Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

a nie je ten uzaver ako matrioska?

co ked sa netrafim a natankujem 35l? :roll

:D :D :D:D :D :D:D :D :D

a co tak zlozitejsi priklad...

ked prejdes za den 256 km pri spotrebe 4,5l/100km...

[upravil dne 7/10/09 alihen]

Odesláno
Původně zaslal: alihen

a nie je ten uzaver ako matrioska?

co ked sa netrafim a natankujem 35l? :roll

:D :D :D:D :D :D:D :D :D

a co tak zlozitejsi priklad...

ked prejdes za den 256 km pri spotrebe 4,5l/100km...

[upravil dne 7/10/09 alihen]

No nevím, co jsi tím příkladem chtěl říct, jestli sis chtěl jenom rypnout nebo jestli chceš vědět, jak zjistíš, kolik se Ti toho do nádrže vleze. Ale vzoreček je počet ujetých kilometrů děleno 100 krát průměrná spotřeba na 100km. V tvym příkladu to vychází 11,52litrů :aut

Odesláno

ja davam vzdy jednoho panaka aditiva navic , nekdy i dva ,jednou jsem u toho probiral zavod na simulatoru s kamaradem a nevim presne kolik jsem jich tam dal ,ale v plechulce ubylo fest :D:roker

Odesláno

Mám 1,6 HDi a vůbec jsem nevěděl o nějakém ADITIVUM.

Jsem zděšen, že jsem za posledních 15 000 km, jsem tam nedal ani kapku.HNED si ho jdu koupit.

Každopádně díky, že vůbec vzniklo toto téma

Odesláno

Tak to teda nevim... :o

Koupil jsem si auto aby jezdilo a ne abych pro nej nahanel kde jakou lahvicku...

auto mam od toho aby slouzilo ... pokud pravidelne menim naplne, netankuji naftu na pochybnych pumpach tak to auto musi jezdit... pokud to tedy soudruzi v Fra. nenavrhli jinak... to jsem si pak teda koupil peknej sunt :(

neni to uz trochu prehnane ... mozna bych mu mel pak i rano topit v garazi, abych ho nestartoval studene a do kopce tlacit :aut

Odesláno
Původně zaslal: blaza3

neni to uz trochu prehnane ... mozna bych mu mel pak i rano topit v garazi, abych ho nestartoval studene a do kopce tlacit :aut

:blablabla

Dělej,jak myslíš,nikdo tě nenutí.:P

Odesláno

Je to každého věc. Člověk se jenom sichruje, kdyby náhodou natankoval nekvalitní naftu, aby se to obešlo bez následků pro motor. Ale to ať si rozhodne každý sám.

Odesláno

ja na tom že sa starám o niečo za čo som vysolil dosť peńazí nič divné nevidím, až raz vyhrám športku tak tam môžem liať aj vodu lebo na ďalší deň pôjdem a kúpim si nové, ale zatiaľ sa o neho rád postarám. :D

Odesláno

Dám blbý příměr - chleba si taky namažeš, k párku si dáš hořčici, protože si to rozhodneš sám. Autíčko by si taky dalo, ale musí strpět, co mu dáš ty, tak nebuď škrob a dej mu - neboj odvděčí se Ti. Ji:papanak, jak již psáno, samozřejmě je to každého věc.:papa

Odesláno
Původně zaslal: blaza3

Tak to teda nevim... :o

Koupil jsem si auto aby jezdilo a ne abych pro nej nahanel kde jakou lahvicku...

auto mam od toho aby slouzilo ... pokud pravidelne menim naplne, netankuji naftu na pochybnych pumpach tak to auto musi jezdit... pokud to tedy soudruzi v Fra. nenavrhli jinak... to jsem si pak teda koupil peknej sunt :(

Ono se to tam leje hlavně jako prevence. Pořád je lepší dát pár korun za nějakou tu kapku aditiva, než pak vysolit třeba 30 000 za opravu. Ono běžně v západní evropě by jsi to možná ani nepotřeboval, ale víš, jací jsou češi. Ti udělaj cokoli, jenom aby vydělali... A to se pak s tebou nikdo nebude bavit, až natankuješ u nějakýho vola naftu, které se nafta ani moc říct neda... To se nikde neodvoláš... A pas si budeš vyčítat, že jsi nedal 2stovky za lahvičku, která Ti vydrží na 600litrů nafty. To máš 10plných nádrží, tak tam se ty 2stovky ztratí ne???

Odesláno

na jendu stranu ano, na druhou ...

pokud natankujes nekde nekvalitni naftu, mozna ani aditivum nepomuze ...

kdyz to zacneme rozvadet dal, tak uz se dostaneme nekam na uroven nedokonalych zakonu u nas ...

ve vysledku by stacilo aby se zverejnovali vysledky testu kvality paliva na runych pumpach a bylo by vyreseno ...

Jak je to pokud je aditiva moc? pokud natankujes \"lepsi\" naftu s \"extra super\" aditivem a jeste tam pridas sve... nemuze to byt pak uz horsi nez lepsi?

Odesláno

Myslím, že toto je celkem planá diskuze. Kdo chce ať si aditivum dá. Zákony tak lehce nezměníme a toto je jednodušší způsob jak předejít problému. Předávkování nehrozí. Nikdo nikoho nenutí aby používal aditivum. Pokud někdo pochybuje o vhodnosti aditiva ať ho nepoužívá. Myslím, že už není o čem diskutovat.

Odesláno

existují pouze dvě aditiva schválená oficialně PSA pro HDI motory. HDI UNIK+ (cca 400 CZK), který se používá na motory s najetými více než 40.000 KM bez aditivace a HDI UNIK (preventivní, cca 325 CZK), které se používá preventivně. Aditivuje se vlitím obsahu nádoby do nádrže před tankováním a to maximálně 2x za rok. Aditivum ošetří a očistí vnitřní části vtřikovacího systému. Motory HDI není povoleno aditivovat ničím jiným.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...