Gotrek Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Nazdar mládenci, dnes jsem na netu narazil na zajímavý článek o GSM Autoalarmu Co si o tom myslíte? Citovat
lexa Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 Už jsem si o tom povídal s chlapíkem, který si to objednal, ale teď je na dovolené tak až se vrátí. Zaujalo mě to, zdá se to být dobrá věcička, zvlášt pro dražší auta. Citovat
white Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 PROČ JSI TO NENAŠEL A NEZVEŘEJNIL O TÝDEN DŘÍVE. JÁ V PONDŠLÍ KOUPIL NĚCO JINÉHO. SICE ZA POLOVIC, ALE MOŽNÁ BYCH ŠEL SPÍŠ DO TOHOHLE. HMMMM Citovat
Gotrek Odesláno 11. srpen 2004 Autor Odesláno 11. srpen 2004 Možná proto, že ten článek vyšel teprve včera. Taky o tom docela uvažuju. Náklady nejsou až tak vysoké: 2000,- modul do mobilu 500,- cena staré šunky v mobilbazaru 500,- cena nové baterky do mobilu cca 15,- měsíčně paušál \"Odepiš\" od Oskara. Citovat
vector Odesláno 11. srpen 2004 Odesláno 11. srpen 2004 Napsán autorem Gotrek Nazdar mládenci, dnes jsem na netu narazil na zajímavý článek o GSM Autoalarmu Co si o tom myslíte? Zvláš? když jde někdo krást dražší auta, tak není problém si ssebou vzít rušičku GSM pro obě pásma není aaní dražší, než ten GSM alarm. Prostě jí zapneš , pak jí hodíš na zadní sedadlo a alarm má po legraci, potom už si ho někde v klidu vybrakuješ. Základ je ten, že GSM musí někam zavolat, aby se spustil poplach a to právě nemůže, je to stejně na ho... jako ochrana domů tímhle způsobem, akorát, že při ochraně domů většínou systém denně ověřuje volání a když se nepovede spojení víš alespoň že se něco stalo. Citovat
Gotrek Odesláno 11. srpen 2004 Autor Odesláno 11. srpen 2004 Napsán autorem vector Zvláš? když jde někdo krást dražší auta, tak není problém si ssebou vzít rušičku GSM pro obě pásma není aaní dražší, než ten GSM alarm. Prostě jí zapneš , pak jí hodíš na zadní sedadlo a alarm má po legraci, potom už si ho někde v klidu vybrakuješ. Základ je ten, že GSM musí někam zavolat, aby se spustil poplach a to právě nemůže, je to stejně na ho... jako ochrana domů tímhle způsobem, akorát, že při ochraně domů většínou systém denně ověřuje volání a když se nepovede spojení víš alespoň že se něco stalo. Já samozřejmě netvrdím, že je to nějaká super ochrana. Já to sem hodil proto, že mě ten článek zaujal a pořizovací náklady nejsou nejvyšší. Dal jsem to sem proto, že mě jednak zajímal Váš názor na tento výrobek a taky proto, že třeba to někoho zaujme a koupí to. Takže díky za názor Vectore. Krom toho, mám dojem, že u tohoto systému lze také vyžadovat potvrzení příkazu zpětně přes SMS, takže by nemusel být problém několikrát za dobu co je auto hlídáno, si tuto SMS nechat poslat. Je jasné že u dražších aut to neobstojí, ale ta už většinou bývají vybavena imobilizéry apod., takže tohle může být doplněk k tomu. Krom toho, když mám na auto za milion, tak mám na to, abych tem nechal zabudovat třeba 6 různých ochraných prvků. My co jsme tak tak dali dohromady pár desítek klacků na přibližovadlo jsme rádi za každou maličkost, která nám naše přibližovadlo ohlídá a čím účiněji a za menší peníz, tím líp. Mimoto ještě pochybuju, že by někdo na 205, 309, 405 apod. šel s rušičkou GSM. Citovat
