Xonik Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 Můžete mi někdo prosím poradit čím může být způsobené že se mi auto na dálnici při 130 km/h hřeje až někde na 100 stupňů ? Nikdy to nedělalo. Ani ve 40 stupňových horkách v Itálii a v Bukurešti. Až letos. Předci není normální že když jedu po dálnici, tak mi budou v takové rychlosti dochlazovat sahary, ne ? Vyměnil jsem termostat, a pořád to dělalo, tak jsem vyměnil celý chladič na radu opraváře, a pořád. Vodní pumpa je stará 3 roky, tak ta snad v háji být nemůže. Už vážně nevím. Předem díky za každý typ. Jo a jedná se o 406 2,1 TD Citovat
Dundee Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 Zkusil bych to pořádně odvzdušnit (třeba 3x po sobě) Citovat
Xonik Odesláno 18. září 2009 Autor Odesláno 18. září 2009 Odvzdušnili jsme to. Několikrát odvzdušňovacíma šroubkama, i delší jízdou. Ujeli jsme s tím asi 5000 km během asi 1,5 měsíce. Itálie a zpět a pak po česku. Ale výsledek pořád stejný. Dělalo to i předtím co mi vypadla hadice z chladiče a vytekla mi všechna voda a vypnula to řídící jednotka kvůli přehřátí. Ale když to dělalo i dříve asi 4x, tak tím přehřátím to snad nebude. Citovat
Durko Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 nechcem byť pesimista ale ja by som typoval tesnenie pod hlavou alebo hlava Citovat
Xonik Odesláno 18. září 2009 Autor Odesláno 18. září 2009 To není pesimismus. Jsem rád za každý typ. O této variantě jsem taky přemýšlel ale ve vodě není olej a v oleji voda. Navíc je divné že to dělá jen na té dálnici. Při rychlostech do 100 km je to maximálně v pohodě. Drží na 80 st. Nevím jestli je to podstatné, ale asi ano, ale pokud je teplota vzduchu do asi 24 stupňů, tak je to v pohodě. Může to člověk hnát do kopců 160 a teplota drží, ale když se oteplí venku na asi 27 a víc, tak to letí nahoru. Citovat
zzipCZ Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 no nevím no ale 100C° je ještě v pohodě co takhle čidlo teploty je ok a co větráky jedou jak mají??? [upravil dne 18/9/09 zzipCZ] Citovat
Xonik Odesláno 18. září 2009 Autor Odesláno 18. září 2009 Čidlo teploty nevím, ale sahary jedou přesně. první stupeň je při 92 st a druhý tuším 100 nebo 101 st. Ale i tak moc díky všem za rady. Citovat
punkac Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 před týdnem jsem se vrátil z itálie a na dálnici mi teplota nešla přes 90 stupňů při rychlostech 120 až 130 km za hodinu měl jsem zaplou klimu, bez ní to šlo maličko nahoru, ale určitě ne 100 stupňů Jinak co píšeš u tohohle motoru s tou venkovní teplotou je pravda, pod 25st. si drží 80 až 90 a můžu ho hnát jak chci, když je tepleji, jde to rychleji nahoru - to mi ale přijde normální myslím, že za to hodně může zaplá klima, ventilátory se totiž točejí stále příklad: u nás je kopec hodně prudký a dlouhý, když jedu na chalupu a přijedu k němu, auto je zahřáté asi na 85st. při venkovní teplotě 27 st. klima je zaplá respektive na AUTO Když auto ženu asi 70km rychlostí do tohoto cca 2km dlouhého kopce, teplota motoru je tak 105 stupňů, když to samé pojedu s vyplou klimou, bude teplota motoru cca 115 stupňů což je stejně v pohodě, protože bod varu v okruhu s vyším tlakem se zvedá asi na 125 stupňů zkus se podívat, jestli se ti větráky točí na pomalý chod, když zapneš klimu, pokud jí teda máš jinak funkci sahar vyzkoušíš tak, že vytáhneš hnědý konektor z čidla u palivového filtru a sahary se nejprve rozjedou na pomalý chod a po chviličce na rychlý Citovat
punkac Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 mě to spíná první stupeň asi 98 a vypne při 90 druhý stupeň až při 110 stupních Citovat
pastorek Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 Původně zaslal: Xonik Můžete mi někdo prosím poradit čím může být způsobené že se mi auto na dálnici při 130 km/h hřeje až někde na 100 stupňů ? Nemáš klímu? Po tom všetkom čo píšeš mi vychádza jedine vodná pumpa ako menej pravdepodobné a zanesený klímový chladič ako viac pravdepodobné. Citovat
