Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: ado7980

No co sa tyka gramatiky tak na tu sa ja mozem z vysoka... Ked ani nasi vladny predstavitelia vid bela bugar... ju neovladaju tak preco by som mal ja??? :D Ja pisem na rychlo a ked sa niekomu nepaci tak ma moze bozat, ze marisw???

Ja len to, ze ked si taky velký šéf, ....ale nič.....je to každého vec :myslim:super

ale to sme :xvul

letne pneu možes ake odporucit...???

[upravil dne 29/9/09 marisw]

Odesláno

Ať ti kdo chce co chce doporučí stejnak budeš s toho mít zamotanou hlavu.Nejlepší je se řídit,ve výběru,svojí hlavou.Ale abych ti to též trochu stížíl,tak já jsem příznivec Michellin takže letní Michelin Energy Saver a zimní Michelin Alpin A3 :ticho.:papa

Odesláno

Letne najskor tiez Continentalky Premium contact 2, ale ja som sa rozhodol pre bridgestony Turanzy ER300 a to z jedineho dvovodu ze Continentalky nemaju ochranu rafika a Bridgestony ju maju. Pneu na disku lepsie vyzera a hlavne je mensia pravdepodobnost poskriabania disku o obrubnik. Sice Continentalky su fakt jednicka na mokru ale Bridgestony stoja za to tiez, na mokru celkom ujdu a na suchu su super. Pri prudkych prejazdoch zakrutamy absolutne nepistia a to sa mi najviac paci. Jediny najvecsi nedostatok Bridgestonov, podla mna je ten ze pri nizsich teplotach stracaju prilnavost. Su to vyslovne vynikajuce letne pneu ale odporucam prezuvat skor na zimne... pre istotu. Na mojej prvej fabi som mal Matadorky MP43 jak tak boli dobre ale v zakrutach pistali jak dive a nikdy som si nebol isty si zvladnu aj viac alebo spravym hodiny :)

Odesláno

ado7980: som rad, ze mi niekto potvrdil moju domienku (zo skusenosti) co sa tyka tych letnych pneu. Ale vzhlad je subjektivny - mne sa tie Conti. viac pacia ako Turanzy :) ale s tym ochrannym rafikom je to fakt! No zatial si musim zaklopat, este som nechytil obrubnik, takze pohoda, okrem toho mam stale pomerne vysoky profil...

fox111fox: neviem aky si sofer (divoky/obozretny), ale myslim, ze nebudes lutovat ked si kupis ktorekolvek z tu spominanych (letnych)

[upravil dne 29/9/09 omegascream]

Odesláno

Na zimu mám na obou našich P307SW pneu GY UG 195/65 R15 (na novějším UG7, na starším tuším ještě UG6), oboje na plechových discích.

UG používám už cca sedm let (= perfektní jízdní vlastnosti + na zimní pneu velmi komfortní, tiché), a to od té doby, co jsem je poprvé vyzkoušel ještě na předchozím autě (Octavia I) poté, co jsem tam měl předtím Barum Polaris - a to byla ve srovnání s UG dost hrůza.

Na zimních gumách nešetřím (a to i co se týče trvanlivosti/rychlosti sjíždění), neboť ekonomické důsledky byť i jen drobného ťukance veškeré úspory mnohonásobně převýší.

Na letních gumách ale oproti tomu používám na starší P307SW Michelin Energy Saver 195/65 R15 na plecháčích, neboť se jen velmi pomalu sjíždějí, v rozměru 195/65 R15 jsou podstatně levnější než \"originální 205/55 R16 a také co do spotřeby jsou super (přičemž lepší \"aquaplanningové\" vlastnosti jiných pneu na mokru kompenzuje právě užší profil 195/65 R15 oproti \"originálním\" 205/55 R16).

Totéž přitom čeká příští rok na jaře i naši novější P307SW poté, co ještě letos na podzim dojezdím \"originální\" letní gumy Dunlop SP2000 Sport 205/55 R16 (= hlučné, se sklony k aquaplanningu) a co pak za peníze utržené za prodej \"originálních\" hliníkových disků R16 koupím s novými Micheliny Energy Saver také nové \"plecháče\" R15.

