pokornyzde Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 Prosím o radu,mám problém s dobijenim , při jízdě mi to po různě dlouhých intervalech píše hlášku že nefunguje dobijení a odpojí to světla a ventilátor. Na 500 metrech mi to udělá několirát za sebou.Mám pocit, že když je motor teplý, tak to dělá častěji. Alternátorem to není, měřil jsem to multimetrem a ten dává pořád stejné napětí i když mi to odpojí světla i ventilátor . Odpojuje se to na desetinu vteřiny,někdy to stačí jen pípnout a slyšim jak vypne ventilátor a hlášku to ani nestačí napsat, v zápětí už zase normálně běží a to se pořád opakuje.:fnuk peugeot 406 2.0 HDI 80 kW [upravil dne 14/11/09 pokornyzde] Citovat
Edison Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 A co kontrolka dobíjení? Mohou podle mě, odskakovat uhlíky, nebo může být uvolněný kablít kontroly dobíjení. Jo.. ještě by mě zajímalo, jak jsi to měřil za jízdy. [upravil dne 14.11.2009 Edison] Citovat
kobr Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 Kontrola všech drátů, jestli nejsou uvolněné a mají dobrý kontakt, co vedou z a k alternátoru a taky kontrola ukostření. To stejné na akumulátoru. Pokud nesvítí kontrolka dobíjení, samozřejmě za chodu motoru, musí být alternátor v pořádku. [upravil dne 14.11.2009 kobr] Citovat
pokornyzde Odesláno 14. listopad 2009 Autor Odesláno 14. listopad 2009 Uhlíky to určitě nejsou, protože jsem tam dal jinej alternátor a dělá to to samé. Jak jsem psal, normálně to baterii dobijí ,samozřejmě ta kontrolka se rozsvítí společně s hláškou o tom že to nedobíjí a současně se zhasnou světla vypne ventilátor,ale v mžiku se to zase zapne.Nevim proč měřit za jízdy, to je přeci jedno dělá to to samé nehledě na to jestli jedu nebo stojim. Citovat
P607Olda Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 Nepíšeš, jaký máš rok výroby. Podezřívám BSI nebo software. Pro začátek zkus jak píše kobr, kontrolu všech konektorů, i kolem BSI a uzemnění. Vypadá to na blbou závadu. Mohl by ses taky zaměřit na tzv. X-relé. To je relé, které rozezná, zda běží motor (podle velikosti palubního napětí) a povolí zapnutí velkých spotřebičů. Ale jestli takové relé je na Tvém autě, nevím. Moc o tom konkretně nevím, dávám tipy. Bude se to moc těžko hledat, když to dělá jen občas. Zkus aspoň zjistit, za jakých okolností to dělá, případně, zda lze tuto poruchu vyprovokovat. Citovat
pokornyzde Odesláno 14. listopad 2009 Autor Odesláno 14. listopad 2009 Rok výroby je 1999 kabely a spoje jsem prošel, ale zaujala mě ta myšlenka s X rele a se software ,ale nevim jestli tam to X rele mám.Pokud jo, kde bych ho měl hledat???? Diky moc všem za podněty. Citovat
kobr Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 Alternátor jsi kontroloval a kontroloval jsi i baterku? Tím myslím čisté póly a i ten kablový vývod u +pólu. Zkrátka napájení vozové sítě 12V Nemohl jsem nastartovat, ale pod přístrojovou deskou cvakalo relé v rytmu komprese válců. Špatná baterka. Pohýbej se všemi dráty napájení sítě 12V Ukostřen musí být i motor spolu s převodovkou. [upravil dne 14.11.2009 kobr] [upravil dne 14.11.2009 kobr] Citovat
pokornyzde Odesláno 14. listopad 2009 Autor Odesláno 14. listopad 2009 je pravda že nějaké relátko mi pod přístrojovkou cvaká,když cvakne nastává uvedený problém s odpojením světel a větráku Citovat
kobr Odesláno 15. listopad 2009 Odesláno 15. listopad 2009 V tom případě bych kontroloval ukostření motru a převodovky. Za chodu motoru pořádně zahýbej motorem, nedělá to vypínání na nerovnostech na cestě? Citovat
pokornyzde Odesláno 15. listopad 2009 Autor Odesláno 15. listopad 2009 To dělá pořád i když stojim na místě Citovat
P607Olda Odesláno 15. listopad 2009 Odesláno 15. listopad 2009 Tak to je super, aspoň můžeš najít to relé, co cvaká. Citovat
pokornyzde Odesláno 17. listopad 2009 Autor Odesláno 17. listopad 2009 Zajel jsem s tim do servisu, vyměnili mi nějaký kabel od spínací skřínky, něco z BSI. Zatim je to v pořádku, Tak uvidim. Díky moc za všechny rady:super:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.