Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: foxo

chces mi povedat, ze ta tvoja 66kW 406tka da 200?? Vzdyt pri 170tke toci 4000ot. Tak to bych chcel videt...:cool:

jsem psal ze to bylo z kopce a jelo to 190 presne ale dal sem to trapit nechtel. z prahy jsem jednou spechal a 170 to jede porat jen ty kopecky a ta spotreba:grr

Odesláno
Původně zaslal: Karny

Původně zaslal: ozzy56

já mám 191 a tolik mi to i jede,musím se vždy smát,když vidím ta čísla,co tu někteří dávají--230 atd. :o

Tak to ja mam maximalku 190 u C. Budejovic je to tam mirne z kopce tak to jelo ale myslim ze vic by nedala max tak +10 ale to neni jizda. rad jezdim rychle ale tak max do tech 160 se da s timhle autem jezdit.

kousek od třebíče?já taky

Odesláno

Abych taky přiložil slovo do pranice: 406 HDI 80KW ve verzi kombi mi na tachometru ukáže 190 a víc ani prd. Zdálo se mi to docela málo, ale když se podívám do techničáku, kde je 185 a připočítám nějakou odchylku tachometru, vychází mi z toho že to ty Francouzové asi mají dobře změřené. Prostě myslím, že ta rychlost co udává výrobce je asi nejblíž pravdě a pokud někdo tvrdí že mu to udělá o několik desítek km/h víc, buď nehorázně kecá on, nebo jeho tachometr.

Odesláno
Původně zaslal: foxo

chces mi povedat, ze ta tvoja 66kW 406tka da 200?? Vzdyt pri 170tke toci 4000ot. Tak to bych chcel videt...:cool:

Podle mne to neni problem tych 190 jen to bude uz dost tocit , pocitam tak kolen 4800?

Ja jsem jel 180 a mel sem 4000 i neco? Uz nevym presne. A to ani nejde o motor spis prevodovla vic nepusti. Kdyby tam byla prevodovka s 80kW verze tak by to dalo i vic ale dele by to trvalo nez by se to rozjelo ale je to jen muj nazor.

Odesláno
Původně zaslal: Karny

kousek od třebíče?já taky

Rouchovany znam mam tam spoluzaka Maryška se mysli jmenuje nebo tak nějak ted dela u icomu.

myslím že vím o koho jde

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: atsor

prý to byl prasklý vzduchový filr tak už to zase fičí.

A co přesně mu to prosím dělalo? Spínalo turbo ve vyšších otáčkách nebo turbo naběhlo normálně (cca 1800ot), ale prostě to nejelo?

Já řeším to, že mi turbo celkem často sepne až kolem 2300ot :-(

Odesláno

Motory bych začal stavět tak, že bych pozměnil hlavně převodovky. Auta by nelítala víc než 130 km/h ale za to by měla brutální zrychlení :-) Nemusím jet 200 abych měl adrenalin, od toho jsou jiné sporty :-) Ale když na to šlápnu tak chci aby to vystřelilo, což může být někdy i dost důležité. jinak 5tý či 6tý rychlostní stupeň by točil běžné otáčky pro jízdu 90 km/h a při 130 km/h mírně zvýšené. Omezení rychlosti na 130 by bylo zajištěno pevným omezovačem rychlosti, který by nepracoval na principu snímání otáček motoru, ale snímání rychlosti. Nyní je pořizovací cena od Bosche v MO cca. 12000,- Nasazením ve velkých sérií by cena šla rapidně dolů a neovlivnila by cenu auta.

Jinak když tady chrlítemaximální rychlosti: měřte GPSkou nebo něčím přesnějším. Tachometry hodně kecají. Třeba známý s 3válcovou benzínovou Fábkou mi pořád tvrdil, že mu to jede 190, tak jsme to přeměřili GPSkou a dostali jsme z toho 155 km/h z kopečka při průměrné spotřebě cca. 24,9 l/100 (dle PP).

[upravil dne 5.10.2009 Georginho_cz406]

[upravil dne 5.10.2009 Georginho_cz406]

• O 5 měsíců později...
Odesláno

no ja mam v technicaku napsano 185 a jak jsem to zkousel vloni nekdy napodzim tak jsem vytahl tezko 170km/hod a to jsem jeste jel z mirneho kopecku...jinak do tech 120-130 to vzdycky jelo hezky ale jak si procitam forum tak bych rekl ze to bude asi opravdu vahou vzduchu.ale zas je mi divny ze v nizsich rychlostech tahne hezky

Odesláno

no neco tam asi bude ale tezko rict kdyz diagnostika nic nezjistila a auto pritom v tech nizsich rychlostech slape hodne dobre.me to pripada ze to mam ted jak na svy byvaly masine ZX9R jak jsem menil vykon podle pruzin na karbcich.v nizsich rychlostech jela jak drak a ve vysokych vubec.tady sem ale nic nedelal ale zas je tu elektronika a samy cidla coz tam nebylo.ja zkusim profouknout asi tu vahu vzduchu.co sem tu na foru precetl tak asi takova blbustka dela hodne velky divy v aute

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...