graver Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Pokud s tím máte někdo nějakou zkušenost nebo doporučení, podělte se. Zajímá mě, kdy a za jakých okolností to má smysl dělat co/jestli něco to přinese, cena atd... Kastli mám prakticky bez koroze, jen ten spodek na tom není nejlíp... Citovat
oddie Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Jo, mám s tím zkušenosti. Príma práce, zasereš se od hlavy až k patě Citovat
Bohumil Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Přesně. Nejlépe je tuto činnost prováděti ve skafandru, nebo v protichemiském obleku. Citovat
graver Odesláno 30. červenec 2004 Autor Odesláno 30. červenec 2004 Ale pánové, to jste úplně špatně pochopili - ani ve snu mě nenapadlo, že bych to dělal sám :-)). Protě mě zajímá, moclipak stojí a na jakých autech (v jakém stavu) to má cenu dělat. Citovat
oddie Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Bohumil: ale houby, já to stříkám vždycky v kra?asech a triku, akorát pak nejsem pár týdnů k poznání :D Citovat
vix Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 taky je k tomu dobry si sehnat Destu, kdyz nemate zvedak ci kolibku A uznejte, zvedat auto Destou je ta nejvetsi machrovina, jakou muzete udelat ( bezpecaci prace uz vedi ) Citovat
graver Odesláno 30. červenec 2004 Autor Odesláno 30. červenec 2004 Tak jo, chlapi, tak dík. Pokud máte pocit, že se ptám blbě, tak to příště vybalte rovnou. Citovat
vix Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Ale ne, ja mam 91 a krome nejakych oderek, se spodek jeste drzi. Vzit, voskrabat, kde se to odlupuje az na plech, nastrikat (natrit) Tlumexem, nebo jak se ten sajrajt jmenuje a je to... Holt v dutinach to takhle dobre nepujde, ale ono je to jedno.. Blbe se neptas, jenom mame obcas blby odpovedi.. hlavne ja Citovat
Kik Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Určitě to udělej, já mám spodek a vnitřky blatníků natřený nějakou takovou hustou černou barvou - snad na bázi asfaltu či co - a myslim, že specielně v zimních měsících to autíku dost od soli uleví. Citovat
kveton Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 A tahle sra*ka se jmenuje tlumex. na shade jsem to taky delal a vysledek super. Snad jedina shade \'79 bez koroze a furt ji mam! Mozna budu doma mit veterana! Citovat
oddie Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Graver: když to nechceš dělat, tak se dojeď zeptat tam, kde to dělaj. Tak ti řeknou nejvíc. Míst kde to dělaj, kje pochopitelně víc, používaj pochopitelně různé materiály a technologie, a lišej se pochopitelně i cenou. Citovat
graver Odesláno 30. červenec 2004 Autor Odesláno 30. červenec 2004 Nikoliv. Tam, kde to dělaj, mi nejvíc neřekli. Tam mi řekli jen cenu - diskutovat na těchto místech o tom, kdy a jak se to vyplatí apod. je z pochopitelných důvodů zbytečné. Takže jsem se dozvěděl, že se to rozhodně musí udělat na všech autech vč. těch, která právě sjedou z pásu nebo naopak těch, na kterých už ten nástřik nemá na čem držet. Proto se ptám tady. No, asi se na dutiny vykašlu a vezmu spodek nějakým bitumenovým sprejem.... Citovat
oddie Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Hm, tak se zeptej jinde, když ti nic neřekli. Obecně: radši jen dutiny než spodek. Na dutiny nekašli, protože nejsou chráněné, takže pokud chceš ušetřit, nech udělat jen dutiny. Nejlevnějším materiálem je český Resistin ML - do dutin. Ideální je dělat dutiny i spodek - a u 405 nejlíp když je sundaná nádrž a zadní náprava nad nádrží to dost rezne. Spreje jsou na ho...., drahé, mizerný účinek, malá plocha. Pokud je v pořádku původní plastový nástřik, tak přestříkat tekutým voskem na podvozky (nejlevnější opět český Resistin Car - na podvozky). Pokud je načatá plastová vrstva, je dobré orvat vše co nedrží, a přestříkat to plastem \"prskačkou\" (já používám Body, 933 nebo 950 - ten je i přelakovatelný, je to ale dost drahá sranda). Každopádně obecná rada - před tím nástřikem (nechat) pořádně umýt komplet podvozek na rampě či zvedáku, a nechat řádně vyschnout, ideálně týden, jinak se ve spárách drží voda. Já jsem např. v pondělí nechal umýt podvozek, a v sobotu to stříkal. Co jsem naposledy slyšel cenu na auto velikosti 405 combi někde okolo Prahy, tak cca 3.000,-Kč, orientačně. Citovat
graver Odesláno 30. červenec 2004 Autor Odesláno 30. červenec 2004 Jo, tak tohle je přešsně ta odpověď, kvůli které jsem ten dotaz psal a taky přesně ta odpověď, kterou bych právě u firmy nedostal. Takže díky. I ta cena zhruba sedí - na malém městě 2200,-, v Brně to bude o něco víc... Citovat
Emiš Odesláno 30. červenec 2004 Odesláno 30. červenec 2004 Vzhledem k tomu ze jezdim celou zimu a auto negarazuju tak delam dutiny a spodek kazdej rok. Auto mam stary jak prace, 205tka z 85 takze se s tim moc nemazu. Obvykle s tatikem sezen nakej kvalitni sejrajt typu asfalt, vyjetej olej, nakej ten **** pripravek z kseftu, pak to smichame vyrobime takovej cernej jako svina lepivej humel nalejem do spichaci pistole a jedem. Vyjde me to vzdy tak do 300-500 kc. A zasere se jen tatik neb splichame i starou skodovku a prece se nebudeme spinit oba ze Dutiny a spodek bych delal asi i na novejsim aute podle me tim nic neskazis a autu to jen prospeje. Kolik to stoji ve firme nevim, ale kamos si to jednou nechal delat na formana a tezce mu to odflakli spodek splichli nakym sedym sracem a jen tak lehce aby se nereklo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.