Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: kodajz

klima ne, to spíš ty otáčky mírně poklesnou a pak se zase ustálí na 820 ot/min. Tyhle ot musí motor držet kdykoliv za všech podmínek. Můj Partner mi dělal podobné věci, ale nepravidelně, nevím jestli ti to pomůže, ale za pokus to stojí. Proměř si kostru na potenciometru plynu, musí být 0V. Já měl +0,5V. Kostra je vedena přímo z řj. Někde mi tam asi probíjí. KAždopádně po ukostření potenciometru zvlášť na karoserii mám motor jak vyměněný, znova jsem se zamiloval :D pro jistotu jsem zvlášť ukostřil i váhu vzduchu. Tohle všechno mi poradil Marsalek-ještě jednou mu moc děkuju.

To sklimou bol môj nápad nejako som to omylom zmazal.

Odesláno

Tak to ukostření zkusím zkouknout. Teda spíš Táta. Já eletrice moc neholduju. Dík za tip. Jestli to nebude tim, tak už asi rezignuju, pač bez peněz do servisu nelez ://

Odesláno

Tak na kostru sem se nedostal, Ale od souseda, byl tip na zoxidovaný konektory ( on má 307 hdi ). Tak sem je přešel a taky změřil teplotu vody externím teploměrem. Výsledkem je, že budík v autě fixluje v Expanzce bylo 83. když otevřel termostat a na budíku, cca 75. Tak a kde je chyba?? Který čidlo??? A další výsledek, je, že se mi rozsvítila kontrolka motoru. Takže odpoledne šup zase na dia. A už by mi měla něco aspoň pošeptat. Otázkou ostává, za by to nemohlo být, tim, že sem procházel konektory a rozpojoval je, vše při vypnutým klíčku???? Lev jeden zlobivej. Příští tejden musím na STK a ME. Takže aj čas mě tlačí :fnuk

Odesláno

Tak, teď se byl na dia. Výsledek - hlásilo to velký napětí na krajních polohách poťáku plynu. Vymazáno. Další dohoda je, že po příštím výkendu ( to už by mělo bejt po STK ) se vyndaj vstřiky a pujdou na stolici. Pak uvidíme víc. Dnes jeden ukázal na korekcívh -1,5, ostatní plus mínus 0,4 a míň . Takže 14 dní klidu,Teda až na STK.

Odesláno

To sem si myslel taky. Ale nevim, už tomu vubec nerozumím. Jen do toho cpu peníze :// a Začíná mě ten Lev štvát. Snad to nebude tak zlý. Jinak mě jebne. Ještě to nemám ani splacený a už do toho sypu mince pod tlakem:bojim .

Odesláno
Původně zaslal: MerHanz

Tak, teď se byl na dia. Výsledek - hlásilo to velký napětí na krajních polohách poťáku plynu. Vymazáno. Další dohoda je, že po příštím výkendu ( to už by mělo bejt po STK ) se vyndaj vstřiky a pujdou na stolici. Pak uvidíme víc. Dnes jeden ukázal na korekcívh -1,5, ostatní plus mínus 0,4 a míň . Takže 14 dní klidu,Teda až na STK.

To vypadá na špatnou kostru. Vstřiky vytahuješ zbytečně.

Odesláno

Tak kostra je proměřená a je OK. Taky se mi nechce tahat vstřiky ven. Pač pak na mě bude mechanik tlačit, ať to vyměním, že je to tím. ALe peněz není. Včera to skoro ani nehoupalo, jen tak jemně a brzo to přestalo ( dřív, než se to začalo ohřejvat ). Je to zlobivej lev. :myslim:myslim:myslim

Odesláno

to měřil táta. Bylo to pin č4. na potenciometru plynu proti baterce. Nebyl sem u toho a jak jsem psal, voltům vubec nerozumím. Jen sem mu řikal pin, od krerýho to má měřit.

Odesláno

Promiň moji neznalost ale jak sem psal, eletrika mi nic neřiká. Měří se to proti plusu?? A měří se to při zapnutým klíčku, nebo nastartovaným autě??? A asi ve více polohách toho potenciometru, že???

Odesláno

Psal jsem ti 3.6., že máš zavolat a zajet do Zábřeha. STK by ti tam udělali taky.

HDi se nedá opravovat doma, amatérsky. Anebo - dá, ale musel bys trénovat tak jednu opravu denně, a mít doma zásobu čidel na zkusmou výměnu a diagnostiku k dispozici.

[upravil dne 15.6.2010 P607Olda]

Odesláno

To vím, že HDI doma opravovat moc nejde. Ale zábřeh je cca 70 Km daleko a když sem v práci od pul 5 do 18 a aj víc. Tak je to boj a přez sezonu bez možnosti dovolený. Tak je to vše komplikovanější :///// Dia má aj ten sevis, co sem to měl, ale je těžký, dyž to nic špatně neukazuje. U dia sem byl osobně.

