Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu,mám problém s dobijenim , při jízdě mi to po různě dlouhých intervalech píše hlášku že nefunguje dobijení a odpojí to světla a ventilátor. Na 500 metrech mi to udělá několirát za sebou.Mám pocit, že když je motor teplý, tak to dělá častěji. Alternátorem to není, měřil jsem to multimetrem a ten dává pořád stejné napětí i když mi to odpojí světla i ventilátor . Odpojuje se to na desetinu vteřiny,někdy to stačí jen pípnout a slyšim jak vypne ventilátor a hlášku to ani nestačí napsat, v zápětí už zase normálně běží a to se pořád opakuje.:fnuk:fnuk peugeot 406 2.0 HDI 80 kW

[upravil dne 14/11/09 pokornyzde]

Odesláno

A co kontrolka dobíjení? Mohou podle mě, odskakovat uhlíky, nebo může být uvolněný kablít kontroly dobíjení. Jo.. ještě by mě zajímalo, jak jsi to měřil za jízdy.

[upravil dne 14.11.2009 Edison]

Odesláno

Kontrola všech drátů, jestli nejsou uvolněné a mají dobrý kontakt, co vedou z a k alternátoru a taky kontrola ukostření. To stejné na akumulátoru. Pokud nesvítí kontrolka dobíjení, samozřejmě za chodu motoru, musí být alternátor v pořádku.

[upravil dne 14.11.2009 kobr]

Odesláno

Uhlíky to určitě nejsou, protože jsem tam dal jinej alternátor a dělá to to samé. Jak jsem psal, normálně to baterii dobijí ,samozřejmě ta kontrolka se rozsvítí společně s hláškou o tom že to nedobíjí a současně se zhasnou světla vypne ventilátor,ale v mžiku se to zase zapne.Nevim proč měřit za jízdy, to je přeci jedno dělá to to samé nehledě na to jestli jedu nebo stojim.

Odesláno

Nepíšeš, jaký máš rok výroby.

Podezřívám BSI nebo software. Pro začátek zkus jak píše kobr, kontrolu všech konektorů, i kolem BSI a uzemnění. Vypadá to na blbou závadu.

Mohl by ses taky zaměřit na tzv. X-relé. To je relé, které rozezná, zda běží motor (podle velikosti palubního napětí) a povolí zapnutí velkých spotřebičů. Ale jestli takové relé je na Tvém autě, nevím.

Moc o tom konkretně nevím, dávám tipy. Bude se to moc těžko hledat, když to dělá jen občas. Zkus aspoň zjistit, za jakých okolností to dělá, případně, zda lze tuto poruchu vyprovokovat.

Odesláno

Rok výroby je 1999 kabely a spoje jsem prošel, ale zaujala mě ta myšlenka s X rele a se software ,ale nevim jestli tam to X rele mám.Pokud jo, kde bych ho měl hledat???? Diky moc všem za podněty.

Odesláno

Alternátor jsi kontroloval a kontroloval jsi i baterku? Tím myslím čisté póly a i ten kablový vývod u +pólu. Zkrátka napájení vozové sítě 12V

Nemohl jsem nastartovat, ale pod přístrojovou deskou cvakalo relé v rytmu komprese válců. Špatná baterka.

Pohýbej se všemi dráty napájení sítě 12V

Ukostřen musí být i motor spolu s převodovkou.

Odesláno

V tom případě bych kontroloval ukostření motru a převodovky. Za chodu motoru pořádně zahýbej motorem, nedělá to vypínání na nerovnostech na cestě?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...