Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pánové mám takový problém model SW facelift předni levé světlo mi zmléčnělo jenom tak lehce začalo to tím že se udělali takový černy mapky a ty jsou na obou světlech a teď tohle jenom vlevo.:myslim Vlhko tam být nemuže protože to nechce zmizet i když svítí sluníčko Co stím ???? NOVÝ ???:myslim

Odesláno

Není náhodou zvenku povrch popraskaný a na omak drsný než na jiném místě?

Jestli ano tak to samé jsem měl já a teď nedávno jsem to leštil, trochu to prokouklo, ale chtělo by to ještě

Odesláno
Původně zaslal: martin307

Není náhodou zvenku povrch popraskaný a na omak drsný než na jiném místě?

Jestli ano tak to samé jsem měl já a teď nedávno jsem to leštil, trochu to prokouklo, ale chtělo by to ještě

Ja mam na jednom mieste take drsne,, ako si to lestil ?

Odesláno

Myslím že v Globusu jsem koupil sadu na leštění kovu, plastu a skla. Je tam filcový kotouč do vrtačky a pak leštící kotouč. K tomu je také nějaká pasta na broušení a druhá na leštění. Dal jsem to do vrtačky a už jsem jel, sice to chvíli trvá a musí se dávat pozor aby plast teplem nepropálil, ale výsledek je docela ucházející. Potom leštěnkou přeleštit, ať to má aspoň nějakou malou ochranu a je to.

Odesláno

Souhlasím s Milhaus65. Bohužel i já jsem se s touto \"zvláštností\" setkal. Stalo se mi to na levém světle pak cca po měsíci i na pravém světle - údajně je to z plynu té žárovky, bílý. V obou případech v této \"zvláštnosti\" nesvítila žárovka . Zajel jsem tedy do originálního servisu. Kde mi vyměnili konektor k těm žárovkám (prý se neprodávají přestože ví o těchto závadách ale berou je z vrakáče - jinak by se museli měnit celý světla) pak jsem se zeptal jestli by šel vyřešit i ten bílej hnus zevnitř. Tak světla vyndali a propláchli je zevnitř s nějaký prostředkem na okna. Nechalo se to pak proschnout. A výsledek není 100% ale pořád o dost lepší než to bylo. Hádám kdyby našli ještě vhodnější prosředek na okna tak by to bylo pak dokonalé - zkoušeli to propláchnout i obyčejným ironem na okna a ten je prej špatnej tak vzali něco jinýho (čert ví co) :D Ještě dodám že po této zkušenosti jsem raději nechal od nich doplnit rezistory před žárovky. Údajně pak žárovka vydrží déle a nepraská. Mě z logického hlediska přijde že to taky i zamezí této výše popsané situaci pač ten proud na těch žárovkách není tak nárazovej aby způsobil takovou neplechu. Podotýkám že sem tam měl celou dobu originální žárovky od Peugeotu. Toť moje zkušenost s tímto problémem. :papa

[upravil dne 13/10/09 Anderson]

[upravil dne 13/10/09 Anderson]

Odesláno
Původně zaslal: Anderson

Souhlasím s Milhaus65. Bohužel i já jsem se s touto \"zvláštností\" setkal. Stalo se mi to na levém světle pak cca po měsíci i na pravém světle - údajně je to z plynu té žárovky, bílý. V obou případech v této \"zvláštnosti\" nesvítila žárovka . Zajel jsem tedy do originálního servisu. Kde mi vyměnili konektor k těm žárovkám (prý se neprodávají přestože ví o těchto závadách ale berou je z vrakáče - jinak by se museli měnit celý světla) pak jsem se zeptal jestli by šel vyřešit i ten bílej hnus zevnitř. Tak světla vyndali a propláchli je zevnitř s nějaký prostředkem na okna. Nechalo se to pak proschnout. A výsledek není 100% ale pořád o dost lepší než to bylo. Hádám kdyby našli ještě vhodnější prosředek na okna tak by to bylo pak dokonalé - zkoušeli to propláchnout i obyčejným ironem na okna a ten je prej špatnej tak vzali něco jinýho (čert ví co) :D Ještě dodám že po této zkušenosti jsem raději nechal od nich doplnit rezistory před žárovky. Údajně pak žárovka vydrží déle a nepraská. Mě z logického hlediska přijde že to taky i zamezí této výše popsané situaci pač ten proud na těch žárovkách není tak nárazovej aby způsobil takovou neplechu. Podotýkám že sem tam měl celou dobu originální žárovky od Peugeotu. Toť moje zkušenost s tímto problémem. :papa

ahoj tak mám stejnej problém na levém světle.

