Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

manžeta na přední poloose P309

Recommended Posts

Guest zdeny.m
Odesláno

mam malou dirku v manžetě u kola na přední poloose,vystříkala se již všechna vazelina ,kdo má zkušenosti poraďte Jedná se o peugeot 309D díky zdeny.m

Odesláno

už to tu bylo.Poloosa musí ven,od vnitřního kloubu(trojložiska)nebo jak se to jmenuje rozdělat,vyměnit manžetu a zase všechno složit.Docela práce co?Nechápu proč to ti frantíci neudělali rozdělávací jak u 405ky.

Odesláno

poloosa ven??? no já to řešil vždy, povolit matku poloosy na kotouči, stáhnout, povolit a stáhnout čep řídící tyče, vyháknout spodní čep, vyháknot poloosu, pak už jen vyměnit manžetu, nacpat vazelínu (žádnej šunt ale přímo vazelínu na kluby) a vše zpět. pokud vyndáš poloosu z převodovky tak ti vyteče olej, tak nato bacha. takhle jsem to alespon dělal na své bývalé 205. mk :papa

[Editován dne 9/8/04 mk405]

Odesláno

poloosa s homokloubem jsou na 205kách a 309kách jeden celek takže by mě zajímalo jak jsi tam přetáhl to manžetu.To je ten problém.Na převodovce můžeš nechat unašeč a vytáhnout to trojložisko pak ti nic nevyteče.Stejně bys to musel rozdělat.Měl jsem 205ku a tam to bylo tak.Oddie psal,že je to stejný i na 309kách,takže fakt nevím.Na 405kách už je to zvláš?,takže to jde udělat jednodušeji jak psal mk405

Odesláno

sakra že už bych to zapoměl, no už jí nakej rok nemám, ale nepamatuji se že bych ji vyndával a olej jsem 100% nevypuštěl, ale nějak jsem to vyměnil, tak teda nevím. mk

Odesláno

a nevíte jak to je u 605? budu ji muset vyměnit (celou poloosu). Jak je to pracný a na jak dlouho to je ta práce? (mám špatnou pravou, tam něco vyteče?)

• O 2 týdny později...
Guest zdeny.m
Odesláno

tak manžeta vyměněna práce na hodinu a už bych si na to troufnul sam :D

Odesláno

Je možná záměna manžety?

Mám P309 1,4i Graffik a někde se tu už řešila záměna manžet z Favorita, ale nejsem si jistý, protože jsem ty starší příspěvky nenašel. Dík.

Odesláno

Akorát včera sem měnil manžetu u kola na přední poloose na P205. Byla to celkem makačka. řešil sem problém v prodejně abych sehnal tu správnou, ale myslím že je to jedno, hlavní je abys měl stejný průměr na obou koncích, změř to posuvkou. Tvar a délka se přizpůsobí.

Kupoval sem v G-CAR (Kroměříž, Uherské Hradiště).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...