enikybeniky Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Zdravím, v posledních dnech jsem si na svém vozítku všiml zajímavého jevu. Když nastartuju (ne vždycky), tak asi po 2 vteřinách se odněkud (nejspíš od motoru) ozve jakoby žblunknutí vody, jakoby se někam natáhla nebo něco. Nemám ani páru, odkud to může být. Vyndal jsem veškeré kanystry z kufru, ale dělá to furt. Včera jsem to zaslechl i při průjezdu pravoúhlou zatáčkou. Zkoušel jsem s autem houpat s vyplým i zaplým motorem, ale nic se nekonalo. Koukal jsem do mot. prostoru, ale nikde nic. Co to může být? Kam pak se ta voda může přelívat? Díky za vaše tipy, kam se podívat, jak to odstranit. Citovat
AnotherOne Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 V prahu dverí. Zospodu máš upchaté odtokové otvory. Citovat
enikybeniky Odesláno 16. říjen 2009 Autor Odesláno 16. říjen 2009 Přímo v prahu, takže vlízt pod auto a hledat otvory? A kudy se tam ta voda dostane? Citovat
BoneDaddy Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Původně zaslal: enikybeniky Přímo v prahu, takže vlízt pod auto a hledat otvory? A kudy se tam ta voda dostane? Myslím, že odpovědi jsou ZDE. Citovat
enikybeniky Odesláno 16. říjen 2009 Autor Odesláno 16. říjen 2009 Áááá, ještě že sem hodil Hurvajz fotky, hned po práci se jdu na to podívat, snad tam ty odtoky budou a bude to fakt ono! Citovat
enikybeniky Odesláno 17. říjen 2009 Autor Odesláno 17. říjen 2009 Hmm, tak jsem se plazil po zemi na parkovišti pod autem, šťoural šroubovákem v odtokových otvorech, dával každý kolo na hever, ale nic viditelnýho. Prošťoural jsem odtoky ve dveřích, houpal s autem, mával dveřma, poslouchal v motorovym prostoru, ucho přilepený na prahy i na podběhy, ale nic, ani čvachtnutí. Přitom po startu i do nějaký zatáčky je to v autě slyšitelný..... Je fakt, že jsem byl ráno přezouvat, kdyby se něco drželo ve starých gumách. Ale budu pozorovat dál, jestli něco uslyšim. Kde by mohl být zakopanej pes? Může být něco v podbězích nebo pod palubkou? Páč ten zvuk se mi zdál, jakoby mi šel pod nohama. Ale hlavu jsem měl u pedálů, mladá hejbala s autem, ale nic.... Pak jsem zkusil nastartovat, a nyní nic. Že by se mi s tím chtělo do servisu, to zas ne, ale nechat to tam na mrazy se mi taky nechce. [upravil dne 17/10/09 enikybeniky] Citovat
Guest servisman Odesláno 17. říjen 2009 Odesláno 17. říjen 2009 ještě mne napadlo kluk měl plno vody vepředu pod sklem jak jsou stěrače měl oby dva odtoky pod auto ucpané a měl tam asi 2-3 l vody ,ale měl Renault.Odtoky u 406 jsou taky v rozích jak jsou panty od kapoty tak mrkni tam Citovat
enikybeniky Odesláno 17. říjen 2009 Autor Odesláno 17. říjen 2009 Ve předu pod kapotou pod sklem jsem koukal, jsou tam díry v rozích jako k tlumičům, ale ty byly suchý, žádná voda okolo. Pro jistotu jsem kouknul i k rezervě, jestli náhodou, ale nic... Citovat
AnotherOne Odesláno 17. říjen 2009 Odesláno 17. říjen 2009 Nie je zle odvzdušnená chladiaca sústava - nežblnká radiátor? Citovat
