Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny. Mam problem. Tak si to vecer jedu do prace, najednou se mi budiky rozsvitily jak vanocni stromek, a behem chvilky mi zhasly svetla. Osvetleni palubovky atd ok, ale zarovky v potkavackach vyhorene. Tak ze dojedu na dalkove, no a shorely mi i ony a k tomu zesilovac od aparatury... :o((( Co s tim? Je to alternator? Nebo jeste neco jineho? A muzu zamenit altik z 3.0 na 2.1 TD? Predem diky za nazory...

Odesláno

Změř si napětí na baterii při běžícím motoru. Pokud tam bude víc než 14V, tak je to v háji. Zřejmě ti odešel regulátor. Pokud mají ty alternátory stejnej průměr řemenice, tak bych je zkusil vyměnit. Tam je problém s růzností otáček při kterých dává jmenovitý napětí. Ale možná jsou úplně stejný, zkušenosti s tím nemám.:papa

Odesláno

Problem je v tom, ze ted je zase vse ok. Napeti je do 14 V. Vim, ze uz drive se mi obcas rozsvitila palubovka silneji nez normalne, ale vzdy po chvilce to prestalo a bylo vse v poho, zadne problemy se zarovkama jako ted. Nejak jsem tomu nevenoval pozornost, az ted se to nejak zvejklo... :( Asi vymenim altik, mam nastesti dva a uvidim. A diky. :papa

Odesláno

určitě to vyměň....

u staré 120 jsem míval vytaženej malinkej analogovej budíček a přidělanej na palubku. Měřil mi napětí a já kdykoli věděl, kolik voltů v okruhu je. Tohle by se to možná taky hodilo....a když by se ti zase všechno rozsvítilo, tak by jsi jen mrknul na budíček a věděl kolik tam je.:D

Nicméně souhlasim s Petrem605, že to bude asi regulátor... nic jiného mě nenapadá. (mimo to právě u té staré 120 mi to dělalo to samé, co tobě a bylo to regulátorem)

Odesláno

jojo, nebo by mozna melo stacit i vymeneni jen toho regulatoru, ale nez by to zase vsecky zarovky a zesak shorel, nehlede se patlal s vymenou zarovek v pristrojovce :( to radsi vymen cele

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...