badisak Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Zdravím všechny, mám takový problém. Nechával jsem měnit na mé 206ce nové přední tlumiče a po výměně mi to dělá pěknou neplechu. V místě, kde je do tlumiče (držáku s okem) uchycený stabilizátor. Při vytočení kola se mi opírá stabilizátor o podběh a dost natěsno. Při zatáčení je slyšet, jak řvou plasty na podběhu opěrem stabilizátoru. Měřil jsem velikost držáku s okem a je stejný jak u starých tlumičů. Opravdu netuším, kde může být problém. Neví někdo???:myslim:myslim:myslim:myslim:myslim Citovat
Guest servisman Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 a dal jsi je tak jak byly ty staré ?? Citovat
badisak Odesláno 23. říjen 2009 Autor Odesláno 23. říjen 2009 Nechával jsem je měnit u mechanika, který původně dělal v Peugeotu, takže předpokládám, že ano. S tím snad ani hnout nijak nejde ne? Pokud ano, tak by museli být hnutý oba dva směrem dovnitř, což se mi zdá nereálný. Citovat
Guest servisman Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 co jsem koukal tak by šly dát i jinak můžeš dodat foto ?? Citovat
badisak Odesláno 23. říjen 2009 Autor Odesláno 23. říjen 2009 Zkusím to vyfotit s kolem. Teď ho nemám jak sundat. Místo kde to dře.. Kvalita nic moc (mobil). Je tam ale vidět, jak si sebou stabilizační tyčka vzala při otočení plast podběhu a ohnula ho. Plnej rejd do leva.. [upravil dne 23.10.2009 badisak] Citovat
Guest servisman Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 měly by býti takto dané podle obr [upravil dne 23/10/09 honza406] Citovat
badisak Odesláno 23. říjen 2009 Autor Odesláno 23. říjen 2009 Původně zaslal: honza406 měly by býti takto dané podle obr Na serviceboxu jsem se už díval, jak to má být. A vypadá to, že to tak je.. Snad jinak to ani dát nejde ne? Citovat
Guest servisman Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 jde to obráceně že matky budou vepředu,něco podobné jsem viděl a pak jsem to musel jednomu předělat Citovat
Ferry Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 kloub ma byt ze \"zadni\" strany tlumice, tedy te, co je bliz k dverim a matky maji byt na strane smerem k prednim svetlum. z fotky bohuzel neni poznat, v jake poloze to je ted Citovat
Guest servisman Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 ještě mne napadá není ten plast uvolněn a je tedy blíže ke kolu?? měl by býti nějak přichycen Citovat
Karel Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Jestli jsi fotil přední levé kolo, tak tu stabilizační tyčku máš podle toho obrázku ze servisboxu naopak. Citovat
Ferry Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 to Karel tohle prave vypada na predni prave kolo vytocene smerem doleva, nicmene rekl bych taky, ze je to obracene namontovane Pri pohledu na prave kolo vytocene smerem doleva by mel byt na fotce videt kloub a ne matice Citovat
Guest servisman Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 dodal jsem jiné foto obr kde je poznat že se jedná o kolo spolujezdce matice dopředu jak píše Ferry Citovat
badisak Odesláno 23. říjen 2009 Autor Odesláno 23. říjen 2009 Myslím si, že je to správně. Na obrázku ze seviceboxu je vyfocené pravé kolo ne? Já fotil levé. Zdá se mi, že je to dobře (matka ke světlům, kloub ke dveřím). Ty plasty jsou trochu teď volnější, ale všiml jsem si toho takřka hned. Když plasty na podběhu namáčku nadoraz, tak stejně tam není žádná mezera mezi nima a stabilizátorem, když otočím kolem do rejdu a v určité poloze kola (skoro rovně) dřou držáky s okem pro stabilizátor o podběh - ne o plast, ale přímo na kastli. A hlavně občas tlučou při hrbolech takovým divným zvukem. [upravil dne 23.10.2009 badisak] [upravil dne 23.10.2009 badisak] Citovat
OK406 Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 POkud tě to bude stále ,,zlobit\", tak nezbyde nic jiného, než zajet zpět k mechanikovi. Ale nejdříve připevni plastové podběhy. Citovat
Guest servisman Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 našel jsem obr kde to je vidět pokud to má levé kolo tak to má správně Citovat
Fakir Odesláno 23. říjen 2009 Odesláno 23. říjen 2009 Koukám, že moje nové brzdy jsou slavné... Každopádně jak píše honza406, tyčky stabilizátoru mají být blíž k zádi auta, matice dopředu. Citovat
Guest servisman Odesláno 24. říjen 2009 Odesláno 24. říjen 2009 jj dovolil jsem si použít tvoji fotku kde je to vidět jinou jsem na netu nenašel Citovat
badisak Odesláno 24. říjen 2009 Autor Odesláno 24. říjen 2009 Tlumiče jsou nasazený správně. V určité poloze kola (mírně do strany), je držák na tlumiči přesně na kastli (mezera není ani milimetr), tudíž, když vjedu na hrbol, dře přímo o ni (mimo plast, který je ohnutý). Nechápu, jak je to možné, přitom tlumiče snad nejde dát oba dva blíž k motoru, tím pádem ke kastli. Napadá mě, může být u různých značek tlumičů rozdíl v průměru tlumiče?? Držáky s okem by měly být stejné. Nechal jsem si změřit jiné a mají stejně jako moje 4cm. Opravdu už mě nic nenapadá, jak je toto možné.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.