Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: snowi78

nespusta, lebo znizili citlivost, ale to ako keby ho odstavili, lebo reaguje len na velke pohyby...

riesia to, vraj m daju vediet ked budu mat nieco nove...servis na jednicku, odporucam

ktorý servis?!

• O 3 týdny později...
Odesláno

bohuzial prave ten vas...

nikto sa neozyva, tak skusim servis v Cechach v Hodonine ktory mi vela ludi odporucilo...mam to aj blizsie...

inak co si ty ako predajca o tom myslis? teba by to nestvalo?

som sklamany z pristupu autorizovaneho servisu :(

Odesláno

bohuzial prave ten vas...

nikto sa neozyva, tak skusim servis v Cechach v Hodonine ktory mi vela ludi odporucilo...mam to aj blizsie...

inak co si ty ako predajca o tom myslis? teba by to nestvalo?

som sklamany z pristupu autorizovaneho servisu :(

snowi78, priznám sa, že o takej poruche, akú máš ty, počujem prvýkrát... Mne sa ľudia málokedy posťažujú s problémami... Proste to riešia cez servis. A servis treba chápať ako tím ľudí, ktorí sa riadia nejakými odporúčaniami a postupmi od diagnostického centra. Určite žiaden človek pracujúci v akomkoľvek servise nemá v úmysle pozerať sa na poruchu ako teľa na nové vráta.

Veľmi ma mrzí, že naši mechanici nevedia prísť na to, prečo alarm štrajkuje. Aj moje auto bolo dva týždne rozobraté kvôli preskočeným rozvodom (najazdených cca 26 000 km). Je to auto - stroj, ktorý vyrábajú ľudia - ľudia sú omylní, tak prečo by auto malo byť bez chyby?!

Držím palce pri riešení problému...

Odesláno

2Modzillo: vela krat to nie je o tom ci technik vie dany problem riesit, ale o jeho pristupe. U predajcov plati to iste (ty by si to mohol poznat). Takze odstranit zavadu nemusi vzdy trvat 2tyzdne alebo viac...

sry za :xvul

Odesláno
Původně zaslal: jojo_benco

2Modzillo: vela krat to nie je o tom ci technik vie dany problem riesit, ale o jeho pristupe. U predajcov plati to iste (ty by si to mohol poznat). Takze odstranit zavadu nemusi vzdy trvat 2tyzdne alebo viac...

sry za :xvul

no, niečo na tom pravdy bude... Ale keby si videl obrovské tlaky vyvíjané na mechanikov a predajcov, tak by si možno pochopil moje slová... Samozrejme, aj ja keď mám riešiť povýšeneckého snoba, tak ho odbijem cenníkom (a možno katalógom), lebo za čas, ktorý by som mu venoval, by som mohol vybaviť dvoch normálnych klientov...

čo sa týka tlaku na mechanikov, tlak je vyvíjaný zo strany vedúceho servisu (ktorý má obsadeného mechanika a nemôže mu objednať ďalšieho klienta), garančného technika (ktorý musí dbať na to, že každá pracovná operácia má určenú normohodinu a tá je smerodajná pre všetkých), a v neposlednom rade je tu tlak importéra, ktorý opravu v záruke prepláca servisnému stredisku... po každej oprave sa vykonáva spokojnosť zákazníka a ak sa zistí porušenie interných noriem, tak sa vyvodzuje zodpovednosť... a asi nemusím hovoriť o tom, čo znamená, ak niekoho \"riešia\" viackrát...