Xonik Odesláno 18. září 2009 Autor Odesláno 18. září 2009 Sahary běží tak jak mají. Zkoušen jsem to v Itálii na místě se zvýšeným volnoběhem. Jakmile to lehce přelezlo 90 st, tak se spustily na 1. Jak to přelezlo lehounce přes 100 st. tak to spustilo 2 st. A pak šla teplota dolů. Vyzkoušeno i v Italským městech v zácpách. Vše fungovalo OK i v 39 stupních ve stínu. Ale prostě jakmile se zrychlí nad 100 km/h tak to leze až na tu 100vku. Když zapnu klimu, tak se sahary roztočí na 1 stupeň ihned. To vše funguje, ale ty blbé dálnice. Jinak beru že 100 st je ještě v normě, ale 4 roky co to auto mám, tak to nikdy vživotě nepřelezlo 90 st. Asi nechám rozebrat hlavu ať se ještě podívají jestli fakt není prasklina na hlavě nebo těsnení. Pak už tam asi nemá co být jiného. Takže ještě jednou díky všem za veškerou ochotu. Hned jakmile k nějakému řešení dojdu, tak hned napíšu jak to dopadlo. Problém je že začíná podzim a teploty přes 27 už asi nevylezou. Takže se to bude horší zkoušet. Citovat
pastorek Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 Ak sa ti netratí voda a nieje vytláčaná tak to hlavou nebude. Hovoril som o klímovom chladiči. Je umiestnený pred vodným ktorý si menil. Možno by stačilo ho iba vyčistiť tlakom vody. Citovat
punkac Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 myslíš jako že je zanešený zvenku prachem z cest, listím, atd.? Citovat
pastorek Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 Áno. Potom cez neho neprúdi dobre vzduch na vodný chladič. Citovat
Durko Odesláno 18. září 2009 Odesláno 18. září 2009 ak by mal zanesený klimový chladič tak by sa to podla mna prejavilo viac pri nižšej rýchlosti a nie pri 130. pri 130 ide turbo na plnývykon a preplnuje motor čiže aj to zataženie je velke a preto stupa teplota aože sa stať ze ta hlava nedrží tak jak ma Citovat
GOHii Odesláno 22. červenec 2010 Odesláno 22. červenec 2010 Připojuji se s podobným problémem, ale tentokráte s 307 2.0 Hdi 110k. Hřeje se mi to při normální jízdě kolem 100°. Vyměnil jsem termostat, čidlo teploty, ventilátor (byl KO), odpor ventilátoru i chladící kapalinu... a stejně je to minimálně lepší. Odvzdušnil jsem to ventilkem na víčku termostatu a druhým ventilkem u výměníku u vzduchového filtru. Bublinky se mi tam nevraci, olej ve vodě není. Je ještě další místo, kde bych to měl odvzdušnit? Dík za rady... Citovat
GOHii Odesláno 22. červenec 2010 Odesláno 22. červenec 2010 Může na to mít vliv, když jsem vyměnil ventilátor, který má méně (ale větších) lopatek? Citovat
Guest ty Odesláno 22. červenec 2010 Odesláno 22. červenec 2010 prvne bych zkusil vicko exspansky,pak tesneni pod hlavou,pri tesneni pod hlavou by se to podstatne vice tlakovalo. Citovat
comm Odesláno 22. červenec 2010 Odesláno 22. červenec 2010 nezabudnite pani ze pred vodnym chladicom je intercooler a potom klimachladic. najlepsie je zistit teplotu vstupnu do chladica a vystupna s chladica. inak ked su tieto pekne horka a ja to vlaim po dialnici 130 tak mam jene cez 90 a ked to leze do kopca tak sa to lizi ku 100 a to bez problemov auto to robi od zaciatku co ho mam inac ked mas auto riadne v zatazi a sa ti neustale prehrieva odpoj hnede cidlo a sahary sa ti spustia na plny vykon a dokazu to schlait az na cca 70 Citovat
OK406 Odesláno 23. červenec 2010 Odesláno 23. červenec 2010 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Xonik Můžete mi někdo prosím poradit čím může být způsobené že se mi auto na dálnici při 130 km/h hřeje až někde na 100 stupňů ? Nemáš klímu? Po tom všetkom čo píšeš mi vychádza jedine vodná pumpa ako menej pravdepodobné a zanesený klímový chladič ako viac pravdepodobné. Taky se přikláním k vodní pumpě + vyčistit = profouknout chladič vzduchem (nejlépe kompresorem), bývá dost zanesení. Já ted dával nový chladič, tak jsem to profouknul a zaprášilo se pěkně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.