Přejít na obsah

jiirgen

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1999

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Krhanice
  • Stát
    Česká republika

jiirgen's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Špatně jsem to asi formuloval, na nalisování zas potřebuješ dvě, ale ta s tou delší trubkou se z té druhé strany držáku jako od kola nevejde, takže musíš mít buď třetí-kratší nebo jí uříznout. Při vyndavání opřeš malou o silentblok ze strany kola, prostrčíš šroub a z druhé strany o držák opřeš tu větší. Pro nalisování potřebuješ strany otočit a tam nastává ten problém s nedostatkem místa.
  2. Tím jde vylisovat silentblok z držáku bez poškození, na nalisování zpátky můžeš použít jen tu menší podložku, na větší není dost místa a je potřeba nějaká nižší - kdybys větší trubku zkrátil na 1cm,bylo by to přesně ono.
  3. Pokusím se popsat jaký přípravek jsem vytvořil já, protože obrázek nemám, ale případně bych mohl později vložit. Jsou na to potřeba celkem čtyři díly: ty dvě asi centimetr tlusté podložky, jedna s průměrem o málo menším než průměr silentbloku (asi tak 69,5mm) a druhá něco kolem 75mm průměru, pak ještě 5cm trubky s vnitřním průměrem o trochu větším než silentblok (já měl 72mm) a 1cm trubky o průměru menší podložky. Podložky jsem v prostředku vyvrtal jedenáctkou vrtákem a na každou navařil jeden kus trubky (větší na větší, menší na menší). Pak už jen zbývá nasadit každý díl z jedné strany silentbloku a pomocí dlouhého šroubu desítky lisovat. Jde to celkem dobře,ale ta příprava je dost zdlouhavá, nebýt toho, že jsem celý přípravek \"vyvíjel\" v práci, asi by se mi s tím nechtělo doma ztrácet čas. [upravil dne 6/10/09 jiirgen]
  4. Sory,vložil jsem ten samý obrázek a nic nového stejně neřek, špatně jsem koukal a nevšim si druhé stránky odpovědí. Snad nejsem za joudu...
  5. Takhle by měla sestava silentbloků u HDI vypadat. Akcelerační má číslo 24 a je nalisován v držáku kterým vede pravá poloosa (do té díry nad silentblokem ním patří ložisko). Teď jsem ho měnil a je to práce tak na hoďku i s oddeklováním motoru zespodu, ale musíš mít ten stahovák - vyrobil jsem si takovej jednoduchej v práci z kusu trubky, železného víčka a desítky závitové tyče. Ale nemít tu možnost, bylo by asi lepší to svěřit servisu, než se pak vztekat s kladivem a majzlíkem.
  6. Abych taky přiložil slovo do pranice: 406 HDI 80KW ve verzi kombi mi na tachometru ukáže 190 a víc ani prd. Zdálo se mi to docela málo, ale když se podívám do techničáku, kde je 185 a připočítám nějakou odchylku tachometru, vychází mi z toho že to ty Francouzové asi mají dobře změřené. Prostě myslím, že ta rychlost co udává výrobce je asi nejblíž pravdě a pokud někdo tvrdí že mu to udělá o několik desítek km/h víc, buď nehorázně kecá on, nebo jeho tachometr.
  7. jiirgen

    Poraďte 406ku

    Nevim jestli je to náhoda,ale právě 2.1 TD už jsem párkrát viděl s potkanými ventily (je to dvanáctiventil). Možná je to tím,když se o auto člověk moc nestará a používá ho jako traktůrek... No každopádně to nebude zřejmě způsobeno záměnou nafty za jiný ropný derivát. A taky nevím co tomu co jde výfukem po spálení petroleje řekne turbo, nemá náhodou petrolej vyšší teplotu hoření?
  8. jiirgen

    regulace turba 2.0 HDI 80 KW

    Takhle by mělo turbo u HáDéíčka vypadat. Zajímalo by mne tedy kde že ta klapka co jí podtlaková membrána přes táhlo ovládá průtok vzduchu vlastně je... Regulace geometrie lopatek totiž není taková utopie a běžně se používá, ale jedná se většinou o lopatky statoru které usměrňují průtok výfukových plynů turbínou. Hádat se ale nechci,tohle turbo jsem opravdu rozebrané neměl a tak nevím co ten podtlak ovládá.
  9. jiirgen

    regulace turba 2.0 HDI 80 KW

    Tak jsem po vynulování závad absolvoval cestu k moři a zpět dlouhou cca 2.000 Km a turbo ani jednou nezazlobilo,zdá se že to jede jak má. Takže zatím asi nebudu nic řešit a budu doufat,že se ten mechanismus rozhýbal. Jinak ten snímač na kterém je řízení geometrie turba závislé prý není váha vzduchu, ale to malé tlakové čidlo na intercooleru.
  10. Když tu stále řešíte odpojení podtlakové hadičky a ucpání potrubí, nestačilo by udělat pouze jedno nebo druhé? Když nebude ventil otvírat, nic přeci do sání nepustí, a když bude mít zaslepenou trubku,ať si klidně otvírá...
  11. Máte někdo zkušenosti z opravou regulace průtoku vzduchu na turbu (co to obnáší,co to stojí)? Prý je to nějaký podtlakový mechanismus,který ovládá natočení lopatek. Včera mi motor spadnul do nouzového režimu a podle diagnostiky byla chyba ve vysokém tlaku přiváděného vzduchu,před tím to teda jelo chvíli \"jako kráva\". Prý se to stává,když auto dlouho stojí a ten mechanismus přirezne. Když je motor na diagnostice a přidám plyn, vyleze tlak vzduchu tak na 1.8 i 1.9, zdá se mi to dost,myslím že by to asi nemělo téměř dvakrát přeplňovat:myslim
  12. jiirgen

    zadni naprava P405

    Když sundáš kolo,je na ramenu z boku krytka, pod kterou je jehlové ložisko, veprostřed ložiska je trubka po které se ty jehly odvalují a v prostředku trubky je ta plastová záslepka. Nevím ale jestli se ta krytka z ramena dá vyndat bez poškození, protože mně se to nepovedlo a vyráběl jsem potom pracně novou. Ještě by ses taky k té záslepce dostal kdybys sundal celé rameno, ale to už bys moh rovnou vyměnit i ty jehly. Každopádně myslím, že i kdyby tam ty záslepky nebyly a vazelína se tím pádem tlačila do nápravnice, i tak to namazání svůj účel splní a smrt ložisek tím dost oddálíš.
  13. jiirgen

    zadni naprava P405

    Asi jo,ta střední trubka má sice z venku plastové záslepky, ale pokud tlakem vazelíny povolí, nebo je tam už někdo při předchozí opravě nedal...
×
×
  • Vytvořit...