Marcos Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Zdravim vsechny. Mam problem. Tak si to vecer jedu do prace, najednou se mi budiky rozsvitily jak vanocni stromek, a behem chvilky mi zhasly svetla. Osvetleni palubovky atd ok, ale zarovky v potkavackach vyhorene. Tak ze dojedu na dalkove, no a shorely mi i ony a k tomu zesilovac od aparatury... ((( Co s tim? Je to alternator? Nebo jeste neco jineho? A muzu zamenit altik z 3.0 na 2.1 TD? Predem diky za nazory... Citovat
Petr605 Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Změř si napětí na baterii při běžícím motoru. Pokud tam bude víc než 14V, tak je to v háji. Zřejmě ti odešel regulátor. Pokud mají ty alternátory stejnej průměr řemenice, tak bych je zkusil vyměnit. Tam je problém s růzností otáček při kterých dává jmenovitý napětí. Ale možná jsou úplně stejný, zkušenosti s tím nemám. Citovat
Marcos Odesláno 31. červenec 2004 Autor Odesláno 31. červenec 2004 Problem je v tom, ze ted je zase vse ok. Napeti je do 14 V. Vim, ze uz drive se mi obcas rozsvitila palubovka silneji nez normalne, ale vzdy po chvilce to prestalo a bylo vse v poho, zadne problemy se zarovkama jako ted. Nejak jsem tomu nevenoval pozornost, az ted se to nejak zvejklo... Asi vymenim altik, mam nastesti dva a uvidim. A diky. Citovat
Spec Odesláno 1. srpen 2004 Odesláno 1. srpen 2004 určitě to vyměň.... u staré 120 jsem míval vytaženej malinkej analogovej budíček a přidělanej na palubku. Měřil mi napětí a já kdykoli věděl, kolik voltů v okruhu je. Tohle by se to možná taky hodilo....a když by se ti zase všechno rozsvítilo, tak by jsi jen mrknul na budíček a věděl kolik tam je. Nicméně souhlasim s Petrem605, že to bude asi regulátor... nic jiného mě nenapadá. (mimo to právě u té staré 120 mi to dělalo to samé, co tobě a bylo to regulátorem) Citovat
rimmer Odesláno 5. srpen 2004 Odesláno 5. srpen 2004 jojo, nebo by mozna melo stacit i vymeneni jen toho regulatoru, ale nez by to zase vsecky zarovky a zesak shorel, nehlede se patlal s vymenou zarovek v pristrojovce to radsi vymen cele Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.