Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

P206 a z ničeho nic brutální spotřeba

Recommended Posts

Odesláno

Čau lidi. Během dvou dnů jsem najel něco mezi 30-40km, celkem asi šestkrát jsem startoval, z toho čtyřikrát téměř za studena, dvakrát za provozní teploty motoru (80-90°C). Ubylo mi 6 litrů paliva, přičemž jsem jel jako obvykle, když nikam nepospíchám, tzv. \"na spotřebu\". Motor jsem za studena držel pod 3k otáčkami, plynule jsem zrychloval, pak přeřadil a tak stále dokolečka. Prostě klasická plynulá jízda bez nějakých sportovních ambicí. Pokud to dám všechno dohromady, mám spotřebu okolo 13-14litrů, což je nepřípustné. Poraďte prosím, co s tím? :roll

Odesláno

Asi máte pravdu, teď jsem přijel ze servisu, najel jsem zhruba 50km a mám v nádrži stejně, resp. o kousek víc. Tomu nerozumím. :D

Nikdy jsem si ničeho podobného nevšiml, proto mě ta spotřeba vyděsila. Dneska je přede mnou ještě jedna cesta o délce 80km, tak uvidím, jestli nebudu o 15l lehčí. :)

Odesláno

a jak je to u novejch aut? Nebo tech lepsich, tam rucicka ukazuje stejne at stojim do kopce z kopce nebo na sikmo?? Tam sou dva plovaky a vypocitava to prumer?

Odesláno

Já mám na to jednoduchou metodu: tankuju vždy plnou a nuluju počitadlo. Pak vidím, kolik km najedu, a že mám po určitém počtu km dávat pozor. Je to taky jednoduché sledování stavu motoru. Na nádrž u benzinu tak 700, u nafty tak 1200...

Ručku neřeš, jsou horší věci na světě...

[upravil dne 10.9.2009 P607Olda]

Odesláno

Tady de o to ze pred barakem parkuju z kopce..... A zatim nejsem moc pri penezich takze neberu vzdy plnou a de o to jak to keca tak nevim kolik tam toho jete je....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...