorovej a automatickej olej je rozdílnej,ale je to olej a po pár letech určitě bude taky ztrácet svoji vyskozitu a tím pádem špatně mazat. Ale to je jenom můj selskej rozum a chtělo by se zeptat nějakého laboranta.

není to sice k tématu,ale ....

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak v servisu (zlinsky Autofrance) mi bylo receno, ze pri vymene oleje v automaticke prevodovce se prevodovka musi olejem 2x proplachnout, aby se ven dostal vsechen stary olej a necistoty. takze by se na vymenu spotrebovalo 3 x 4,5 l oleje tj. 13,5 l celkem. a to uz je celkem rana.

bylo mi doporuceno, ze pokud prevodovka radi dobre, tak at to radsi necham byt. co si o tom myslite? :myslim

Odesláno

Asi do toho nemam co kecat...

Ale osobne by som olej vymenil aj \"preventivne\" a take reci ze ak to ide tak to nechat tak by som asi nepocuval.

Ked to ide to ide ale ked sa to pokazi uz bude neskoro, takze za mna urcite preventivne radsej menit :super

Odesláno

Maji pravdu. Vymenit se da jen cast oleje, vsechen nikdy z prevodovky nevytece, vetsina zustane v menici, neco taky v hydraulicke jednotce, v cerpadle, ve vymeniku a pod ovladacimi pisty. Pokud prevodovka funguje spravne a nepali lamely, tak se do oleje temer zadne necistoty nedostanou a i po 100 tisicich vypada porad stejne. Jeho vymenou se podle me zivotnost prevodovky nijak vyrazne neprodlouzi. Kazdej automat potrebuje po urcite dobe udelat repasi, tzn. predevsim vymenit lamely, stejne jako se u manualu musi menit spojkova lamela. A to je zaroven idealni prilezitost k vymene cele olejove naplne, filtru a menice.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...