Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak dostat pryč auto parkující za barákem na soukr. pozemku?

Recommended Posts

Odesláno

Pokud se jedná o soukromný pozemek, tak bych doporučil daný úsek (pozemek) označit nápisem Soukromný pozemek. Pokud by toto nebylo nerespektováno a ani po jiném upozornění, tak se dopouští minimálně přestupku dle zák.č. 200/90Sb. a to nejen dle ustanovení § 22, ale i §50 odst.1) písm.b úmyslně neoprávněně užívá cizí majetek .........

Takže MP by měli zajistit odtah !!! K důkazu stačí výpis daného místa z katastru !!!

Guest Scratch
Odesláno

ahoj jirko, OK406 nema pravdu.

Odtahnout to nemohou, protoze to nebrani provozu a stoji to na soukromem pozemku. Odtahnout to mohou ve chvili, kdy je po autu vyhlaseno statni patrani, protoze ve chvili kdy zacnes natahovat auto na odtahovku a prijde majitel, muze to byt klasifikovano jako pokus o kradez. Tohle jsem resil hodne dlouho s policii a pomohlo vymlaceni okenek, vytahnuti auta do silnice a zavolat policajty, jinou radu ti bohuzel dat nemohu. Resil jsem to v péraci hodne dlouho, Vvitty myslim vi :-).

Ale cajti jsou na to dost opatrny, doporucuju domluvu s dotycnym. I kdyz i ta je vetsinou na prd, kolegove tvyho brachy nam tady delaj rano bordel furt a pravidelne me budi bud transit, nebo hlasky ty pico, ty vole, neser, apod. Ato kolikrat i o vikendu :(

Odesláno

Samá lepší rada...:roll Rozhodně bych to s majitelem auta řešil domluvou a né podobnýma sviňárnama, které tady padly. Stát se to mně osobně, že přijdu k namaštěnýmu sklu nebo ucpanýmu výfuku apod., tak zahájím tak intenzivní partyzánský útok na dům, že by se z toho pos...i.

Jinak chápu, že někomu může dělat problém zajít za dotyčným a tváří v tvář mu vysvětlit problém, takže bych akceptoval ten pozdrav za stěračem, případně tu samolepku, ale jinak škodit ne.:bojim

Guest servisman
Odesláno

u nás u baráku je taky jeden co má soukromý pozemek a jsou tam místa na parkování.Zavolal MP a ti sice přijeli s odtahovkou ,ale nezmohli nic.Dotyčný dává lístečky i s obrrázkem že to je jeho podle katastru,ale neudělá nic. Jediné řešení pro ně je Rezervé ,ale za to se platí,sice že je to jeho pozemek tak styčí si jen nechat vyrobit ceduli s jeho RZ a ne jak to má nyní kus desky a napsáno soukromý pozemek.

Pokud je tam brána tak jedině uzamykat a klíče jen majitelům

Odesláno

Myslím, že snad všichni zde zúčastnění chápou, že tzv. sviňárny, jsou opravdu jen velmi krajním řešením, kdy již nepomohly veškeré snahy o nápravu a trpící se dostává do problémů. Tato řešení bych neřešil, ani jako srandu - i když nikdy neříkej nikdy.:papa:papa

Odesláno

dlouho jsem váhal to napsat, slyšel jsem historku--do větší injekční stříkačky nasát kyselinu z AKB a stříknout do interiéru vozu, už s ním nebude chtít jezdit...

Odesláno
Původně zaslal: Scratch

ahoj jirko, OK406 nema pravdu.

Odtahnout to nemohou, protoze to nebrani provozu a stoji to na soukromem pozemku. Odtahnout to mohou ve chvili, kdy je po autu vyhlaseno statni patrani, protoze ve chvili kdy zacnes natahovat auto na odtahovku a prijde majitel, muze to byt klasifikovano jako pokus o kradez. Tohle jsem resil hodne dlouho s policii a pomohlo vymlaceni okenek, vytahnuti auta do silnice a zavolat policajty, jinou radu ti bohuzel dat nemohu. Resil jsem to v péraci hodne dlouho, Vvitty myslim vi :-).

