f3Rd@ Odesláno 15. říjen 2009 Odesláno 15. říjen 2009 Cau, resime vymenu oken v byte. Chtel bych poradit s vyberem znacky a taky na co si dat pozor. Meli jsme tak nejak vybrano znacku ri-okna, bo co jsme slyseli v okoli, tak vsichni spokojeni. Vcera nas vsak jeste zaujala nabika firmy svet-oken. Mate s touto firmou nejake zkusenosti?? diky Citovat
elton Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Dal jsem si okna od Wiplastu a jsem spokojený. Termýn dodržely, cena skvělá, po instalaci uklidily a těsní skvěle. Citovat
NicolasB Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 No hlavně dát pozor aby okna nebyly z polska. Jinak můžu vřele doporucit VPO (pobocku maji v eM-palaci). Citovat
Tomas306 Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Delal jsem si pred 2 lety analyzu toho co je na trhu a mel na porovnani asi 30 nabidek. Problematika je celkem slozita. Jestli mas nejake konkretni dotazy, tak dej vedet. Jinak bych popsal asi nekolik stran. Citovat
Midloch Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Z těch technických detailů se zajímej: - jestli je olověný (nebo dnes už nerezový) rámeček skleněné výplně (dvojsklo má po obvodu vlastní rámeček) odstíněný, pokud není může se okno po obvodu rámu rosit (tepelný most). - jakým způsobem bude těsnění mezi ostěním a rámem, zevnitř bytu se musí dávat parozábrana pro správnou funkci a zvenčí vodě nepropustné těsnění. Pokud budou omítky dotahovat až k rámo přímo přes PUR pěnu tak je to také špatně. - každý dodavatel oken používá jiné materiály pro rám i výplň a uvádí koeficient tepelné propustnosti Ug a Uk, ty mají být co nejmenší. K výběru firmy - RI-okna nám nabízela 7-mi komorový rám salamander s trojsklem s Ug = 0,7!!!! za cenu nižší než u jiných dodavatelů s klasickou konstrukcí a např. Ug= 1,4. Pokud by tato nízká propustnost byla za výrazně větší peníz, tak asi nemá smysl, protože to teplo stejně pustíš ven při větrání. Ale tyto hodnoty a způsob provádění prací je prvořadé v ceně zohlednit. Citovat
Tomas306 Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Doplnuji Midlocha: olovene distancni ramecky se nedelaji, dela se hlinik, nerez nebo kompozitni plast. Posledni ma nejvetsi tepelny odpor. To tesneni spary by se delat melo, ale je s tim problem. Obvykle pouzivane tesnici pasky casem stejne degraduji. (Cimz ale nerikam, ze jsou zbytecne.) Mela by se resit automaticka ventilace (regulacni klapky v okne) jinak roste v byte vlhkost a zejmena v panelacich co nejsou zateplene je pak velke riziko plisni na zdech. Dulezity je parametr pevnosti kovove vyztuhy plastu okna. Jsou v tom velke rozdily 0,8mm-3mm. To je dulezite hlavne u nadstandardniho zaskleni (trojskla) nebo zesílená protihluková skla, kdy je hmotnost tabule podstatne vetsi. (ale zase ten klid... my mame zaskleni 7-16-4 a neslysim ani letadla pristavajici nad barakem). Citovat
Dave405 Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 Předevčírem jsem si objednal okna Slovaktual na celý barák, včetně terasových a balkonových dveří. Všechno osmikomorové strojskla. Podle mých poznatků je to to nejlepší, co se dá dnes v plastu sehnat. Kdybych chtěl zainvestovat víc, tak bych šel do hliníku. Citovat
GhostBoxer Odesláno 16. říjen 2009 Odesláno 16. říjen 2009 V posledním roce většina výrobců oken prezentuje nové 6- , 7- a 8- komorové systémy. Ano, čím širší profil, více komor, tím většinou lépe. A trojsklo s U okolo 0,5 . Ale doporučoval bych vybírat ze zavedených a prověřených firem (sousedy, příbuznými atd. ) . Protože co je vám platná jedna komora navíc, když to montuje nýmand a zakázka má vady, které nikdo neřeší. Což by mohlo (ale nemuselo) nastat např. u posledně zmiňovaného Slovaktualu, který může být v ČR zastoupen ne zcela profesionálními obchodními zastoupeními, pro něž je Slovaktual jakási alternativa místo polských oken. To není nic proti polským či slovenským oknům (ty mohou i nemusí být stejná jako česká), ale je třeba brát v úvahu, že okna bude někdy třeba seřídit či provést nějakou opravu. A podobné platí i pro případné zednické zapravení při výměně oken (pokud nemáte známého zedníka) a berete zednické od okenářské firmy, neměla by být jediným kritériem cena zednických. Levně odrbat jde všechno. Lidé chtějí šetřit za každou cenu, nemají rozum a potom člověk vidí v bytech špalety zešikmené málem na 45 stupňů nebo místo zednických dokola kolem okna ploché lišty. Citovat
Dave405 Odesláno 17. říjen 2009 Odesláno 17. říjen 2009 GhostBoxer: ..evidentně toho o oknech moc nevíš a o Slovaktualu téměř nic. Slovaktual je Slovenská firma, která má u nás obchodní zastoupení. Používají Německý profil AluPlast a Slovenské kvalitní skla. Tyhle okna patří mezi nejkvalitnější co se týče plastových a AL oken a dveří, které také dělají. Dost jsem zjišťoval, než jsem objednal a s Polákama bych to vůbec nesrovnával. V ceně oken je samozřejmě dovoz a montáž, na kterou si budu osobně dohlížet. Původně jsem si je chtěl montovat sám, ale vyšlo by mě to na stejné peníze a ještě bych musel nějak řešit dovoz. Jinak si veškeré zednické i jiné práce provádím svépomocí, takže vím, co je jak udělané a proč je to tak udělané. Konkrétně Tvé doporučení od sousedů a příbuzných bych vůbec nebral v potaz, neboť mám kolem baráku 5 sousedů v novostavbách a ikdyž už mají všichni okna a někteří už bydlí, tak o konstrukci oken, prostupu tepla, rosení, atd. neví vůbec nic. Citovat
GhostBoxer Odesláno 17. říjen 2009 Odesláno 17. říjen 2009 Nic proti tobě, ale zkus si přečíst můj příspěvek znovu, asi ti pořád uniká několik mnou zmiňovaných věcí. Nebo si neumíš dávat věci do souvislostí. Nebo si je do souvislostí dáváš, ale úplně jinak než jak jsem psal. Podle čeho jsi usoudil, že toho o oknech evidentně nic nevím? V žádném případě ti nechci kazit výbět dodavatele oken, je to Tvá volba. O Slovaktualu vím, stejně tak o jejich Slovenských kvalitních sklech (což je mimochodem dobrý blábol, tos ty sám?). Ale je fajn, že se lidi zajímají o to co kupují, hledají podrobnosti na internetu atd. Ale to ještě z nikoho odborníka neudělalo. Ale když máš ten pocit, nebudu ti ho brát. Citovat
Mik.e Odesláno 19. říjen 2009 Odesláno 19. říjen 2009 Naše firma montovala polský a kde jaký okna, a byli s tim akorat reklamace, uvnitř rámu oken byli např. prohlý ty kovový výztuhy. Ted montujou ri-okna a všichni sou spokojený, aspoň co já zaslech. Jiný už ani nedoporučujeme. Citovat
Haryk Odesláno 11. únor 2011 Odesláno 11. únor 2011 nemáte někdo skušenost s touto firmou? díky http://www.abcokna.cz/kontakt.html Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.