Odesláno

no musim povedat ze dnes sa lady pohli dalej...ako keby som to privolal :-)

preco ja nemozem mat auto ktore nebude hned od zaciatku strajkovat? a to mi ho hned po prvom tyzdni nejaky inteligent presiel klucom...potom si kup nove auto :grr

• O 2 měsíce později...
Odesláno

musim povedat ze problem sa sa stale nevyriesil...

vratil som sa zo servisu s odpovedou ze alarm je opraveny, tesil som sa ze po par mesiacoch sa to konecne vyriesilo, ale opak je pravdou, alarm sa stale samocinne spusta...prosim vas poradte mi co mam robit, ja som uz zufaly...

modzillo ak si to citas, porad mi ako predajca, mam narok na vymenu auta?

co mam s tym autom robit? mam donekonecna chodit do servisu? stalo ma to uz dost dni dovolenky a penazi na benzin

vdaka za odpoved

Odesláno

snowi, odpoveď na otázku, či máš nárok na výmenu vozidla ti dá jedine garančný technik po skúmaní celej histórie opráv človekom z importu. Samozrejme, môžeš sa dožadovať výmeny vozidla, treba to spraviť písomne - odporúčam jednu kópiu nechať v servise, druhú odoslať na obchodného riaditeľa Peugeot Slovakia. Stratiť nemôžeš nič, minimálne sa celou vecou začnú zaoberať hlbšie...

• O 4 týdny později...
Odesláno

skusal sa tu niekto v aute zamknut a odskusat citlivost vnutornych senzorov?

mam pocit ze mi to v servise znizili na minimum, lebo musim v tom aute pekne skakat aby to zareagovalo, to si tn zlodej moze robit co chce ked sa tam dostane

Odesláno

Je divné, že by servisy doposud nevyřešily problém s alarmem, zas tak složitý zařízení to není. Určitě je důležitá informace, která zóna poplach aktivuje a na tu se soustředit.

Co baterie vozidla, je v pořádku? Alarm reaguje na pokles napětí.

Pokud potřebuješ mít klid, uzavření vozidla klíčem deaktivuje alarm úplně, lze to použít dokud se problém nevyřeší.

A jako poslední historka o alarmu v oktávii mé tchýně. Měla stejný problém, alarm se sám aktivovla a v servisu nemohli na nic přijít. Měnili ultrazvukové čidla, protože poplach vyvolávala prostorová ochrana. Stále však bez výsledku. až jednou zapoměla tchýně v autě nákup přes noc, ráno otevřela kufr a našla ohlodané pečivo od myši. Dali jmse do auta pastičku a druhý den v ní byla chycená myš. Říkali jsme si, že je problém vyřešen, ale auto stále houkalo. Abych to zkrátil usídlila se v autě celá rodinka, takže po odchytu šesté myši, byl problém s alarmem vyřešen a funguje už druhým rokem bez problému ;)

Odesláno

co som za ten cas spozoroval tak alarm sa vzdy spustil ked preslo vedla auto a ofuklo to moje...

ako keby to auto bolo alergicke na nejaky vietor, to si fakt neviem predstavit preco:)

alebo ako keby malo otrasovy senzor, ale to uz ako viem 308 nema

ozaj a tu pasticku na mysi ste kde schovali? vo vnutri auta? alebo do kufra alebo pod kapotu k motoru?

Odesláno

modzillo: to mi akoze nikto nepomoze? to sa ani sudruhovia z Nemecka s takym problemom este nestretli?

preco niekto neskusi vymenit cely alarm?

sak mne uz je aj trapne sa v tom servise zase ukazat a povedat im ze sa nic nezmenilo

Odesláno

co som za ten cas spozoroval tak alarm sa vzdy spustil ked preslo vedla auto a ofuklo to moje...

ako keby to auto bolo alergicke na nejaky vietor, to si fakt neviem predstavit preco:)

alebo ako keby malo otrasovy senzor, ale to uz ako viem 308 nema

ozaj a tu pasticku na mysi ste kde schovali? vo vnutri auta? alebo do kufra alebo pod kapotu k motoru?

Pastičku jsme dávali na podlahu u zadních sedadel. Na první pohled nebylo nic poznat, že by tam myši byli. Ve finále jsme našli myší pelíšek schovaný pod rezervou.