Nejprve jsem myslel, že je to jen prasklá žárovka a při výměně zjistil že je spečená koncovka.

Tak jsem byl v peugeot servisu (Autospol) a ti mi řekli, že jediná možná oprava je výměna celého světla. A abych si to obstaral sám někde na vrakáči (konektor).

Tak už to mám opravené, ale světlo je zevnitř začouzené.

Když ti to proplachovali tak to nějak rozebírali nebo to tam lili dírami pro žárovky???

Odesláno

Ten proplach tady byl popsán, snad se autor (oddie) nenazlobí, když ho zopakuji:

vypláchnout Jarovou vodou a pak vypláchnout destilovanou vodou.

[upravil dne 15.10.2009 P607Olda]

• O 2 týdny později...
Odesláno

ahoj a dá se to světlo rozebrat? Mám už ty nové lampy (restyl).

• O 3 týdny později...
Odesláno

ahoj tak mám stejnej problém na levém světle.

Nejprve jsem myslel, že je to jen prasklá žárovka a při výměně zjistil že je spečená koncovka.

Tak jsem byl v peugeot servisu (Autospol) a ti mi řekli, že jediná možná oprava je výměna celého světla. A abych si to obstaral sám někde na vrakáči (konektor).

Tak už to mám opravené, ale světlo je zevnitř začouzené.

Když ti to proplachovali tak to nějak rozebírali nebo to tam lili dírami pro žárovky???

Zdravím,

údajně ty světla prej vyndali komplet a nalili to do těch děr na žárovky a protřepali to ... Pak světla samozřejmě znovu seřídili. Bylo to v okamžiku předání ještě zevnitř trochu zamlžený ale jelikož bylo ten den hezky nechal sem přes noc otevřený víka na žárovky a jel jsem druhý den ještě k našim na barák kde jsem auti nechal slunit opět s otevřenými víky za žárovkama. Do večera zamlžení bylo fuč.

Já sem to původně chtěl zkusit sám ale prý se kvůli těm světlům musí sundat nárazník. To jsem nechtěl riskovat .. :)

• O 3 roky později...
Odesláno

Vracím se k tomuhle tématu, protože stejný problém mají naši na 307new. Také levé světlo. Zevnitř je jakoby začouzené - vypadá to jako prachový povlak. Na 406 jsem si světla rozebral (rozpůlil je), ale nevím, jak je to u 307. Předpokládám, že se kvůli integrovaným naklápěcím motorkům vypláchnout nedají. Nebo teda dají, ale s velkou pravděpodobností, že ty motorky odejdou.

Jedině je tedy vyndat a rozebrat - oddělit přední a zadní plast :myslim Je to tak?

Sundat světla určitě nepůjde bez demontáže nárazníku, co? :roll:nevim

Odesláno

K tomuhle bych se chtěl přidat, mám taky to jakoby začouzení

a ještě mi nejde to štelování světel od řidiče.

Díky za každou radu.

Odesláno

To štelování ti nejde vůbec, nebo jen zlobí? Co na to na technický? :)

U toho štelovaní vyzkoušej motorky, co jsou na světelech, jestli jde do nich šťáva. Pokud ne, tak bude problém někde u toho štelovacího kolečka (nevím, jestli to má vlastní pojistku).

Co se týká toho prachu ve světlech, tak mám obavu, že bez rozpůlení se asi nějakého solidního výsledku nedá docílit :myslim K tomu asi od otce povolení nedostanu :D:aut

[upravil dne 7.1.13 12:18 od MJSytic]

Odesláno

ad1)

To štelování ti nejde vůbec, nebo jen zlobí?

Když potočím štelovacím kolečkem u řidiče,je slyšet motorek...

ad2)

Co na to na technický?

Byl jsem ve Frenštátě bo jsem měl sjeté gumy,tam projdeš i s těmito maličkostmi...

a ten prach, zkusím jestli to není jen z venku, nějak to vyleštit.

Zatím dík

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...