Mila Odesláno 11. srpen 2004 Odesláno 11. srpen 2004 Panove tento typ pageru je velice zajimavy napad ale z bezpecnostniho hlediska naprosto nevyhovujici a jsou to podle mne vyhozene penize. Zacal bych umistenim, musi byt umisten tak aby jsi ho po otevreni auta vyndal z nejake prihradky nebo nejakeho ukrytu, to znamena po otevreni dveri volne pristupny. A ted muzou nastat dve varianty a) nekdo ti pujde vykrast auto a vubec mu nejde o auto jako celek ale o veci v nem, a v prihradce nebo pod sedackou najde mobil i s nabitou kartou, to je ulovek sebere mobil a zmizi pryc, zlodej vi ze mobil musi hned po ukradeni vypnout tim vypne i pager, a kdyby to neudelal tak bude rychle utikat a nez dojdes k auto bude pul kilometru daleko a to vse nastane tak rychle ze ani nedobehne cas pro aktivaci a odeslni SMS b) nekdo ti chce ukrast cele auto v tom pripade alarm spusti az kdyz se vozidlo rozjede nebo pohne v zavislosti na otresech a to uz byva take pozde. Jakykoliv alarm by mel byt tak schovany aby k jeho vyrazeni bylo nutne rozebrat alespon kus pristrojovky. Dalsi vec je ovladani alarmu primo klavesnici mobilu, zde plati to same jako v predchozim bode staci mobil vypnout nebo jeste rychlejsi je vytrhnout z nej baterku a cely alarm se muze jit zahrabat. Napajeni jen z baterie mobilu je naprosto nedostatecne, stejne tak ovladani pres klvesnici mobilu. Tuto deaktivaci zvladne i zlodej amater a jeste veci amater mobil vyhodi z okynka a je to. Proto radeji doporucuju pager ktery je spousten napriklad lampickou ve strope ktera se rozsviti okamzite po otevreni dveri, pager musi byt skryty a ovladan nejlepe na dalku, a napajen z okruhu autobaterie, uz jsem tady nekde psal kdo takove moduly dodava a cenove jsou jeste levnejsi nez tato \"hracka\". Citovat
jbily Odesláno 11. srpen 2004 Odesláno 11. srpen 2004 Já mám v autě už asi rok a půl zapojený alarm (s otřesovým čidlem,čidlem náklonu, otevření dveří, kapoty apod. ) a spojený s imobilizérem. v okamžiku jakéhokoliv narušení mi \"auto\", resp. alarm volá na mobil. Zdá se mi to vcelku šikovné řešení, zvlášt při přidání Locator karty - teoreticky - kdyby mi auto odvezli, mohl bych jej vyhledat... Pochybuju, že by ten alarm (resp. ukrytý telefon s kartou) hned tak našli, aby jej vypnuli. Materiál + práce (1/2 den) = 5500,-Kč. A mám klidnější spaní... J. Citovat
vector Odesláno 12. srpen 2004 Odesláno 12. srpen 2004 Napsán autorem Gotrek Napsán autorem vector Zvláš? když jde někdo krást dražší auta, tak není problém si ssebou vzít rušičku GSM pro obě pásma není aaní dražší, než ten GSM alarm. Prostě jí zapneš , pak jí hodíš na zadní sedadlo a alarm má po legraci, potom už si ho někde v klidu vybrakuješ. Základ je ten, že GSM musí někam zavolat, aby se spustil poplach a to právě nemůže, je to stejně na ho... jako ochrana domů tímhle způsobem, akorát, že při ochraně domů většínou systém denně ověřuje volání a když se nepovede spojení víš alespoň že se něco stalo. Já samozřejmě netvrdím, že je to nějaká super ochrana. Já to sem hodil proto, že mě ten článek zaujal a pořizovací náklady nejsou nejvyšší. Dal jsem to sem proto, že mě jednak zajímal Váš názor na tento výrobek a taky proto, že třeba to někoho zaujme a koupí to. Takže díky za názor