Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Chtěl bych se podělit o svuj problém, popřípadě bych rád probral.

Začla mi jít ztuha spojka. Zjistil sem, že je prodřená plastová objímka horního uložení páky, za kterou tahá lanko a která

vypíná spojku. To ovšem není jediný problém. Chtěl sem chvíli na to popojet, ale nešlo nastartovat. Zjistil sem že se číselnej immo chová divně. Když zapnu zapalování, naťukám kod, tak se rozsvítí jak zelená, tak červená kontrolka. Když vytahnu klíč tak immo sviti zeleně a 4x pípne. Když sem zkoumal tu spojku, tak si neuvědomuju, že bych s elektroinstalací něco dělal. Dále když otevřu dveře, tak pořád dokola spíná ppalivové čerpadlo jako před nastartováním. Známý říkal, že by mohla byt špatná kostra v zadní části auta. Mohl by se někdo vyjádřit k mému problému s immo? Dekuji

[upravil dne 5.11.2009 brzda.a]

Odesláno

tak to čerpadlo bude nejspis projevem závady toho immo protoze ty dve veci spolu bych rekl souvisi......prošel bych si dráty od immo ....ale určitě si počkej na odbornější radu....:D

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Co takhle napsat o jaký auto se vůbec jedná, jakej to je rok výroby a jakej máš motor. :nevim

Jeee pardon. Uplně mě to vypadlo v tom rozčilení. Je to p306 r.v.:96 1.6i, hatchback

Odesláno

Napiš si to auto do popisu ;)

A prozkoumej kabely od imobilizéru, jestli nějsou nějak štrejchlí. Jak je zima tak mohli ztuhnout a popraskat...to je hned. Jestli se ti to povede nastartovat tak ho hned odpoj ;)

Odesláno
Původně zaslal: jara1

podívej se na snímač otaček je umístěn nahoře na převodovce sníma impulsy ze setrváku

ten konektor sem kontroloval, vypadá ok, ale nevím jak zjistit funkčnost toho senzoru...

Odesláno

No těžko říct. Z ničeho nic by to přece neodešlo mechanicky. Kdyz bych to casove shrnul.... Dojel sem z hokny, vypl motor, sel se najest, otevrel kapotu, prozkoumal spojku(nejsu si vedom že by při prohlídce utrpěla nejaká elektrika), zjistil sem že je uložení páky spojky v haj*lu, zavřel kapotu.......par hodin na to sednu, zapnu klicek, a imobilizer mrtvej. To mechanika nabude...

[upravil dne 5.11.2009 brzda.a]

Odesláno

Ano myslim snímač otáček. Ještě teda k tomu snímači. Tenhle má 3 piny, ten můj má 2 piny. Asi to bude obdobný, ale bude to jiinej. VIN VF37ANFZ230678112 . JInak foto čidla je tady, ale nezdá se mi že by to bylo některý z nabídky autokelly. Ve schématu je znázorněný, že to bude na indukčním principu.

http://brzdaa.rajce.net/cidlo

Odesláno

No tak to pak by dávalo smysl že nic nenaměřím když tam není zpátečka, že:D kurnik tak kde mám hledat ten senzor? Ten motorj je navic tak zahumusenej, že to vypadá všechno strašidelně:D

Odesláno

Vím že je to těžký takhle přes net. Su východně od Brna, ale už to auto mám odtahnutý. Snad si s tím v servise poradí, je tam stejně potřeba poléčit spojka a manžeta, takže by to tam musel tak aji tak. Až budu něco vědět, tak písnu.

Odesláno

No tak je to záhada, nikdo zatím na to nepřišl. Může to startování ovlivnit nějaká nefunkční komponenta? třeba vstřikovací relé? Mám za to, že při demontáži a montáži spojkového lanka jsem tam prostě něco asi přerušil nebo narušil. Vždy před startováním když se otočil klíček na druhou polohu tak jakoby zaplo na seknudu cerpadlo. To bude asi servo volnobehu nebo něco. Ale teď, když to otočím na druhou polohu tak nic nezapne a imobilizér nereaguje na zadávaný kód Předtím normálně po každém čísle pípnul. Onen zvuk čerpadla se objeví třeba při otevřených dveřích. Prostě nesmyslně se opakuje místo před startováním, tak třeba při vypnutým klíčku a otevřených dveřích. Tam by bylo asi potřeba to pichnout na diagnostiku a třeba to něco vyhodí. Nezná někdo někoho v okolí brna s mobilní diagnostikou na pažóty?

[upravil dne 12.11.2009 brzda.a]

[upravil dne 12.11.2009 brzda.a]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...