Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

mám takový problém. Nechával jsem měnit na mé 206ce nové přední tlumiče a po výměně mi to dělá pěknou neplechu. V místě, kde je do tlumiče (držáku s okem) uchycený stabilizátor. Při vytočení kola se mi opírá stabilizátor o podběh a dost natěsno. Při zatáčení je slyšet, jak řvou plasty na podběhu opěrem stabilizátoru. Měřil jsem velikost držáku s okem a je stejný jak u starých tlumičů. Opravdu netuším, kde může být problém. Neví někdo???:myslim:myslim:myslim:myslim:myslim:myslim

Odesláno

Nechával jsem je měnit u mechanika, který původně dělal v Peugeotu, takže předpokládám, že ano. S tím snad ani hnout nijak nejde ne? Pokud ano, tak by museli být hnutý oba dva směrem dovnitř, což se mi zdá nereálný.

Odesláno

Zkusím to vyfotit s kolem. Teď ho nemám jak sundat. Místo kde to dře.. Kvalita nic moc (mobil). Je tam ale vidět, jak si sebou stabilizační tyčka vzala při otočení plast podběhu a ohnula ho. Plnej rejd do leva..

tlumic.jpg

[upravil dne 23.10.2009 badisak]

Guest servisman
Odesláno

měly by býti takto dané podle obr

[upravil dne 23/10/09 honza406]

Odesláno
Původně zaslal: honza406

měly by býti takto dané podle obr

Na serviceboxu jsem se už díval, jak to má být. A vypadá to, že to tak je.. Snad jinak to ani dát nejde ne?

Guest servisman
Odesláno

jde to obráceně že matky budou vepředu,něco podobné jsem viděl a pak jsem to musel jednomu předělat

Odesláno

kloub ma byt ze \"zadni\" strany tlumice, tedy te, co je bliz k dverim a matky maji byt na strane smerem k prednim svetlum. z fotky bohuzel neni poznat, v jake poloze to je ted

Guest servisman
Odesláno

ještě mne napadá není ten plast uvolněn a je tedy blíže ke kolu?? měl by býti nějak přichycen

Odesláno

to Karel tohle prave vypada na predni prave kolo vytocene smerem doleva, nicmene rekl bych taky, ze je to obracene namontovane

Pri pohledu na prave kolo vytocene smerem doleva by mel byt na fotce videt kloub a ne matice

Guest servisman
Odesláno

dodal jsem jiné foto obr kde je poznat že se jedná o kolo spolujezdce matice dopředu jak píše Ferry

Odesláno

Myslím si, že je to správně. Na obrázku ze seviceboxu je vyfocené pravé kolo ne? Já fotil levé. Zdá se mi, že je to dobře (matka ke světlům, kloub ke dveřím). Ty plasty jsou trochu teď volnější, ale všiml jsem si toho takřka hned. Když plasty na podběhu namáčku nadoraz, tak stejně tam není žádná mezera mezi nima a stabilizátorem, když otočím kolem do rejdu a v určité poloze kola (skoro rovně) dřou držáky s okem pro stabilizátor o podběh - ne o plast, ale přímo na kastli. A hlavně občas tlučou při hrbolech takovým divným zvukem.

Guest servisman
Odesláno

našel jsem obr kde to je vidět pokud to má levé kolo tak to má správně ;)

Odesláno

Koukám, že moje nové brzdy jsou slavné... :D Každopádně jak píše honza406, tyčky stabilizátoru mají být blíž k zádi auta, matice dopředu.

Guest servisman
Odesláno

jj dovolil jsem si použít tvoji fotku kde je to vidět jinou jsem na netu nenašel

Odesláno

Tlumiče jsou nasazený správně. V určité poloze kola (mírně do strany), je držák na tlumiči přesně na kastli (mezera není ani milimetr), tudíž, když vjedu na hrbol, dře přímo o ni (mimo plast, který je ohnutý). Nechápu, jak je to možné, přitom tlumiče snad nejde dát oba dva blíž k motoru, tím pádem ke kastli. Napadá mě, může být u různých značek tlumičů rozdíl v průměru tlumiče?? Držáky s okem by měly být stejné. Nechal jsem si změřit jiné a mají stejně jako moje 4cm. Opravdu už mě nic nenapadá, jak je toto možné..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...