Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ta koroze vypadá divně... Jakoby špatná oprava, ale když říkáš, že to máš od nového... Podle takovýchto fotek těžko soudit, ale reklamovat určitě.

Odesláno

taky mám ten pocit, že to někdo blbě přebrousil a teď přes kyt nebo tmel se dere rez na povrch.... určitě bylo autíčko nové?

Odesláno

Auto je převzatý leasing, nicméně jako špatná oprava to nevypadá - tedy alespoň ne ve skutečnosti. S přítelem jsme to zkoumali dostatečně dlouho :-) Kyt pod tím není, žádné známky po lakování (fleky, přechody barev atd)

Na fotce to není vidět, ale o kousek výš nad tou jednou prasklinou se dělá taková malá bublinka, jejíž výsledkem bude pravděpodobně to samé.

Jinak ten roh dvěří vypadá taky spíš jako urvaný o něco, ale není. Když jsem auto přebírala, nebyly na laku žádné stopy po poškození v tomto místě. Udělala se tam prasklina zhruba na jaře a teď se to takto celé odlouplo. Navíc teď ze zřetelné (z fotky bohužel ne), že rez se šíří dál pod lakem a lak jakoby nadzvedává.

Jinak auto přede mnou měl důchodce, Kdyby si chtěli dávat práci s tím, aby to auto uvedli do slušného stavu pro převod, tak spíš udělali něco s interiérem, protože takový hnojník jste neviděli. Hrany obou dveří jsou obouchané z typického bezohledného otvírání dveří na parkovišti, takže by bylo divné, že by to neopravili též, když už by ty dveře opravovali. Navíc je opravdu divné, že to jsou oboje přední dveře prakticky v tom samém místě.

Odesláno

Zkus reklamovat. ale zejména by mě zajímalo posouzení reklamace. Jak jsem již říkal záleží na co je reklamace uplatitelná. Např. prorezivění vypadá jinak :-(

Jinak důchodci to je sorta sama pro sebe .-) Záleží, jestli to auto neměl déle, někde to bouchl nechal opravit, ono to pak vyleze po např. 2 letech a je to :-)

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

Jinak důchodci to je sorta sama pro sebe .-) Záleží, jestli to auto neměl déle, někde to bouchl nechal opravit, ono to pak vyleze po např. 2 letech a je to :-)

:)jestli myslíš ty důchodce přes pořádek v autě, tak většina má v autě pořádek špíglnýgl:super--mají na to čas...,mám ve svém okolí zase mladé, kterým bych do auta nevlez--mám obavu,že tam něco chytnu :D,ale je to spíše tak,že když je někdo špína a bordelář,jde to s ním celý život

Odesláno

Nebyl to typický český důchodce, byl to původem cizinec. S autem jezdili do servisu. Jenom tím, že jezdil se psem bylo to auto vevnitř jaksi dosti špinavé, ale zvenčí bez jediného náznaku karambolu. Žádné dolíčky, rýhy od nehod, nic.

Jinak zítra jedu na servisní prohlídku, takže to hned vyreklamuju. Nejde mi ani tak o opravu, ale spíše o uznání výrobní vady - když to začne korodovat více, aby se pak hůře neprokazovala výrobní vada.

Odesláno

Tak jsem byla ve středu v servisu a musím jedním slovem shnout - nespokojenost. Prostě šílený. Loni jsem navštívila jiný servis, který mám sice dál od bydliště, ale přístup absolutně jiný. Nic nebyl problém, vše šlo vyřešit. Ve středu byl ve všem problém a nic nešlo řešit, nic nevěděli.

Nemám totiž servisní knížku. Byla bohužel ztracena a já loni chtěla udělat duplikát, nicméně mi v servisu bylo řečeno, že je to zbytečné, protože všechny servisní opravy jsou evidovány v počítači. Letos se to ukázalo jako velká chyba, protože bez servisní knížky mi prostě reklamaci nepřijali (což je dle mého názoru chyba, protože reklamaci musí přijmout vždy, jen je otázkou, zda ji uznají či ne). Nicméně nechám si vystavit duplikát a bude to zase v pořádku.

Dále mě docela zaskočila informace, že záruka na prorezivění karoserie se vztahuje až na úplné prorezivění karoserie, tzn. díra do plechu. Docela divný. To budou jako pět let čumět na tu rez, dokad se ty dveře úplně nerozpadnou a pak řeknou sorry, neuznáme reklamaci? To si ty peníze za ten servis můžu strkat do prasátka a pak si koupit rovnou nový dveře:grr

Nicméně v úterý jedu sepsat reklamaci do servisu, ve kterém jsem byla loni, protože včera se k sepsání reklamace absolutně neměli. Slíbili, že zavolají - nezavolali.

Samotná prohlídka taky sama o sobě moc důvěry nevzbudila, protože mi do papíru napsali, že kontrolovali náplň posilovače řízení, ale já ho nemám. Stejně tak ve chvíli, kdy mi papírově předávali auto s tím, že je v pořádku a stojí venku, tak s ním v té době a ještě dalších pět minut servisní technik vykonával zkušební jízdu, což se mě vůbec nelíbilo. Pokud předávají auto, tak přeci až po zkušební jízdě.

Do finále mi sdělili, že tu prohlídku, kterou mi provedli nelze považovat za servisní prohlídku, i když jsem se dostavila v čase dle pokynů z minulé prohlídky, a to právě proto, že nemám servisní knihu. Nazvali to jakousi preventivní prohlídkou, dvě hodiny čučeli na auto, ale servisní prohlídka to podle nich není (toto jsem konzultovala v Praze a přišlo jim dost divné, že neprovedli servisní prohlídku jenom kvůli tomu, že nemají servisku).

