Přejít na obsah

RomanP

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

RomanP's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. RomanP

    Poraďte 406ku

    Tak jak na to koukam, asi to vzdam a zkusim moji druhou variantu. Ze to nakonec asi nebude Peugeot, me trochu mrzi, protoze mam s jednim a jeho provozem dobrou zkusenost. At uz se tedy 2,1 do faceliftu montoval, ci ne, bylo by hrozna nahoda na nej narazit, ale co mi vadi vic je to, ze 1,9 bude lenoch a 2,1 ma Lucas a ten nemuzu. Hledat v inzeratech 2,1 po prestavbe na Bosch by bylo asi jako shanet ten facelift. Jeste to zvazim a hlavne diky vsem co meli snahu poradit k veci.
  2. RomanP

    Poraďte 406ku

    agresssor : ano, cerpadlo si ohlidam a dik za potvrzeni informace, ze 2,1 osazovali i po faceliftu. Asi to bude tezko sehnatelna raritka. jiirgen : taky myslim, ze to s palivem souvislost nema. Slovo trakturek jsem myslim pouzil i ja, ale nemyslel jsem tim, ze hodlam auto zanedbavat ve smyslu kaslat na vymenu rozvodaku a pretahovat olej, to urcite ne. Co mi auto usetri, to se mu zas muzu vynasnazit jinak vratit. punkac : nepotrebuju \"zavodak\", ale taky se priklanim k 2,1TD. Jinak, to je pro me nova informace, ze se osazoval jen Lukas a cokoli v cem je Bosch je prestavba. O prestavbach jsem tu cetl, ale myslel jsem, ze tam z vyroby davali oboje.
  3. RomanP

    Poraďte 406ku

    ozzy56 : dík moc, takže 2,1TD se dělal nejen s Boschem, ale i Lucasem. Tohle bude asi jediné co je třeba ohlídat předpokládám, protože 92´1,9D 47kW s Boschem by dovedl spálit i pantofle, kdyby se daly vsunout do nádrže (což samozřejmě nedělám, nechci za každou cenu svinit přírodu a taky kde brát tolik pantoflí) S tou 1,6 pochopitelně pravdu zzipCZ : taky dík, to by bylo auto pro mě. Kdybys měl nějaký odkaz na info, nebo inzerát, věděl bych, že můj cíl je 2,1TD Break s Boschem řekněme rok 2000. To bude radost shánět :-) ale zase je mi výbava víceméně lhostejná, možná čím míně, tím lépe u nenáročného traktůrku a barva asi taky. Jak tady čtu, bude jakýkoli HDI sice kultivovaný motor, ale cíťa na palivo.
  4. RomanP

    Poraďte 406ku

    Edisone : ja ale resim technickej problem a to motor vs. Palivo. Nehledam nalepivaci prahy a nechci si povidat o spotrebe. Pokud moderator usoudi, necht presune. Demo : tvuj zbytecny OT prispevek ukazuje, zes zcela minul na co se ptam, tak tedy jeste jednou. Nehledam, co jezdi nebo leta na zminene palivo, to dobre vim. Hledam takovou 406ku a tak se jmenuje i vlakno. Kdybych jiz 3 roky jinym frantikem na tohle nejezdil, mozna bys me odradil, takhle ale zustavam k Tvemu zblunknuti do vody chladny. Chapu, ze je tady asi vic lidi, co autu podstrojuji a kazdy vikend ho lesti, moje naroky jsou popsany nahore. Lestici fazi jsem si u noveho a dobreho auta jineho vyrobce jiz prosel.
  5. Trochu jsem váhal, kam dotaz umístit, ale vzhledem k tomu, že můj dotaz se bude točit nejvíce okolo motoru a paliva, tak mi to přišlo lepší sem, než to modelů. Zvažuju koupi druhého peugeota a nejspíš to vypadá na 406 break a diesel. Jestli jsem se v situaci dobře zorientoval, dá se pořídit starší varianta s 2,1TD a 1,9TD a po faceliftu již jen 1,6 2,0 a 2,2 HDI s tím, že po určitém roce už jen s FAP. Nabízí se vybrat nějakou pěknou z posledních let výroby s palubním počítačem, pěknejma kolama a třeba nějakou muzikou. To by bylo fajn, ale tohle nehledám. Můj požadavek je spolehlivé auto pro užitek, ne pro radost a hlavně nenáročné na kvalitu paliva, kterým bude povětšinou petrolejl, možná s trochou nafty na přilepšenou a větší množství aditiv. Tím jsem se tedy pravděpodobně připravil o možnost koupě jakéhokoli HDI a asi mi nezbývá, než oželet elektronické vymoženosti ve výbavě a zvolit starší, výše jmenovaný agregát. Otázek bych měl několik, nevím kde začít a tak mě klidně směrujte. Nároky na motor budou asi podobné ježdění na olej a tak se ptám. - mají motory 2,1TD standartně čerpadla Bosch ? - který ze starších dieselů je spolehlivější a vhodnější 2,1 / 1,9 - dával se některý z nich do aut i po faceliftu ? - je ta 1,9 totožná s motorem, který byl okolo roku 1992 osazován do modelů jako je 205, 306, akorát s turbem ?
  6. RomanP