Ale cajti jsou na to dost opatrny, doporucuju domluvu s dotycnym. I kdyz i ta je vetsinou na prd, kolegove tvyho brachy nam tady delaj rano bordel furt a pravidelne me budi bud transit, nebo hlasky ty pico, ty vole, neser, apod. Ato kolikrat i o vikendu :(

Nemáš pravdu. Zkus te se prosím více ,,ponořit\" do zákonů. Jasně z nich vyplývá a není to zatím změněno. Jako další příklad lze uvést usnesení ČNR č. 2/1993 Sb. Listina základních práv a svobod, kde v hlavě druhé odd.první čl. 11. Je to pouze neznalost zákona. Ale spíše je to ,,lenost\" orgánů cokoliv udělat či více ,,přemýšlet\" při prokazování a uplatňování práva a zákonitosti!! Takže než se něco provede, je dobré pokud je to možné, tak o dané věci co nejvíce si zjistit a to i po stránce právní!! A zákony o nedoktnutelnosti majetku máme!!! Jen je třeba je prosadit a nedat se ,,opít rohlíkem\". Věřím, že žijeme zatím v právním státě, takže zákony by se dodržovat měli:myslim

[upravil dne 30/8/09 OK406]

Odesláno

Osobně bych branku zamykal - je-li to soukromý pozemek tak tam nikdo cizí nemá co dělat.

Další variantou je instalace sklopného sloupku, která by zajistila totéž.

Pravda, nevím přesně, jak konkrétní pozemek a jeho zajištění vypadá, ale obecně přece platí, že si své věci (tedy i pozemek) musím chránit - jak já, coby neználek řešící v Praze téměř neustálé problémy s parkováním mám čuchat, že zrovna tuhle krásnou \"díra\" nevlatní obec ale nějaké bytové družstvo, jehož člena moje parkování přivádí na hranici šílenství?

[upravil dne 30/8/2009 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Osobně bych branku zamykal - je-li to soukromý pozemek tak tam nikdo cizí nemá co dělat.

Další variantou je instalace sklopného sloupku, která by zajistila totéž.

Pravda, nevím přesně, jak konkrétní pozemek a jeho zajištění vypadá, ale obecně přece platí, že si své věci (tedy i pozemek( musím chránit - jak já, coby neználek řešící v Praze téměř neustálé problémy s parkováním mám čuchat, že zrovna tahle krásná \"díra\" má jiného vlastníka než obec a že dokonce moje zaparkování bude někomu vadit?

Bohužel, litera zákona neukládá povinost vlastníkům ohraničovat pozemek. Např. jak ochránit pole, louky ale pozemky všeobesně plotem či jiným zařízením?! To prostě není možné a nebo je to velice finančně náročné!! Takže každý logicky myslící a uvažující zdraví člověk ví, že každá část země (půdy) někomu patří. To se dá zjistit mimi jiné i na katastru apod..

Odesláno

Je pravda, že jsme snad právní stát, tak by se to mělo řešit inteligentně, ale je fakt, že je spousta blbců, co to nepochopěj, ale ty zrůdnosti, co se tu doporučujou, nic moc moje největší záškodničina by byla vypustit kola, to by tě ráno nebudilo to startování.

Odesláno

OK - to co popisuješ funguje určitě na vesnici či malém městě, v Praze, Pardubicích apod. je před většinou činžáků pozemek obecní a tudíž se tam dá bez následků parkovat (pokud to není řešeno nějakou značkou či jinou úpravou). jak jsem psal, domnívám se, že by krásně fungovalo prosté zamykání branky nebo ten sloupek. Přece po mě nechceš, abych před parkováním volal na katastr s dotazem, komu zrovna ten který prostor patří.

P.S.

Klub má sklad E-shopu v objektu v centru Prahy, kde jsem měl v době podnikání sklad knih. Na dvůr se vjíždí z Dlouhé ulice průjezdem v domě - bohužel ale v sousedství je ROXY (rockový klub) a KOTVA (placené garáže), takže si spousta mimopražských najednou zvykla o víkendu zajet na dvůr a auto tam na xx hodin odhodit (nikoho nevzrušovalo, že se jedná o soukromý pozemek a že my, jako nájemci, platíme majiteli nějakou tu kačku měsíčně, abychom pak koukali jak sůvy z nudlí, že se na dvorek už nevejdeme). Takže po dohodě s majitelem došlo k instalaci sklopného sloupku doprostřed průjezdu, což jednoho majitele Alfy 156 rozhodilo tak, že svou plechovku nechal zaparkovanou v průjezdu mezi dveřmi a sloupkem a odešel do neznáma. Následně jsem přijel s dodávkou pro zboží, nějakou chvíli jsem vytruboval, pak volal MPky (nemůžem nic, je na soukromém pozemku, provozu nebrání, ale Vy odjeďte, tvoříte totiž překážku - stál jsem přes chodník a zabíral i část jízdního profilu). Pak jsem volal státní - Ti mi řekli, že to je v kompetenci MP a že se možná zastaví, aby to posoudili. nakonec dorazil pán, MPci ho pokárali, že to už nemá dělat, že mi brání v práci a doporučili mu odjet a zaparkovat v KOTVĚ (kde on byl nakupovat).

[upravil dne 30/8/2009 Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...