Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Co sa moze stat ked mam v motore o 3 deci oleja viac ako je dovolene? Lebo vcera som bol menit olej v servise a mechanik mi ho tam nalial viac. Zistil som to az dnes ked som pozrel na bandasku od oleja. Na ryske ani nevidno pokial je olej. Co mam robit???:myslim

[upravil dne 31.10.2009 lukass1505]

Odesláno

Odpustit z motora tie tri deci.Moze si to odniest nejake Gufero a zacne ti to niekde pustat.Ak je mechanik solidny spravi to na pockanie a gratis.Ale pre istoto si to potom na mierke odsleduj ci ti nahodov nezacala do motora tiect nafta alebo benzin.

;)

Odesláno

Co to je, celá od oleje? Aspoň držátko je suché, ne?:bojim

Používejte přesné technické výrazy.

Postav auto na rovinu, nechej olej stéct (15 minut), potom vytáhni měrku, otři ji čistým hadrem, zasuň měrku, vytáhni ven a napiš sem, kolik milimetrů nad horní ryskou je olej.

Sorry, za polopatistický návod, ale postup měření typu \"bandaska je prázdná, měrka celá od oleje\" nebudí důvěru v osobu, která provádí měření.

Odesláno

P607Olda myslis ze neviem ako zmerat kolko mam oleja?

Takze som to bol zmerat este raz a olej je 1,5 cm nad maximom.

Moze sa nieco stat z motorom kym dojdem do servisu je to tak 15 km.

Odesláno

honza406 vies si predstavit ako spustas olej niekde pred barakom pokial nemas jamu alebo rampu a este musis dat dole kryt motora ?Nech ide nazad 15 km neni tak moc a nech to tam vyreklamuje ale nech si odsleduje ci mu netecie nafta do motora ale voda moze to bit aj tesnenie pod hlavov!

Odesláno
Původně zaslal: lukass1505

...Moze sa nieco stat z motorom kym dojdem do servisu je to tak 15 km.

A stalo sa niečo keď si s tým šiel zo servisu 15 km domov?

Určite nie, tak choď naspäť a reklamuj.

[upravil dne 1/11/09 pastorek]

Odesláno

Ahoj, hodně oleje v motoru může vytlačit nějaké gufero,nebo může jít odvětráním motoru přes sání zpátky což způsobuje zakarbonování střikovačů,sedel ventilů atd, takže určitě odpustit co nejdříve. Petr

Odesláno
Původně zaslal: lukass1505

P607Olda myslis ze neviem ako zmerat kolko mam oleja?

Takze som to bol zmerat este raz a olej je 1,5 cm nad maximom.

Moze sa nieco stat z motorom kym dojdem do servisu je to tak 15 km.

Áno, to si myslím, na základe Tvojich neurčitých údajov.

Keby si rovno napísal tento údaj, tak by som Ti rovno napísal, že si máš s pomocou injekčnej striekačky 20 ml (2,50 Kč) a 80 cm hadičky z PVC odsať olej cez otvor mierky, do fľašky. Je fakt, že to budeš ťahať na 50 - krát, ale istotne je to rýchlejšie, ako ísť do servisu a tam sa im prosiť a čakať.

S toľko olejom nad maximom radšej nejazdi.

[upravil dne 1.11.2009 P607Olda]

Odesláno

Pokud máš měrku celou od oleje, tak jí otři a změř to znova s tím, že jí tam nezasuneš až na doraz, ale třeba 5cm od dorazu. Pak jí vytáhni a koukni na rysky. Přičti k tomu oněch 5 cm a budeš vědět jak na tom jsi. Jinak rozdíl mezi horní a dolní ryskou by měl být zhruba litr oleje.

Já nevim, co to v těch servisech dělaj, ale mně tam toho taky nalili víc. Buďto to dělaj naschvál nebo nevím.

Jinak odsátí jsem řešil taktéž přes stříkačku a hadičku zasunutou do díry na měření oleje. Jen ta hadička nesmí být moc tlustá, protože někde u dna narazí do nějaké překážky a do oleje se ani nenamočí.

Odesláno

no to bych určitě nečekal až někde vypadne šroub, třeba někde mezi lesy kde je všude kolem pusto, není takový problém předělat závit,kámoš měl tak strženej vypoušták na autě už když ho kupoval a nejdýl trvalo než sundal kryt motoru a než vytek olej pak už to bylo v pohodě

Odesláno

V servisu bych to reklamoval,ale hned, jinak to smysl. A pokud je ho tam o trochu více nemělo by se nic stát. Dělám srvizáka 10l a ještě jsem něviděl problem motoru touto závadou.

Odesláno
Původně zaslal: jirkapp

V servisu bych to reklamoval,ale hned, jinak to smysl. A pokud je ho tam o trochu více nemělo by se nic stát. Dělám srvizáka 10l a ještě jsem něviděl problem motoru touto závadou.

přesto jsem přesvědčen,že když konstruktér navrhoval měřit stav oleje měrnou tyčí s rozsahem od ,min.\' do ,max.\'--tak max je max.

podle technologického předpisu výměny oleje v motoru je NEMOZNE nalít do motoru víc oleje...:roker

Odesláno

olej se má podle technologického postupu měnit jak píšeš--nalít méně třeba o litr,nastartovat a po nějaké chvilce kdy olej steče,dolít na předepsaný stav...není možné přelít...

jinak s tím olejem po víčko--stalo se u nás kdysi v servisu,parták řekl mladému at doleje škodu 1203 po max.--on tam nalil 15 litrů až po víčko :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...