Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chladič-Fridex

Recommended Posts

Guest Malinda69
Odesláno

Ahoj, mám asi hloupý dotaz, ale jaký Fridex pro 1.9D 50kw 1998?:mad: Pár lidí mi už říkalo, že to není jedno co tam naleju a pokud to bude špatný typ, může to nadělat paseku. Díky za radu.

Odesláno
Původně zaslal: limar

Tak Fridex by som tam rozhodne v žiadnom prípade nedával :grr. Ja mám Sheron G48 a som spokojný :super.

Fridex G48 je úplne rovnaký. Rozoznáš to podľa toho označenia G.

Odesláno

Pozor na to Fridex je obchodní značka Velvana a.s- český výrobce,nemá co společného s výrobky před 20 lety.Mimojiné v testech Fridex G48 vyhrál jako nejvyšíí kvalita co se týká ochrany proti korozi chladicího systému,kvality chladícího média atd.Zadejte si do vyhledávače Fridex G48 atd...,Fridexů je celá řada,najdete i ten starý stabil a to je určeno pro staré motory,které tohle používali a již se už nevyrábí.Velvana s Fridexem je hlavním dodavatelem pro koncer Škoda auto atd. Jinak tady byla zmínka o Sheronu-marketová značka,kterou koupíte snad i v potravinách a na kterékoliv pumpě-nic moc holý stnandart.Veškeré tyto média testoval renomavaný Ústav paliv a maziv Č.R.Už jsem podobně psal v předchozím příspěvku o olejích-prostě s prominutím myČeši se v něčem nezměníme,je skoro rok 2010 a nemusíme všechno svádět na komunismus jejich špatnou kvalitu-co se týká tohodle dle odborníků zas tak špatná nebyla,ale konkurence toho využije a pod vyšší cenou nám prodá to samé!!!

Odesláno

Ok, to som fakt nevedel :mad:. Moja skúsenosť bola, že keď som dal voľakedy fridex do škodovky, tak začali tiecť všetky spoje na hadiciach. Ale časy sa zmenili, dobre vedieť.

• O 2 týdny později...
Odesláno

sheronu dělá kámoš, je to fakt hlavní dodavatel náplní do aut pro obi a podobné supermarkety, prej to je všechno stejná kvalita. Je pravda, že fridex stabil sem lil asi před šesti-sedmi lety do svojí škody 130 a když sem si pěkně naředil nemzku na nějakých -25°C, tak při první cestě sem měl mokro pod nohama od hadic k topení. Dobře vyžíral vnitřky hadic. No jinak nemrzku sem nechával měnit známému před rokem při výměně oleje, tak už ani nevím co dolít :roll . Mám 306 1,6 - 65kW (r.v.97, old model, sedan)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Cau chlapi. V servisu mi zmerili bod tuhnuti chladici kapaliny a vyslo jim -20°C. Pry to tak jeste muzu nechat. Nekde jsem ale cetl, ze by pro optimalni ochranu proti korozi melo byt naredeno na -37°C, coz znamena tak nejmin 1-2 l odpustit a dolit cistym antifreezem. Navic co když pujde v zimě teplota fakt k -20°C.

A ted k jadru pudla: Nevim jakou kapalinu v tom mam. Koukal jsem na Velvanu (http://www.velvana.cz/_download/Fridex%20skladacka_29_08_2008.pdf) a tam uvadi do Peugeotu Fridex G PLUS. Tady jste psali o Fridexu G48. Nemuze se neco podelat diky nakompatibilite kapalin? A který Fridex byste doporučovali? Samozrejme by asi bylo nejlepší vyměnit komplet náplň, ale na jaře mne čekají rozvody + vodní pumpa, tak se mi to nechce pak měnit znova.

Odesláno

když máš na minus 20 tak to neřeš, i kdyby bylo minus 30,nic se nestane,ta kapalina potom rosolovatí a jinak nic,vyměn kapalinu až po té opravě na jaře

Odesláno

No asi nejoptimálnější to není ale rozvody ti neprasknou ;) Ono to vyrobý takový krystalky, nebo spíš ten rosol. Okruh v autě zas tak dlouhen není, takže se to při jízdě roztaví ;) Horší to třeba bylo u 120cítek, kde hadice vedli pod autem a tam to zamrzalo. Pak to byl problém.

Odesláno

No ja som celu diskusiu necital, ale ja pridem pekne do peugeotu, vypytam si 6L chladiacej kvapaliny(-35), zaplatim, naplnim, 2 roky jazdim a vymenim. A hlavne, ziadne problemy s uvolnovanim nejakych usadenin, leptanim hadic a zahrievanim. Cena trochu vyssia ako nejaky \" universal antifreeze\".

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...