enikybeniky Odesláno 17. říjen 2009 Autor Odesláno 17. říjen 2009 Nemá být proč, od jara se s ní nic nedělalo, to se měnil termostat. A to by se projevovalo snad i jinak, myslím, ne? Začalo to až teď těch několik dnů zpátky. Ale je fakt, že se mi to zdá jako že to je za palubkou, kde je topení.... Zkusím nechat prověřit, jestli se to nezlepší pod dnešním zásahu. Poslední 2 starty - jednou nic, podruhý trošku. Jinak k tomu topení - mám nějakou šanci to prověřit bez rozebrání půlky palubky? Co se s tím dá dělat? [upravil dne 17/10/09 enikybeniky] Citovat
enikybeniky Odesláno 18. říjen 2009 Autor Odesláno 18. říjen 2009 Tak jsem dneska (snad) zkusil odvzdušnit. Najel jsem na kopec čumákem nahoru a povolil tu čepičku na hadici. Jelikož to bylo za chodu motoru, tak mi vystříklo nějaký množství kapaliny, tak aspoň vim, že to odvzdušněný je. Jenže šplouchání pokračuje vesele dále, takže zítra se zajedu podívat do servisu. Pokud jsem u odvzdušňování topení postupoval špatně, tak mi to řekněte, dělal jsem to poprvý. Citovat
zzipCZ Odesláno 18. říjen 2009 Odesláno 18. říjen 2009 co kondenzát ten by mohl šptně odtíkat pokud máš klimu:myslim Citovat
enikybeniky Odesláno 18. říjen 2009 Autor Odesláno 18. říjen 2009 zzipCZ: Klimu nemám, bohužel. Citovat
kupák Odesláno 19. říjen 2009 Odesláno 19. říjen 2009 Nemůže to být zezadu od nádrže? U 405ky jsem občas zezadu z nádrže šplouchnutí slyšel. Citovat
enikybeniky Odesláno 19. říjen 2009 Autor Odesláno 19. říjen 2009 Zezadu to určitě není, je to jakoby někde pod nohama za pedálama, ale určitě to říct nemůžu. Ze zadu slyším maximálně, jak naběhne čerpadlo. Citovat
ThorR Odesláno 19. říjen 2009 Odesláno 19. říjen 2009 nejlevnejsi a nejefektivnejsi reseni (nejen tohoto) problemu je si poradne zesilit radio, v horsich pripadech poridit i subwoofer a je opraveno :D:D ne sranda, me to delaly ty prahy a taky jsem nekdy slysel nadrz, jinak me nenapada nic nez co tu bylo zmineno. Maximalne ze mas pod sedadlem zapadlou nejakou mineralku a co se tyka toho prezuti by to nemel byt problem v gumach, jednine ze by ti v nich nechali vodu, ale to by zase neslo vyvazit, takze to bych taky vyloucil, jestli jim muzes verit a nehaze ti volant pri jizde [upravil dne 19.10.2009 ThorR] Citovat
kecod Odesláno 19. říjen 2009 Odesláno 19. říjen 2009 mne to robilo ked som mal malo vody v chladici a stale ked som nastartoval tak zazblnkotala voda ako sa liala do radiatora.tak mozes mat bud zle ozdusnene kurenie alebo malo vody chladici.lebo ked ti to robi len ked nastartujes tak chyba bude len v tom:myslim Citovat
enikybeniky Odesláno 19. říjen 2009 Autor Odesláno 19. říjen 2009 kecod: To mě napadlo taky, ale odvzdušnění jsem zkusil včera a koukal jsem i do expanzní nádobky a hladinku tam vidím, takže kapaliny by mělo být taky dost... Ale furt je to snad možný a snad to bude jenom takhle prkotina. Ale nemám pocit, že by mi kapalina ubývala... Každopádně na příští čtvrtek jsem objednán do servisu na laborování, tak se na to snad příjde. Citovat
enikybeniky Odesláno 19. říjen 2009 Autor Odesláno 19. říjen 2009 Pro jistotu zkusím dokoupit červenou (růžovou) kapalinu a namíchám s destilkou a zkusím dolejt tak do půlky expanzky, jestli to bude mít vliv. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.