Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

příběh jedné 406 - rouge Vulcain by Ferry - po dvou letech a s novými rozvody zas na silnici na cestě k zazimování

Recommended Posts

Odesláno

tak jsem dneska poslal po cca 450tis najetych km puvodni brzdove bubny do srotu :)

pakny uz byly menene, stejne tak brzdova prasatka, vymenil jsem ale vse, zustaly jen samostavy.

Neobeslo se to bez komplikaci, nejprve jsem zjistil, ze mi prodali dve prava prasatka (ackoliv krabicky a obj. cisla byla prava + leva), nastesti se podarilo vymenit, ovsem dalsi problem byly zarezle holendry u brzdovych trubek, takze jsem jednu trubku musel nakonec ustipnout a vyrobit nouzove novou ze starsi jine brzdove trubky.

No hral jsem si s tim od 9 rano do 6 odpo, za pomoci MJSytice, jemuz dekuji predevsim za pomoc pri odvzdusnovani a pak za psychickou podporu :D

Nakonec se vse podarilo a auto brzdi, dokonce lip, nez predtim :D

foto nakonec, puvodni bubny s vyrazenym rokem vyroby 1995

post-1213-14109625308296_thumb.jpg

Odesláno

foto 2

bubny + pakny, v nekterych mistech zustalo uz jenom asi 1mm oblozeni ( a to jsem si rikal, ze to delam spis preventivne :D )

fotku prasete, ze ktereho tekla brzdovka jsme radsi ani nedelali :)

post-1213-14109625309241_thumb.jpg

• O 5 měsíců později...
Odesláno

tak sem si po prohlednutí tveho vlakna radci taky zkontroloval ty mista kde by to mohlo reznout a nastestí sem nic nenasel ( coz je divne auto ma nalitano uz 347 000km a nikdy nebylo garazovane ) takze sem si docela oddechl :roll jinak preju hodne zdaru a at uz se zadna rez nenajde ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Koukal jsem k tobě na spritmonitor a máš tam najeto 350 tisíc, ale počítáno od nějakých 140ti, začátek máš bez kilometráže. Říkáš že auto má ve skutečnosti nějakých 450 tisíc. Kdys to začal psát s kilometry, po výměně palubky?

Odesláno

s tachometrem je to trochu delsi historie, auto bylo z holandska, tam byly v peugeotu meneny budiky pri cca 98tis km (presny stav mam zapsanej v servisce) a na tech novych budicich, se kteryma bylo privezeno do CR byl stav asi 101tis km, cili v dobe koupe jako petilete auto melo najeto 200tis km, ja jsem pak menil budiky jeste jednou (kvuli otackomeru, ty puvodni budiky mely jen hodiny), to je ten stav, od ktereho jsem zacal psat na spritmonitoru stav km, vsechna tankovani pred timto datumem jsou prepsana z papiroveho sesitu, do ktereho jsem to psal predtim, cili celkovy stav najetych km je 200tis km + udaj ze spritmonitoru, coz je v soucasnosti nejakych 269tis km, celkove jsem tedy na asi 470tis najetych km.

Odesláno

to Podgy, mas na mysli to trojite bliknuti? na to je takovej dodatecnej obvod, da se to koupit jako stavebnice, naprogramovany mikrocip

Odesláno
to Podgy, mas na mysli to trojite bliknuti? na to je takovej dodatecnej obvod, da se to koupit jako stavebnice, naprogramovany mikrocip

Ano to trojité bliknutí.Je tu někde téma?jak si to zapojit?

Odesláno

zkus dat vyhledat v googlu heslo: trippling site:peugeot-club.com

kdyz pak zadas v googlu jen samotne heslo trippling, najdes i stranky, kde se prodava ta stavebnice nebo hotovy vyrobek.

zapoji se to pod palubkou u prerusovace svetel (sedive rele, ktere uvidis, kdyz vycvaknes z boku palubky takovou velkou zaslepku na strane ridice

• O 3 měsíce později...
Odesláno

tak po dvou mesicich od doby, co dostala 406 novy zadni tlumice a zesilene origo pruziny pro auta s LPG nadrzi, doslo dneska konecne i na novy predni tlumice Kayaba Excel-G s novyma pruzinama Kayaba a novy loziska hornich ulozeni SNR (made by SKF :) ) spolu s tim, jelikoz byl jeden kulovy cep v tehlici uplne KO a druhej s nacnutou gumovou prachovkou a tekouci vazelinou, tak jeste oba spodni kulove cepy a jedno rameno si vyslouzilo po 70tis km novy silentblok (ten s tim hlinikovym domeckem), predchozi, pred dvema roky meneny silentblok Meyle se uplne utrhnul (coz me trochu prekvapilo, cekal jsem trochu vic)

Ac to slo pomerne vse bez komplikaci, tak stejne prace tak na 6 hodin. Predek se trosku zvedl, predtim byla mezera mezi pneu a hranou blatniku asi na 4 prsty ruky, ted se tam vleze cela ruka a jeste tak jeden a pul prstu navic. Pruziny byly oproti starym krapet delsi, maji stejny pocet zavitu, ale na delku jakoby mely o jeden zavit vic, coz je tak cca 5cm

post-1213-1410963079503_thumb.jpg

[upravil dne 20/4/13 20:02 od Ferry]

Odesláno

to je neskutecny co ta Tvoje 406 vydrzi ... :) bude nejaka oslava az dosahnes 500 tisic km ?

Odesláno

a tak mohla by byt oslava ke kulatemu pul mega :) uz se to blizi, zbyva asi 22tis km, to se do konce roku bezpecne stihne najet :)

ted uz jen zbyva vymenit spojku, ta co jsem menil pred necelyma 150tis km (origo peugeot repas) uz ma dost a doma uz se mi pul roku vali nova sada LUK, holt jen neni cas :)

pristi tyden jdu na STK, ve velkym technicaku budu mit zaplnenou akorat polovinu okynek pro zaznam STK 8 ze 16ti volnych a koukam, ze karticku emisi mi budou muset ted vystavit novou, ta stara uz je plna (6 zaznamu)

[upravil dne 20/4/13 20:21 od Ferry]

Odesláno

Neskutecny :D No ja jestli vydrzim v nove praci tak se mi asi najezd vyrazne snizi, jezdim ted MHD. Tak jsme se zasekli nekde okolo 214tkm a pribyva to pomaleji. Ale to je stejne prd proti Tobe :mrk

Odesláno

tak ja vetsinou kazdy tyden najedu do prace 220km + tak 100km po Pze a kdyz pak k tomu jedu jeste domu na Vysocinu, tak to je dalsich 260 a to pak naskakuje raz dva

Odesláno

Jj to znam ja mel doted dlouhodoby prumer nejakych 1600 mesicne ... To to taky skakalo, no. Od podzima jezdim trochu mene a ted od zacatku dubna co jsem v novem zamestnani uz uplne minimalne.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...