Odesláno

modzillo: to mi akoze nikto nepomoze? to sa ani sudruhovia z Nemecka s takym problemom este nestretli?

preco niekto neskusi vymenit cely alarm?

sak mne uz je aj trapne sa v tom servise zase ukazat a povedat im ze sa nic nezmenilo

V koľkých servisoch si bol s tvojím problémom?

Lebo ak niesú ochotní v jednom servise naozaj riešiť tvoj problém možno v druhom sa ochota nájde.

Nie je to len o samotnom aute a automobilke (myslím si, že Peugeot nie je v ničom horší od ostatných), je to skôr o ľudoch ktorí to opravujú. Pretože keď sa naozaj seriózne bude hľadať chyba tak sa nájde.

Odesláno

snowi78: ver mi, že veľmi radi by ti niekto pomohol, ale evidentne sa s niečim takýmto ešte nikto nestretol. Podľa histórie opráv sa išlo podľa nemeckých rozkazov/príkazov/odporúčaní a po výmene čidiel, po výmene softvéru a neviem čoho ešte sa to proste nepodarilo odstrániť. Záhadou zostáva, prečo z desiatok a stoviek 308-čiek, čo sme odovzdali sa problém s alarmom objavil len na tvojej.

Čo sa týka serióznosti mechanikov, nemyslím si, že by sme na tom boli oproti ostatným mestám horšie, práveže na tvojom aute pracoval náš špičkový technický expert, k oprave boli prizvaní aj machri z technického oddelenia z importu, ktorí boli non-stop v spojení s Nemeckom.

Ťažko sa niečo v takejto situácii radí, ale určite ti nemá byť prečo trápne osloviť znovu servisné stredisko s nevyriešeným problémom alarmu! Nikto ťa predsa neodbije, treba si stáť za svojou pravdou. Skôr či neskôr sa na podstatu problému príde (na nešťastie ide o ojedinelý problém)...

[upravil dne 6/3/10 Modzillo]

Odesláno

ja uz na servis nenadavam, po vymene servisu som pochopil ze to nie je v ludoch...asi je to auto fakt zacarovane...

bol som v servise 19.2., prisiel som domov, preslo par hodin a bol som svedkom ako preslo vedla mojho auta nakladne auto a alarm sa spustil...potom som bol v servise 26.2. kvoli klepotu v naprave a este nieco poriesili s alarmom, odvtedy sa nespustil, ani ked preslo nakladne auto...

musim si zaklopat, ale neviem v com bol pes zakopany, neda sa zistit z historie oprav co mohla byt pricina?

dufam ze ho neodpojili uplne :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

ja uz na servis nenadavam, po vymene servisu som pochopil ze to nie je v ludoch...asi je to auto fakt zacarovane...

bol som v servise 19.2., prisiel som domov, preslo par hodin a bol som svedkom ako preslo vedla mojho auta nakladne auto a alarm sa spustil...potom som bol v servise 26.2. kvoli klepotu v naprave a este nieco poriesili s alarmom, odvtedy sa nespustil, ani ked preslo nakladne auto...

musim si zaklopat, ale neviem v com bol pes zakopany, neda sa zistit z historie oprav co mohla byt pricina?

dufam ze ho neodpojili uplne :)

preco si sa nespytal ze kde bola chyba , co nasli...co menili... :myslim

Odesláno

Ja si myslim ze si treba vydupat, aby sa vymenilo vsetko co ma nejaku suvislost s alarmom. Predsa nie je mozne aby clovek chodil do servisu kazdy tyzden, alebo aby auto nefachalo tak ako ma. Ja ked som mal podozrenie na problem s autom a hoci tam nic nenasli, tak otvorili na to nejaku \"reklamaciu\" v ramci ktorej sa bude ten stav sledovat. A pokial sa to zhorsi, tak sa to bude riesit v ramci reklamacie.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...