Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pokud s tím máte někdo nějakou zkušenost nebo doporučení, podělte se. Zajímá mě, kdy a za jakých okolností to má smysl dělat co/jestli něco to přinese, cena atd... Kastli mám prakticky bez koroze, jen ten spodek na tom není nejlíp...

Odesláno

Ale pánové, to jste úplně špatně pochopili - ani ve snu mě nenapadlo, že bych to dělal sám :-)).

Protě mě zajímá, moclipak stojí a na jakých autech (v jakém stavu) to má cenu dělat.

Odesláno

taky je k tomu dobry si sehnat Destu, kdyz nemate zvedak ci kolibku :)

A uznejte, zvedat auto Destou je ta nejvetsi machrovina, jakou muzete udelat ( bezpecaci prace uz vedi :) )

Odesláno

Ale ne, ja mam 91 a krome nejakych oderek, se spodek jeste drzi. Vzit, voskrabat, kde se to odlupuje az na plech, nastrikat (natrit) Tlumexem, nebo jak se ten sajrajt jmenuje a je to...

Holt v dutinach to takhle dobre nepujde, ale ono je to jedno..

Blbe se neptas, jenom mame obcas blby odpovedi.. hlavne ja :)

Odesláno

Určitě to udělej, já mám spodek a vnitřky blatníků natřený nějakou takovou hustou černou barvou - snad na bázi asfaltu či co - a myslim, že specielně v zimních měsících to autíku dost od soli uleví. :papa

Odesláno

A tahle sra*ka se jmenuje tlumex. na shade jsem to taky delal a vysledek super. Snad jedina shade \'79 bez koroze a furt ji mam!

Mozna budu doma mit veterana!

Odesláno

Graver: když to nechceš dělat, tak se dojeď zeptat tam, kde to dělaj. Tak ti řeknou nejvíc. Míst kde to dělaj, kje pochopitelně víc, používaj pochopitelně různé materiály a technologie, a lišej se pochopitelně i cenou.

Odesláno

Nikoliv. Tam, kde to dělaj, mi nejvíc neřekli. Tam mi řekli jen cenu - diskutovat na těchto místech o tom, kdy a jak se to vyplatí apod. je z pochopitelných důvodů zbytečné. Takže jsem se dozvěděl, že se to rozhodně musí udělat na všech autech vč. těch, která právě sjedou z pásu nebo naopak těch, na kterých už ten nástřik nemá na čem držet.

Proto se ptám tady. No, asi se na dutiny vykašlu a vezmu spodek nějakým bitumenovým sprejem....

Odesláno

Hm, tak se zeptej jinde, když ti nic neřekli.

Obecně: radši jen dutiny než spodek. Na dutiny nekašli, protože nejsou chráněné, takže pokud chceš ušetřit, nech udělat jen dutiny. Nejlevnějším materiálem je český Resistin ML - do dutin.

Ideální je dělat dutiny i spodek - a u 405 nejlíp když je sundaná nádrž a zadní náprava :) nad nádrží to dost rezne.

Spreje jsou na ho...., drahé, mizerný účinek, malá plocha. Pokud je v pořádku původní plastový nástřik, tak přestříkat tekutým voskem na podvozky (nejlevnější opět český Resistin Car - na podvozky). Pokud je načatá plastová vrstva, je dobré orvat vše co nedrží, a přestříkat to plastem \"prskačkou\" (já používám Body, 933 nebo 950 - ten je i přelakovatelný, je to ale dost drahá sranda).

Každopádně obecná rada - před tím nástřikem (nechat) pořádně umýt komplet podvozek na rampě či zvedáku, a nechat řádně vyschnout, ideálně týden, jinak se ve spárách drží voda. Já jsem např. v pondělí nechal umýt podvozek, a v sobotu to stříkal.

Co jsem naposledy slyšel cenu na auto velikosti 405 combi někde okolo Prahy, tak cca 3.000,-Kč, orientačně.

Odesláno

Jo, tak tohle je přešsně ta odpověď, kvůli které jsem ten dotaz psal a taky přesně ta odpověď, kterou bych právě u firmy nedostal. Takže díky. I ta cena zhruba sedí - na malém městě 2200,-, v Brně to bude o něco víc...

Odesláno

Vzhledem k tomu ze jezdim celou zimu a auto negarazuju tak delam dutiny a spodek kazdej rok.

Auto mam stary jak prace, 205tka z 85 takze se s tim moc nemazu. Obvykle s tatikem sezen nakej kvalitni sejrajt typu asfalt, vyjetej olej, nakej ten **** pripravek z kseftu, pak to smichame vyrobime takovej cernej jako svina lepivej humel nalejem do spichaci pistole a jedem. Vyjde me to vzdy tak do 300-500 kc. A zasere se jen tatik neb splichame i starou skodovku a prece se nebudeme spinit oba ze :D

Dutiny a spodek bych delal asi i na novejsim aute podle me tim nic neskazis a autu to jen prospeje.

Kolik to stoji ve firme nevim, ale kamos si to jednou nechal delat na formana a tezce mu to odflakli spodek splichli nakym sedym sracem a jen tak lehce aby se nereklo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...