janou Odesláno 3. listopad 2009 Odesláno 3. listopad 2009 Ďakujem.Je to aj na 2,0Hdi? Od zajtra mám mať 2,0Hdi. Citovat
HonzaZ Odesláno 3. listopad 2009 Odesláno 3. listopad 2009 Je to i na 2.0HDI, ale je součástí vika filtru. U 2.0 se mění jenom vložka filtru, oproti 1,6 kde se měnil celý filtr. Citovat
janou Odesláno 3. listopad 2009 Odesláno 3. listopad 2009 Ok ďakujem , a to palivové čerpadlo na 2,0 je ? Citovat
HonzaZ Odesláno 3. listopad 2009 Odesláno 3. listopad 2009 Také je v nádrži jenom měrka. Je to stejné jako u 1,6. Citovat
Kawa Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 No..tak si tak jedu s touhle svítící kontrolkou vychutnat dnes otevřený obchvat Opatova u Svitav a snažím se vyjezdit naftu. - Bylo mi totiž doporučeno vyjezdit do minima a pak propláchnout aditivem. A dneska se mi stalo že najednou motor odmítal táhnout jak kdyby vysadilo turbo ale to se mi nezdá. do 2500 ještě jakš takš ale pak to umřelo,auto jelo sice dál ale úplně líný. Po opětovném nastartování vše OK. Máte podobnou zkušenost?? Citovat
Mirys Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 to stejné se mi stava nevím proč. kdyz prudce přidám plyn tahne a najedno mu dojde dech a pak az po znovu nastartování to jede v plné síle. Citovat
Kawa Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Už jsem tady o tom psal - na diag. mi zjistili jednu špatnou žhavičku a slabý tlak nafty - prý to chce jen vyčistit. jenže to mi ještě nedělalo to že to přestane táhnout.Tak teď nevim jestli mám jednat rychle a nebo v klidu dojezdit nádrž jak mi poradili a řešit to až pak. PS: ještě dotaz: Může být vadné turbo ,když to po nastartování jede zase normálně ?(no i tak mi to příjde línější ale je cítít že to táhne). [upravil dne 12/11/09 Kawa] Citovat
Kawa Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Koupil jsem si Svět motorů - je tam v rubrice bazar 407čka. 1,6ku sice chválili co se týče výkonu,ale pomluvili co do spolehlivosti, přitom v jiných materiálech se zase dočtete že je spolehlivější než 2,0HDi - viz tipcars.com. no a jedna ze závad je PROBLÉM S PODTLAKOVÝM VEDENÍM. zní to dost obecně .Možná by to mohlo souviset s tím co píšu výše. Kdyby to uměl někdo vysvětlit byl bych rád. Citovat
AnotherOne Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Keďže nemá v nádrži čerpadlo, ktoré tlačí, nasáva palivo vysokotlaké čerpadlo podtlakom z nádrže. Ak je problém s tesnosťou, prisáva vzduch a to môže robiť problémy. To s ťahom do 2500 - motor si mal prepnuté do núdzového režimu práve kvôli tej kontrolke diagnostiky, je to kvôli ochrane motora. Nejde pritom nad 2500 otáčok. Citovat
Kawa Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Díky za info a ještě upřesním že motor sice přestane táhnou ale otáčky jdou nahoru pořád i když hodně pomalu. Ve asi 3800 se motor vypne úplně. No jak to tak pozoruju nemuselo by to být až tak závažné, ale je to pnepříjemné, těším se až mi ta kontrolka zhasne. Citovat
Mirys Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 žádná kontrolka mi nesvítí a točit to mužu do max. ale de to hoodně pomalu, ale jak sem psal po znovu nastartování jede oki. myslel jsem něco stím ventilem, že kdyz přidám plnej plyn tak je tam moc velkej tlak a otevře se ventil ale pak že by se nezavřel. nad turbem radši nepřemýšlim. budu muset do servisu. Citovat
Knedla Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 Mne tiez vyhadzuje depollution systen faulty...stalo sa mi to asi uz 4 krat v zhruba po 500 - 600km auto ide normalne len mi svieti kontrolka motora. Vzdy po jednom dni mi zhasne a stava sa mi to ked vyraznejsie pridam ale zatial iba 4 krat. Fap bol cisteny a bolo doliate aditivum v peugeote asi pred pol rokom tak neviem co mu vadi. Kamarat isiel menit uz fap a v peugeote zistili ze to je vadne nejake elektro-magneticke cidlo ze fap je v poriadku a tiez mu to sporadicky vyhodilu chybu DSF. Citovat