    Vůle v nápravách na P 205

    ozzy : nemyslel jsem, že to přes net vyřeším :-) jen mě napadlo, že může někdo poradit, co prostříknout třeba... i když je mi jasný, že to není samospasitelný. vix : tak supr, že jsem tě stihl ve tvém seriózním období :-) All : no a není tedy někdo z Vás garážový šikula, čistě náhodou bydlící v okolí Prahy, Hostivic, Rudné ................ ? A už se nehádejte o těch klíčích, doma nemám beztak ani jeden z nich.
  7. RomanP

    Vůle v nápravách na P 205

    vix : No nemám to kde pořádně zkouknout a úplně se v tom nevyznám, ale jestli myslíš takový silentbločky ve tvaru kostiček cca 3 x 4 cm nejblíže nárazníku, tak jsou špinavy, naminko orezlý, prostě takový nic moc. Nevím jak jinak funkci ověřit.
  8. RomanP

    Vůle v nápravách na P 205

    renm : No tak asi je to konec, ale nevrže to za jízdy, jen na větších nerovnostech. Na druhou stranu na kolik mě vyjde, když mi nějaký šilovný chlapík vpálí někam dvě maznice a trochu vazelíny... Minimální investice a za pokus to stojí, nebo ne? No a když už jsme u toho, nevíte o někom v okolí Prahy, nejlépe západním ???
  9. RomanP

    Vůle v nápravách na P 205

    Mistři, poraďte prosím... V předku se mi ozývají taky obšas divný zvuky, ale horší mi přijde zadek. Pokud přejíždím nějakou delší houpavou nerovnost, tak je vše ok, ale pokud třeba spomalovač, nebo panelku cestu, tak vzadu při tom skoku hrozně vrzne. Z počátlu to bývalo jen když jsem vzadu někoho těžšího vezl tak jsem myslel, že jsem něčím o něco škrtl. Myslel jsem zástěrky o zem, ale to není možné a taky byl zvuk takový ocelovější než od zástěrek. Nyní se to zhoršilo a dělá to i když jedu přes \"drncák\" sám. Třeba přejezd přes koleje atd... Co s tím? Něco prostříknout, promazat? Někoho uplatit za přivrtání maznic, nebo je to konec dobrosružství ??? Nápravu do A nemám, ale přijde mi, že na levém kole je menší mezera od podběhu, než na pravém.
  10. RomanP

    Kolik lidí tu má ještě 205?

    Mam ji taky. Prodal jsem tenkrat facko kterym mela jezdit moje pritelkyne a koupil 205d. Sam jsem mel uplne jiny, novy auto, ale pak jsem ho prodal, moc jsem s nim nejezdil a nechal si jen 205. Je oproti minulymu autu vrak, ale jezdi zadara diky palivu co mam a jezdi spolehlive. Proste je to jednoduchej nenarocnej motor (1,9d bosch) r.v.92 a verte nebo ne, ma najeto opravdovych 70tis. Leju do toho uz dva roky petrolej a haldu aditiv a o starty v -17 po tydnu stani se nebojim. Docela vych koupil 406, nebo 307 sw s HDi, ale myslim, ze by mi to motor netoleroval :-) tak jezdim dal s timhle.
  11. Dneska jsem tam docpal do plný nádrže, tak na to kouknu až něco vyjedu. Dík
  12. Jasně, to by mělo vlastně jít zezhora, no a možná by se vyplatilo kouknout i na to čidlo, protože asi ke konci ukazuje docela blbě. V každám případě díky, neuvědomil jsem si, že je to přístupná zhora.
  13. Nechtěl jsem debatit o palivu, ale to není o pár kačkách, spíš bych to řekl tak, že auto stálo 18,000 a za ten čtvrt rok jsem projel "palivo", kterej mám zadara asi za polovinu ceny auta, takže tvoje pozvánka k benzínce mě míjí, nemyslím to zle, naopak díky za radu a reakci, ale tenhle fakt berme jako hotovou věc. Ale jak už jsem psal, fakt mi to dělalo i při dojetí první nádrže, nicméně věřím tomu, co psal oddie. Jenže jak ten bordel v nádrži vyčistit, když nemá výpušťák.
  14. To mi přijde divný, udělalo mi to i když jsem auto koupil a vyjížděl původní naftu.
  15. Mám 205ku s 1,9D ´92 Startuje neskutečně dobře, ani neslyším starter a už to vrtí. Když ale stav nádrž klesne cca pod 1/3 obsahu, starter točí a trvá hrozně dlouho, než motor naskočí. Nejčastěji na druhý pokus a tak nějak zdlouhavě. Dokonce se mi když je v nádrži ještě méně paliva stává, že 100metrů po projetí táhlého nájezdu na dálnici motor netáhne a krátce potom zhasne. Na druhé, třetí nastartování pokračuju. To vypadá jako kdyby čerpadlo nasálo vzduch, ale ještě se ani nerozsvítí hladový oko, tak mi to přijde na chcípání trochu brzo. Je tady pravda, že nejezdím na naftu, ale to by hrálo roli podle mě i při plné nádrži a to je start nad očekávání dobrý. Palivový filtr měněn cca před měsícem a schránka na něj naprosto byla naprosto čisťoučká. Máte někdo nějakej nápad ???
×
×
  • Vytvořit...