Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chystám sa kupovať 407, no znepokojilo ma pískanie turba. Keď zapínalo turbo začalo dosť výrazne pískať. Počas jazdy vo vyšších otáčkach to už požuť nebolo. Niekto mi hovoril, že to je v pohode, iní zasa že to turbo dožíva. Kde je teda pravda? Do akej miery je to pískanie prijateľné?

Prípadne čo by ma stála výmena. Viem že nové turbo vychádza okolo 2000 €, čo je dosť. Koľko by vyšiel repas a oplatí sa do toho vôbec ísť?

Ďakujem za odpovede.

Odesláno

Na každom aute čo som mal mi pískalo turbo . V Trenčíne je firma , ktorá formou výmeny kus za kus robí opravy. Vo Vrbovom je servis na turbo tiež.Koľko ma nabehané? Ak ide auto v pohode nejak by som to neriešil , maximalne diagnostikou skontrolovať tlak turba predpísaný a skutočný.

Odesláno

No nevím, jestli to pískání vadí nebo ne, ale já osobně bych do toho nešel. Pokud už na první pohled tam něco nehraje, tak těžko říct, co se tam provalí časem... Běžně turbo nepíská, takže uplně v pohodě to asi nebude. Ale třeba se s tim dá v pohodě najezdit ještě spoustu kilometrů, ale třeba taky ne a za měsíc se to vydrbe...

A můžu se zeptat, kolik má najety, co je to za rok a na cenu?? Já kupoval cca před měsícem 407 1,6HDi r.v.05 se 150 000km za 194 000Kč.

Odesláno

Podľa vinka by to malo mať okolo 140 tis. km (na tachometri je 96).

Janou nevies náhodou mená tých servisov, že by som si to obvolal, zistil prípadnú cenu?

Toto je 07/2006 so slušnou výbavou za 8700€ (čierna:D)

Odesláno

Netvrdím ,že je to uplne v pohode. Pokiaľ si počuvnete ktoré koľvek auto (škoda,wv,audi,ford..)pri rozbehu písa každému.Zvlášť keď je auto čipované, preto ta diagnostika.

Odesláno

Na 406 som odfajčil vodou vahu vzduchu ..... vymienal som hodne sučiastok i turbo . Kvalitne zrepasované v BA . Vymieňal som ho presne podľa návodu , i zabehnuté bolo podľa návodu - jemne pískalo hneď po naštartovaní aj celých 100 000km než som auto predal.

Odesláno

Mám dvoulitr a turbo je slyšet ve chvíli, kdy mohutně zrychluju - znenadání dupnu na pedál a auto vystřelí. Pokud je ale slyšet jako na té Audi 80 General Lee, je něco špatně :-))

• O 4 měsíce později...
Odesláno

vraciam sa zasa k tomu pískaniu turba, turbo píska keď je studené (ale dosť brutálne, ako policajný maják). cca po 200 metroch jazdy je to už v pohode. v peugeote mi povedali, že to je ok, že to dvojlite robia, ale mńa to dosť otravuje. Neviete čo by mohlo pomôť? výmena ložisiek, dekarbonizácia, lopatky ... nemám šajnu čo s tým spraviť.

Odesláno

to áno, keď otáčky motora prekročia 2000 tak pískanie prestane teda už len tak jemne hvízda ako má, ale to prvé pískanie je dosť rušivé a toho by som sa chcel zbaviť. Keď sa rozbieham ľudia pozerajú z ktorej strany idú policajti.

Odesláno

olej som menil presne ten čo spomínaš. a tiež ho nechcem vytáčasť za studena .... preto mi to pískanie vadí, nevite ako by sa to dalo odstrániť?

Odesláno

inak to turbo píska od cca 1300 ot (neviem presne kedy zapína) až do 2000, potom prestane. Ale ak nechám najprv zohriať motor tak to pískanie nie je tak výrazné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...