Odesláno

já taky nejsem elektrikář. POradil mi to tu kolega marsalek. Odpojíš konektor od potenciometru, do pinu č4 (kabeláž do řj) dáš jeden konec měřáku a na plus pol baterie dáš druhý konec. Měřák musí ukazovat 0V. Mi ukazoval 0,02V na volnoběh a po nastartování motoru 0,05V a to bylo špatně. Na tom potenciometru neměříš nic, ten je v pořádku. KOstra ti jde z řj motoru do toho potenciometru přes pin 4. Když namříš něco jiného než 0V tak stříhneš drát co vede do té 4. a konec od řj necháš zaizolovaný viset a druhý konec co vede od konektoru tak na něho naletuješ dlouhy kablík s očkem a to očko chytneš někde na karoserii, tím máš zaručené 0V na potenciometru a řj si začne brát z něho správné nezkreslené hodnoty. Mi tahle oprava pomohla a uplně stejně jsem ukostřil i váhu vzduchu a je to fakt znát i na spotřebě. Opravdu kostru proměř, budeš mít klidnější spaní, je to za 1 min práce. Ukostření trvá asi 5 min.

[upravil dne 15/6/10 kodajz]

Odesláno

\"\"\"\"0,02V na volnoběh a po nastartování motoru 0,05V\"\"\"\"\"\"

Tohle je myšleno jak??? Myslíš 0,02 se zapnutým klíčkem a 0,05 při nastartovaným motoru?

Odesláno

vidíš, to si už nepamatuju jestli jsem měl klíček v zapalování. To vyzkoušej. Nastartovaný motor znamená nastartovaný motor s klíčkem v zapalování. Konektor nebyl zapnuty v potenciometru, otáčky ti automaticky vylezou asi na 1500. Ještě jsem si vzpomněl, když mi haproval volnoběh, třeba zůstal viset na 1200 ot a nechtěl dolů, pomohlo odpojit a zase zapojit konektor od toho potenciometru. Ot hned klesly.

Odesláno
Původně zaslal: kodajz

já taky nejsem elektrikář. POradil mi to tu kolega marsalek. Odpojíš konektor od potenciometru, do pinu č4 (kabeláž do řj) dáš jeden konec měřáku a na plus pol baterie dáš druhý konec. Měřák musí ukazovat 0V. Mi ukazoval 0,02V na volnoběh a po nastartování motoru 0,05V a to bylo špatně. Na tom potenciometru neměříš nic, ten je v pořádku. KOstra ti jde z řj motoru do toho potenciometru přes pin 4. Když namříš něco jiného než 0V tak stříhneš drát co vede do té 4. a konec od řj necháš zaizolovaný viset a druhý konec co vede od konektoru tak na něho naletuješ dlouhy kablík s očkem a to očko chytneš někde na karoserii, tím máš zaručené 0V na potenciometru a řj si začne brát z něho správné nezkreslené hodnoty. Mi tahle oprava pomohla a uplně stejně jsem ukostřil i váhu vzduchu a je to fakt znát i na spotřebě. Opravdu kostru proměř, budeš mít klidnější spaní, je to za 1 min práce. Ukostření trvá asi 5 min.

[upravil dne 15/6/10 kodajz]

no kámo trošku si to zle vysvetlil.:nevim

ak dám z meráku - pól na pin č4 (kostra s RJ) a + pól z meraku na +pól baterky tak je jasné,že mi to ukáže napetie aké je v baterke!!:D

Odesláno

tak jsem si dal práci a našel jsem mou komunikaci s kolegou. Tady je vyňatek:

Ahoj, prave jsem se vratil z venku, nevedel jsem kde zacit mereni. Vzal jsem rucni voltmetr, zmeril baterii, mela nejakych 13 a neco V. takze voltmetr dobre zapojeny. Odpojil jsem konektor na potenciometru, pin cislo 4 je zem. Prilozil jsem jeden kontakt voltmetru na 4ty pin a druhy kontakt na karoserii. Pri vypnutem motoru ukazoval voltmetr 0,00 V, kdyz jsem zapnul klicek do prvni polohy, ukazoval 0,02 V a když jsem nastartoval motor tak 0,05 V. Postupoval jsem spravne? Jsou ty cisla chybne? Mela by byt zem vzdy 0,00 V ?

Takže jsem asi připojoval + pol z voltmetru na - pol. Takže jsem kecal když jsem psal že na +, omlouvám se, nejsem fakt elektrikář a už jsem zapomněl jak jsem to měřil. Když jsou tu elektrikáři tak proč neporadí??? člověk se snaží pomoct a odborníci jen tiše čtou a pak se smějí, to je nejjednodužší.

[upravil dne 16/6/10 kodajz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...