Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny lvíčky. Mám peugeota 405 1.6i a chtěl bych tam dát brzdy z srička. Co by se vše muselo měnit. Kotouče a čelisti jso jasný. Ale co náprava, náboje, posilovač. Sričko má přeci jenom ostřejší brzdy. Dík za všechny rady.

Odesláno

Presne jak pises: kotouce, trmeny a desticky. Zbytek menit netreba, ale napriklad ten posilovac pokud je jiny, tak proc ho nevymenit taky. Ale neni to nutnost, ten rozdil poznas i tak.

Odesláno
Napsán autorem voštík

Presne jak pises: kotouce, trmeny a desticky. Zbytek menit netreba, ale napriklad ten posilovac pokud je jiny, tak proc ho nevymenit taky. Ale neni to nutnost, ten rozdil poznas i tak.

Hadice a kapalina, nechceme se přeci zabít.

,-)

Odesláno

co jsem mel nan 205ce Bendixy a ted Girlingy, tak prumer je stejny. Myslim, ze u te 405ky to bude taky tak, pokud ne, tak se nevyhnes vymene hlavniho brzdoveho valce. :(

Odesláno

Jarisovi šlo o předělávku brzd z výkonově silnějšího auta a tudíž i více dimenzovaného podvozku a brzd. Tam bych čekal větší průměr pístků. Teda za předpokladu, že ty brzdy co tam dávám, stojí za to.

Nejlepší je když se potřebné komponenty dají sehnat pod jednou značkou. Je tam větší pravděpodobnost, že sednou.

pokud ale chceš výkoné brzdy, tak se podívat na nějaké sportovnější auta. Alfy mají docela širokou škálu, BMW, ale ty jsou už dražší. Většino se ale musí udělat středící kroužek, protože nesedí náboj. Vrcholem těchto úprav považuju jednoho manika tady z Brna, co na VW Brouka napasoval brzdy s Porsche. Když na to dupne, tak se mu ohýbá celá nápravnice.

Odesláno

Luger, Gotrek: No tak to se podivejte do topicu, kde o tom pise Sirael :P:D

Ladis: ano, jde mu o vymenu brzd z vykonove silnejsiho auta, ale nezapomen, ze ta 405ka ma tu predni napravu stejnou, at je to 1,4 nebo 2,0T16 - rozdil je jen v tech brzdach. 1,6i ma normalni jednoduche kotouce (rikam tomu ziletky), ktere se hned prehrejou a zvadnou. Trmen od Bendixe nema stejne vlastnosti jako od Girlingu. Ten od Girlingu je 1. mnohem vic masivnejsi a ma uplne jinou konstrukci, 2. je urceny pro ventilovane kotouce, ktere nezvadnou tak rychle, 3. (aspon u 205ky) ma stejny prumer jak pistku, stejne tak prumer hlavniho brzdoveho valce.

Delal jsem to - vim o cem mluvim. Az budes ty predelavat svoje brzdy za ty od porsche nebo Bremba, tak si dej do kufru aspon 4 pytle cementu at te to neprehodi pres cumak na strechu :) Ten chlapek z Brna je asi m agor, kdyz mu to pri zaslapnuti ohyba napravu.

Ostatne ty Bremba stoji asi 50t a vymena za Girligy te vyjde vcetne kotoucu a desticek asi tak do 5 tisic + - a rozdil je dost velky a plne postacujici. Clovek na normalni jezdeni nepotrebuje 6ti nebo 8mi pistky, vis? ;)

Odesláno
Napsán autorem oddie

Luger: zadní kotoučový komplet na 205 bych měl... ale není to levná sranda.

co to znamená že to není levná sranda,nadhoď cenu

Odesláno

Brzdiče + držáky + trny nábojů + starší kotouče a destičky = 1.000,-Kč.

Jenže je k tomu poměrně vhodné ty kotouče a destičky koupit nové, když už, každopádně koupit nová ložiska, lanovody, když už se to dělá, bylo by dobré dát i nové hadice a trubky... asi tak.

Odesláno

Jak píše Voštík. Pokud je to pod jednu značkou a dokonce modelem, tak je hodně práce ušetřeno. Horší je, pokud se člověk musí poohlídnout jinde.

Na druhou stranu si koupíš \"bobré\" kotouče HQ a po razantním brždění se taky kroutí. Mají být z dobrýho materiálu, ventilované, odvrtávané, drážkované. Výsledek je, že po prohřátí brzdí docela dobře, ale jak je člověk trošku víc potrápí, tak se taky zvlnily, a drážkování bere neúměrně brzdový destičky. Je jasný, že se todle neprovozuje na DOT 4. Ale tam se už leje závodní DOT 5, nebo DOT 5,1.

Co se týče úprav, meze se nekladou. Na tom Broukovi má brzdy s Porsche, taky motor a ještě pár \"drobností\" :)

Předělávka o jaké psal Jaris bude mít jistě efekt. To samo jako kotouče dozadu. Jenom co až dupne na brzdu a zadní náprava zůstane stát a předek stáje pojede? Pak bude jediná 6m limuzíma Peugeot 205 :)

Někdy postačí si dád do cajku stávající brzdy. Jsem toho sám příkladem. Brzdilo to o ničem a tak jsem si s tím hrál a výsledek se zlepšil. Lepší to už nebude, ale na toho mího deh?áka to postačuje :)

Odesláno

Přesně tak. Jde mě o to, že jsem ty brzdy kolikrát už přehřál. Máme ještě 1.9 SRI a to brzdí ostřeji a nepřehřal jsem je. Chci to trošku upravit kvůli bezpečnosti. Někdy se s klukama honím. Jenže jenom s 1.9, protože s 1.6 je to o hubu. A 1.9 je rodičů. Dokonce jsem zjistil, že mám ve předu na 1.6 nápravu z roku 93. Tak jsem myslel, že by šli přehodit i brzdy. Zatím děkuju za všechny názory. Na ty brzdy z porsche jsem koukal ale kotouč 25000. Nejsem milionář :[:(

Odesláno

oddie:to je fakt za hubičku,jsem myslel že řekneš nějakou palbu,teď pomažu na dovču,takže neni peníz,ale jestli se ti to tam bude válet ještě dlouho tak se ti ozvu

Odesláno

abysme se o ty brzdy nepoprali :)

No ja mam jeste jedny v merku, ale i se snizenou a repaslou napravou. V patek nebo sobotu budu vedet jak se veci budou mit a 17. nebo 18.8 jedu smer Pragl. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...