[upravil dne 29.9.09 LubošK]

Odesláno

Protože si chci také koupit zimní pneu, pozorně sleduji toto vlákno, zatím, pokud dobře počítám, vítězí dunlopky, budou překonány, či je to opravdu dobrá volba.:myslim:myslim

Odesláno

jak tu nekdo psal, ze Turanzy jsou na mokru horsi, tak s tim nemuzu souhlasit, ve srovnani napr. s GoodYear NCT5 brzdi xkrat lepe a to i na mokrych dlazebnich kostkach, kde ty NCT 5 a jim podobne Eco-, Energy- a ja nevim co jeste -Saver pneumatiky pojedou jak na sanich a brzdit se da pak leda ocima, pripadne oci zavrit a cekat na ranu.

Chtit aby pneu hodne vydrzela a dobre drzela na silnici za vsech podminek je nemozne, vzdy je to kompromis mezi tim, otazkou pak jen zustava, zda chci setrit penezenku, nebo ( a to v nemalo pripadech ) hodnoty vyssi ( auto, nebo i svuj zivot )

jinak k tem Turanza ER300 http://www.periskop.cz/cz/clanky/plaste-bridgestone-zvitezily-v-nemeckych-a-severskych-testech-letnich-pneumatik/

[upravil dne 30/9/09 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: ado7980

Co sa tyka zimnych pneu tak jednoznacne Vam odporucam Continental TS830, viem co hovorim robim veduceho predajcu v najvecsej pneuservisnej sieti na slovensku a testovali sme viacere znacky. S nimi vydes aj tam kde na inych nevydes, a druhe v poradi Dunlop Winter sport 3D. Podla testov sa moc neriad, mnohe testy su skorumpovane a na reci niektorych ludi moc nedaj. Najlepsie je ist na nejaku zasnezenu plochu a skusit vsetky naraz ale to sa podari malo komu. Vazne jednoznacne doporucujem Continentali, nebudes lutovat s jazdnymi vlastnostiami na snehu :super

No tak toto sa mi zatial pozdava najviacej. Rada od odbornika a nie od neakych novinarov ktorych niekto podplatil aby ich pneu v teste vychvalili az do neba. Ale ako ti mam verit ci si naozaj odbornik??? Aj ked uz si ma presvedcil.

Odesláno

pozri sa, ja ked budem najblizsie kupovat zimne, tak to na 90% budu tiez Continentaly. S letnymi som maximalne spokojny a ak su aj zimne na rovnakej urovni, potom mi moze byt jedno kto je aky odbornik :D

Odesláno
Původně zaslal: fox111fox

A uz si sa obzeral po nich. Ja som pozeral na tie TS830 a idu okolo 1900 Sk, co by som prijal.

Ja som prebehol web a toto sa da zohnat /28.9./:

PNEU:

15

# Goodyear Ultra Grip 7+ 1.240,- Kč

# Continental TS 830 1 302,- Kč

# Pirelli W 190 SnowControl 1 072,- Kč

# Dunlop SP Winter Sport 3D 1 313,- Kč

16

# Dunlop SP Winter Sport 3D 1 313,- Kč

# Continental TS 810 1 335,- Kč

# Pirelli W 210 SottoZero2 2 230,- Kč

# Michelin Primacy Alpi... 2 061,- Kč

KOLESA:

Alu kola 15\" 1 696 Kč,

Alu kola 16\" 1 936 Kč

Ocelové kolo 15\" 1 111 Kč

Ocelové kolo 16\" 1 513 Kč

[upravil dne 30/9/09 nicko]

Odesláno
Původně zaslal: Iceman1980

DIKY Skoda ze to jsou 185 jaky je rozdil 195 a 185 na jizdni vlastnosti

Aky je rozdiel v jazdnych vlastnostiach ti isto nepoviem, lebo nie som odbornik.

V TP mam povolenych par rozmerov, no najvyhodnejsie k volnym financiam mi vychadzaju Continental WinterContact TS830 195/65 R 15.

Ono hlavne zalezi, kade budes pocas zimnej sezony jazdit, ci po suchom meste AA, BA alebo po zasnezenych cestach v okoli hor.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...