PPK Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 Zdravím, nedávno jsem měl podobný nepříjemný zážitek. Po cca 60 ujetých kilometrech, začalo auto pocukávat a po dalších 10 už netáhlo, šlo hodně pomalu do otáček a svítila kontrolka řídící jednotky. Po nastartování chvíli jelo a pak se to opakovalo. Protože jsem jel přes ČB, zajel jsem do origo servisu a čekal co z toho vyleze. Za 1500 Kč mi přihnuly piny na 4. vstřikovači - prostě blbý kontakt na konektoru. Zabralo to asi 15 minut času. ................asi si otevřu origo servis Citovat
jofo Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 No to vies. Skusenosti a plati sa nie za pracu ale za know how. Citovat
PPK Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 Původně zaslal: Ku8icek Předem prosím o to abyste mě NEODSOUDILI za moji blbost sem psát tento topic.... Chtěl jsem se co nejvíce informovat zde na foru...než bych musel do servisu... ale stejně jsem tam včera skončil.... :-P Bylo mi zjištěno, že FAP mám na autě vykuchaný, jen majitel předemnou už nedotáhl do konce diagnostiku, přesněji BSI vymazaní chyboveho hlaseni DEPOLLUTION SYSTEM FAULTY.... Takže se tímto omlouvám, že jsem s tím tady otravoval... Až teď mne zaujala tato informace, že máš filtr již vykuchaný. Už jsi s tím byl na emisích? Citovat
Guest r.kill Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Původně zaslal: PPK Zdravím, nedávno jsem měl podobný nepříjemný zážitek. Po cca 60 ujetých kilometrech, začalo auto pocukávat a po dalších 10 už netáhlo, šlo hodně pomalu do otáček a svítila kontrolka řídící jednotky. Po nastartování chvíli jelo a pak se to opakovalo. Protože jsem jel přes ČB, zajel jsem do origo servisu a čekal co z toho vyleze. Za 1500 Kč mi přihnuly piny na 4. vstřikovači - prostě blbý kontakt na konektoru. Zabralo to asi 15 minut času. ................asi si otevřu origo servis Asi pře týdnem, kdy bylo tak -15°C mi po nastartování auta a ujetí cca 2 km vyskočila tato hláška \"Depollution System Faulty\" a zašla svítit kontrolka. ten den mi to ještě zhaslo a do dnešního dne bylo v pořádku. Dnes při předjíždění mi uplně zpomalilo auto s dokonce se mi pak i vypl motor, po nastartování, svítí kontrolka a vyskakuje hláška \"Depollution System Faulty\". Radši jsem pak už nezkoušel nějak honit auto a jel v poklidu do 2500 t. Po přečtení témata bych se chtěl tedy zeptat v čem je tedy problém, nebo spíše co by mohlo pomoct. Psalo se tu, že je dobré dojet nádrž a propláchnout aditivem. A pak něco s vstřikovačem a špatnému kontaktu-kde se prosím tento vstřikovač nachází, popřípadě zvládne to běžný člověk Děkuji za rady Citovat
PPK Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Ty konektory na vstřikovačích najdeš hned po sejmutí vrchního plastového krytu s logem. Pod nimi je rozvodová lišta na kabeláž a z ní vychází 4 konektory ke každému vstřikovači. Zkus s nimi zahýbat a dotlačit a když se to chytne a půjde motor pravidelně, pak je rozpoj a prostříkni nějakým \"kontaktolem\" (spray na el. kontakty), případně lehce přihni do strany ty jazýčky, ale opatrně, aby šly pak zasunout do protikusu konektoru. Citovat
Guest r.kill Odesláno 28. prosinec 2009 Odesláno 28. prosinec 2009 Původně zaslal: PPK Ty konektory na vstřikovačích najdeš hned po sejmutí vrchního plastového krytu s logem. Pod nimi je rozvodová lišta na kabeláž a z ní vychází 4 konektory ke každému vstřikovači. Zkus s nimi zahýbat a dotlačit a když se to chytne a půjde motor pravidelně, pak je rozpoj a prostříkni nějakým \"kontaktolem\" (spray na el. kontakty), případně lehce přihni do strany ty jazýčky, ale opatrně, aby šly pak zasunout do protikusu konektoru. přikládám foto o ujasnění kontaktů Jedná se o ty velké 4 černé konektory? Co je myšleno tím, že: půjde motor pravidelně mám to rozpojit za běhu motoru? A jaké DOPORUČUJETE ADITIVUM? Díky [upravil dne 28/12/09 r.kill] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.