Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, koupil jsem 407mičku a jelikož jsem nekuřák docela jsem cítil zápach kouře, vzal jsem vanišem komplet sedačky a strop, ale zápach je cítit dál, co s tím? Vyměnit kabinový filtr?

Odesláno

ten pylový filtr s kouřením nemá nic, jde přes něj vzduch z venku,leda by měl klimu na vnitřní okruh,vyměnil bych ho taky,už kvůli údržbě,abych věděl,že je nový--když máš auto krátce

Odesláno

Podle hledání zde na fóru a následných praktických zkušeností je potřeba rozebrat středový panel i tunel - pod popelníkem, za rádiem atd. Bývá tam zapadaný popel a vajgly a ty způsobují trvalý zápach. Řešívám to tak, že naložím vysavač, zajedu do servisu, servisák to \"vytrhá\" (je to většinou jenom naklaplé, ale musíš vědět jak), já to vysaju a servisák to nahází zpět. Trvá mu to tak 2 x 1 minuta.

Čím víc toho rozebereš, tím víc popela najdeš.

[upravil dne 18.9.2009 P607Olda]

Odesláno

I já jsem nekuřák, a koupil jsem svoji 406, kde se kouřilo. První cesta vedla do profi firmy, kde mi mokrou cestou vyčistili celý interier. Cena tenkrát byla myslím 800,-Kč. Už je to skoro sedm let a po zápachu ani památka. Investice se vyplatí!! :super

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

OK406: to souhlasím. Ale v XM jsem našel v tunelu asi 2 deci popela, v 406 taky. To by čištění potahů nepomohlo.

Tak to mi povídej!! Já jsem vyndal tenkrát popelník, jelikož nesvítila žárovička a byl jsem v šoku!! Kouřili totiž doutníky, takže popela bylo dost!! Až mě to překvapilo. Jen vysavač při vysávání šustil!!! Jinak na poprvé vyčistit nedoporučuji. Firmy mají nato jak prostředky, tak i přístroje!! Později si to vyčistit, tak to ano. Pěkně doma v garáži, při teplém počasí!! :super

Odesláno

tak komplet interiér jsem už na morkovyčistil, dnes se chystám na ten popelník, pak už snad bude hotovo, takže, začít rádiem, odšroubovat na něm ty dva šroubky po stranách(torx 10) pak vysunout rádio a pak vysouvat postupně dolů?

Odesláno

Souhlasím, měl jsem stejnej problém, bez rozebrání středu pod popelníkem nic nenaděláš, já tam měl 3 cm souvislou vrstvu popílku.....

Vyčistil jsem to nakonec sám nějakým čističem na koberce-ale všechno, sedačky, tapecy atd.... Vzal jsem to 3x, vysál ten prach a po nasazení nějakého toho ambipuru to zmizelo po cca 2-3 měsících...

Teď tam mám nekuřáckou sadu, v autě kouřit je prostě prasárna....

Odesláno
Původně zaslal: treassure

tak komplet interiér jsem už na morkovyčistil, dnes se chystám na ten popelník, pak už snad bude hotovo, takže, začít rádiem, odšroubovat na něm ty dva šroubky po stranách(torx 10) pak vysunout rádio a pak vysouvat postupně dolů?

U 407 nevím jestli zrovna u rádia. Prostě pod popelníkem a okolo popelníku a (u některých aut) celý ten vodorovný tunel mezi řidičem a spolujezdcem až okolo řadící páky a po páku ruční brzdy.

Odesláno

Takže komplet vyčistěn na mokro interiér (sedačky, strop) jako na fleky na stropě to pomohlo vypadá jako novej, takže doporučuji růžovej vanish, panel rozmontován a vysán popel, snad to bude ok, díky za rady:-)... jinak ještě doporučuji popelníky vyndat a namočit do pracího prášku nebo octu byli dost napachovaný ale i to je už ok:roker...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...