Vectore. Krom toho, mám dojem, že u tohoto systému lze také vyžadovat potvrzení příkazu zpětně přes SMS, takže by nemusel být problém několikrát za dobu co je auto hlídáno, si tuto SMS nechat poslat. Je jasné že u dražších aut to neobstojí, ale ta už většinou bývají vybavena imobilizéry apod., takže tohle může být doplněk k tomu. Krom toho, když mám na auto za milion, tak mám na to, abych tem nechal zabudovat třeba 6 různých ochraných prvků. My co jsme tak tak dali dohromady pár desítek klacků na přibližovadlo jsme rádi za každou maličkost, která nám naše přibližovadlo ohlídá a čím účiněji a za menší peníz, tím líp. Mimoto ještě pochybuju, že by někdo na 205, 309, 405 apod. šel s rušičkou GSM. Každopádně je to o něco lepší, než když auto řve na celou ulici a nikoho to nezajímá, takhle alespoň zvoní u koho má z tohoto pohledu je to takové lepší oznámení poplachu, ale nic to neřeší a pro zloděje je to lepší v tom, že nejede v houkajícím autě. Citovat
white Odesláno 12. srpen 2004 Odesláno 12. srpen 2004 Také si myslím, že je na každém z nás jak si chce své auto zabezpečit. Je to o jeho pořizovací ceně, místě parkování (garáž, vlastní pozemek, parkoviště, adp.) a také částce kterou do toho chceme vrazit. Někomu stačí pro pocit bezpečí bezpečnostní ochranné prvky z výroby a jiný zas nebude v klidu spát pokud tam nebude mít NASEC. Je to věc názoru. Já tam mám alarm s otřes čidlem hlídáním poklesu napětí a kontakty otevřených dveří kapoty a kufru a gsm modul který mi to vše hlásí. Je jasný, že na okně nálepku nemám (pak by to nebylo překvápko). Dokonce jsem sundal i tu orig peugeot co tam byla kvůli imobiliseru. Ty co tam nálepky mají zas kolikrát nemaj ve voze ani ten alarm. Jen blikající led za 25Kč. I tací jsou mezi námi. Tak si z toho nic nedělej Gotreku a pořiď si to co sám uznáš za vhodné. Citovat
Gotrek Odesláno 13. srpen 2004 Autor Odesláno 13. srpen 2004 To WHITE: Náčelníku, děkuji že si se mě zastal... Citovat
Marlin Odesláno 13. srpen 2004 Odesláno 13. srpen 2004 no, ja vim co pomaha proti ukradnuti, je, ze jak sem to dela na stare Corsičce, to, ze sem odpojil rele od palivoveho cerpadla a to si vzal s sebou.... auto nepojizdne, u tohohle asi budu vyndavatr pojistku od cerpadla, plus neco, pomaha to :D:D Citovat
Péťa Odesláno 13. srpen 2004 Odesláno 13. srpen 2004 Napsán autorem Marlin no, ja vim co pomaha proti ukradnuti, je, ze jak sem to dela na stare Corsičce, to, ze sem odpojil rele od palivoveho cerpadla a to si vzal s sebou.... auto nepojizdne, u tohohle asi budu vyndavatr pojistku od cerpadla, plus neco, pomaha to :D:D Auto Ti neukradnou, ale rozmlati, ze ho nepoznas Citovat
Marlin Odesláno 13. srpen 2004 Odesláno 13. srpen 2004 Napsán autorem Peta Napsán autorem Marlin no, ja vim co pomaha proti ukradnuti, je, ze jak sem to dela na stare Corsičce, to, ze sem odpojil rele od palivoveho cerpadla a to si vzal s sebou.... auto nepojizdne, u tohohle asi budu vyndavatr pojistku od cerpadla, plus neco, pomaha to :D:D Auto Ti neukradnou, ale rozmlati, ze ho nepoznas nvim, co je lepsi, mit ukradene auto a uz se s nim nesetkat, nebo ho mit rozmlacene a nechta si ho spravit, hmmm, tak jako tak, to nasere no Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.