Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, po dlouhé době řešíme něco na mladý 106. Při brždění jí vrže pístek ve třmeni u PP kola. Brzdy jsem nikdy nedělal tak se chci zeptat, jestli to můžu doma nějak rozebrat a pročistit :aut Resp. jestli to jde udělat bez toho, abych musel měnit kap. ovzdušňovat apod. Zkoušel jsem to jen prostříkat takovým mazacím sprejem a to pomohlo jen na pár dnů :grr

Jinak doufám, že jsem to pojmenoval správně. Radši přidávám obrázek. Je to ten váleček umístěný v tom, jak jsem červeně označil :D

post-0-1410960933063_thumb.jpg

Guest servisman
Odesláno

udělat to jde, ale odvzdušnění tě nemine u opravovaného pístku

Odesláno

a když to budeš rozebírat--musíš pístek i váleček vyčistit--dej pak novou těsnící gumku a prachovku (prodává se sada na předek)

víš určitě,že vrže pístek?? pročisti a namaž nejprve oba vodící čepy...,podle toho jak píšeš,žes to postříkal sprejem a pomohlo to,tak ten sprej se k tomu pístku nemohl vůbec dostat--je krytý prachovkou...

[upravil dne 26/8/09 ozzy56]

Odesláno

No na 99% je to fakt ten pístek. Stačí na něj z boku tlačit a při sešlápnutí brzdy, jak povyjede, tak to nevrže. Ale jakmile ho nezatlačím, tak to vrže. No právě že kolem tý gumový manžety jsem to prostříkal a možná že i trochu za ní a přestalo to :myslim

Já jsem právě brzdy nikdy nedělal, takže vlastně ani pořádně nevím, jak to rozebrat. Bojím se abych něco nepovolil a nevytekla na mě brzdovka :aut:D

Guest servisman
Odesláno

dělá se to tak že se ta hadička zmáčkne spec.kleštičkami aby nevytekla brzdovka.Jsou to takové dva jako válečky proti sobě.Pak se to opraví ten pístek a pak odvzdušníš jen to jedno kolo.

Odesláno

té opravy se neboj,obrázek jak to tam vypadá sis dal sám ;),sundej kolo,(dobře podlož !!) a pak dolů desky,připrav si něco,čím pak zmáčkneš brzd. hadici--buď kleštěma jak píše honza406--já mám malou plastovou svěrku--a pak ti někdo bude pomalu šlapat na brzd.pedál a

ty dej pod třmen nádobu,protože vypadne pístek z válečku,pak si zmáčkni hadici tou svěrkou třeba(ať nevytéká kapalina),povol hadici na třmenu (jsou tam dvě mosazná těsnění) a oba vodící čepy a je to venku, potom už jenom vše vyčistit,dát nové gumky-- před složením pístku do válečku namaž vše brzd. kapalinou.Pak rozdělej obě vodítka--vyčisti a namaž vazelínou--jestli jsou špatné prachovky vodítek,dej nové.Potom jen nahodit na těhlici celý třmen --připojit hadici, odvzdušnit a hotovo.:D

Odesláno

Haha, prej nic složitýho :o

No zkusím se s tím teda poprat, ale bojim bojim:bojim Rozebrat to asi nebude problém, ale složit to potom :D

Ta opravná sada je třeba tohle?

post-0-14109609330952_thumb.jpg

Odesláno

Jinak na to čištění se prodávají různé spreje určené přímo na brzdy. A až budeš vracet pístek zpět tak je dobrý ho potřít kapalinou Breox nebo se prodává pasta na brzdy v tubě od Ate. V nouzi můžeš použít i brzdovku. Nepoužívat WDčko apod.

Odesláno
Původně zaslal: Driver

Jinak na to čištění se prodávají různé spreje určené přímo na brzdy. A až budeš vracet pístek zpět tak je dobrý ho potřít kapalinou Breox nebo se prodává pasta na brzdy v tubě od Ate. V nouzi můžeš použít i brzdovku. Nepoužívat WDčko apod.

A nechtěl bys mi s tím pomoct, když tomu tak rozumíš? :D

Stejně tě vidím se pořád jen flákat, tak že bys taky něco udělal :D

Odesláno

Já tomu nerozumím, jenom dělám chytrýho :D. Já bych ti s tím pomohl, ale horší je to s časem. Od pondělí vždycky po práci jezdím k babce a vyklízím garáž a je to nekonečný. Potom přijde na řadu moje auto. Jestli každý ráno slyšíš pískající brzdící auto tak to jsem já :) musím zkouknout zadní brzdy, vyměnit tyčky stabilizátoru, vyměnit olej a filtry..... takže nechápu jak můžeš říct, že se flákám :bacha

Odesláno

Já toho teď moc neslyším, když bydlím jinde :aut

Hmm, tak to je taky dobře, že pracuješ! Tak kdy se do toho pustíme? Už se mi potom montování, šroubování a hlavně ležení pod autem stýská :D

Teď je to samá suť, prach a ytong :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...