Takže pokračování hororu v úterý. Beztak mám ale divný pocit, že reklamaci neuznají a nehodlám čekat, až to zrezne definitivně. Nechám to opravit někde za pár stovek a bude klid.

Odesláno

njn nejspíš to vypadá na boj s větrnými mlýny:nevim:nevim mám poslední dobou pocit že ve značkových servisech vládne jen arogance a nezájem proč?? Vždyt já jsem ten kdo platí:o

[upravil dne 25/9/09 zzipCZ]

Odesláno

do toho servisu bych už nejel, a svoje pocity napsal na Peugeot ČR,možná to nic nezmění,ale napsal bych--včetně toho,že mi kontrolovali něco,co nemám.:)

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

njn nejspíš to vypadá na boj s větrnými mlýny:nevim:nevim mám poslední dobou pocit že ve značkových servisech vládne jen arogance a nezájem proč?? Vždyt já jsem ten kdo platí:o

prave, ze jsou si penezi jisti ....

Odesláno

rixt mi neco takovydleho okamzite si necham zavolat vedeni jak si to predstavujou, pokud by to nevyresilo vedeni resil bych to pres peugeot cr a urcite by se obevil i sloupek v novinach...... toto je naprosto neprofesionalni pristup..... s tou kontrolou oleje v servu bych se taky dozadoval vysvetleni jak to dokazaly kdyz servo nemam....urcite si za tu kontrolu oleje nechali zaplatit.....

Odesláno

Tak včera v servisu jsem se dozvěděla, že serviska by mě stála 2 500 Kč, protože jsem již její druhý držitel. Načež jsme vedli debatu na téma záruka atd. a dle reklamačního technika Peugeot uznává prodlení mezi servisními intervaly max. 5 tis. km nebo 5 měsíců. A protože servisní interval je 10 tis. km a mezi první servisní prohlídkou a druhou servisní prohlídkou je rozdíl 15 530 km, tak se bohužel do limitu nevejdu, že mi sice auto nafotí, pošlou do Prahy, sepíšou reklamaci i servisku k tomu vyřídí, ale že bych měla počítat s tím, že pravděpodobnost, že mi uznají reklamaci se vzhledem k prodlení v servisním intervalu docela dost snižuje. Navíc se prý v Peugeotu kroutí, když se jedná o druhé a další držitele auta.

Takže těch ale tam bylo na mě trochu moc, uznala jsem, že jenom kvůli tomu, aby mi vyreklamovali díru v kastli nebudu jezdit každoročně na servis, protože to co nechám v servisu na prohlídkách, to můžu klidně potom investovat do nových dveří.

Na doporučení pánů ze servisu jsem si objednala lahvičky s lakem za cca 210 Kč s tím, že opravím ten roh dveří. Ty malé puntíky rzi mi nebylo doporučeno zatím opravovat, protože bych vybrousila velký kus kvůli takové malé ťupce.

Do servisu už maximálně jen na výměnu řemenů, až bude zapotřebí a na výměnu brzdovky, protože to nás doma nebaví ;).

A až Pažout začne reznout více, opravím a půjde z domu.

Každopádně přístup v tomto servisu zcela jiný a velmi příjemný.

Odesláno

Na servisu záleží, ale jak vidíš proti uznání reklamace se najde vždy nějaký důvod :-) Sám pracuji v obchodě a snažím se přistupovat k reklamacím podle citu a zejména: náš zákazník, náš pán. Jsem ale ve firmě sám, kdo to tak dělá a taky prémie za to asi nedostanu. Když ale uvážím, že se spokojený zákazník vrátí, tak si myslím že je to z dlouhodobého hlediska pro každou firmu výhodnější.

U automobilek s to má tak, že auta, střední třídy která se dříve prodávala (okolo roku 99) za 700 - 900 tis. v závislosi na výbavě se dnes prodávají za 350 - 550 tis. Kč. Že by tak koruna posílila? :bojim

Auta se stala více spotřebním zbožím a tomu odpovídají i záruční podmínky. Mě asi před půl rokem měnili na 10 let starým Pažoutovi 406 řídící jednotku v a prohnali to zárukou. V servisce už samosebou už opravy neeviduji a vše proběhlo bez problémů. O nic jsem se nemusel starat.

Takže je to o servisu, ale také o tom, že auta už dnes nejsou co bývala. Přechodem na jinou značku to pravděpodobně lepší nebude. Jak jsem již psal výše, ve firmě máme VW a Škodky, vše zánovní a vše hnije (dle servisu, dokud neprojde prst dírou, tak reklamaci neuznají). Naproti tomu má tatík 405ku a nehnije mu nic. Čím to?

Odesláno

Takže je to o servisu, ale také o tom, že auta už dnes nejsou co bývala. Přechodem na jinou značku to pravděpodobně lepší nebude. Jak jsem již psal výše, ve firmě máme VW a Škodky, vše zánovní a vše hnije (dle servisu, dokud neprojde prst dírou, tak reklamaci neuznají). Naproti tomu má tatík 405ku a nehnije mu nic. Čím to?

Vím, že je to o lidech i o přístupu, ale to je právě ono, zda utrácet v servisu hříšné peníze, když pravděpodobnost, že se dovolám záruky, je jaksi mizivá.

Není to ani o značce, protože tohle může kohokoliv potkat s jakýmkoliv autem. Jen jsem jaksi u Peugeotu vsadila i na tu kvalitní karoserii, což se jaksi moc neosvědčilo. Nicméně problém je jen u dveří, zbytek může být naprosto v pořádku. Na značku nehodlám zanevřít, protože s autem jsem jinak maximálně spokojená.

Jen, kdyby se koroze začala nějak více šířit, tak to prostě vyměním - třeba znovu za Peugeota ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...