Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No,tak nakonec jedem do Biogradu do kempu Mia, kde máme bloknutej apartmán. Chci být hlavně někde blízko civilizace kdyby se něco stalo. Vyjíždím v neděli někdy kolem 8mé hodiny z Prostějova, jedem klasika Mikulov, Vídeň, Graz - teď ještě nevím jestli ty Slovince objet přes Maďary nebo projet mimo dálnici no a potom Záhřeb - Zadar

Odesláno

Taky jsem tak loni jel a letos to asi zopáknem. Obchvat Vídně je asi paráda. My jsme loni vyjížděli brzo ráno, Vídeň (ještě bez obchvatu), Graz, okolo Zahřebu, večer jsme se zastavili u Plitvických jezer, přespali, ráno prohlídli a v poledne byli v Živogošče. S ubytováním jsme měli kliku, protože jsem zastavil před domem a majitelka nás hned ubytovala.

[upravil dne 2/7/10 Petav]

Odesláno

Já jedu přes Břeclav, je to víc po dálnici a není to z Brna rozkopané. Jinak Slovinsko vezmu po dálnici, to mi za to stojí kromě 15 km je to celé po dálnici a s naloženým autem prostě zapnu tempomat a jedu a ne furt brzdit, řadit dávat přednost. To mi fakt za to nestojí.

Odesláno

Tak jsem se včera vrátila z chorvatska trasa 1134km + nějaké výlety po okolí. Dohromady cca 2500km a mazlík to zvládl bravůrně. Jela jsem tam i zpět přes Maďarsko jelikož jsem kousek od slovenských hranic a pro nás to vychází líp tudy. U Žiliny nájezd na dálnici a sjezd z dálnice u Šibeníku. Krásné cesty, jen mírné čekací doby na mýtech při cestě zpět.

Odesláno

Jsou v madarsku dalnice zpoplatněny a nebo se to dá objed bez poplatku .V neděli odjíždím do chorvatska a chci se vyhnout dalnicím ve Slovinsku 30eur

proto se ptám jestli se dá Madarskem projet bez poplatku až do Chorvatska díky

Odesláno

Nikdy jsem nebyl v Chorvatsku a bez muceni priznam, ze me ani nicim nelakalo (nemam rad precpana dovolenkova letoviska, kde potkam vic cechu na 100 m2 nez v CR). V nedeli jsme ale mluvili s kamaradkou, ktera v cervnu byla zde: http://www.zaton.hr/en/apartments a vratila se srsici superlativy. Cely komplex apartmanu je pry vylozene urcen rodinam s detmi, ktere maji primo v miste dostatek atrakci a hlavne PISECNE plaze, coz - dle mych dosavadnich informaci - je v Chorvatsku celkem problem. Letos to uz nedopadne, ale pisti rok bychom to v cervnu nebo zari asi realizovali.

Odesláno

Zaton? V noci jsme se vrátili domů a cestou se zastavovali v Zatonu.....jednou větou? - Je to jako v Hříšným tanci v tom jejich ubytovacím komplexu. \" A večer vás čeká Salsa, ráno aerobic atd \" Je to tam krásný, ale seš tam zavřenej jak opice, je tam všechno, ale upřímně si nedovedu představit být tam dýl než 3 dny. Atrakcí strašně moc, pláž písková, betonová a kamínková, bazén, motokáry, hospody, ale kolem dokola nic....jedna dědina 2km daleko a v té je kulový.My nakonec přijeli v pondělí ráno do Biogradu, zjistili že to co bylo na fotkách je pěkná blamáž a jeli do Pakoštane kde byli v klima bungalovu 20m od vody.Pláž kamínková bez ježků ( jako například v Biogradu ), kolem celýho města promenáda, večer to ožívalo, šlapadlo zadara, lehátka taky, auto vedle bungalovu. Dá se na Kornati nebo dojet na Krku, asi 3km je Vranské jezero kde se dá rybařit. Byl jsem tam podruhý ( teďkom víceméně neplánovaně ) a mám dojem, že příště pojedu taky tam. Cesta byla v pohodě, jel jsem přes Slovinsko a cestou tam nebyla ani jedna fronta, zpátky akorát cca půl hodky na poslední mýtnici v Chorvatsku. Krásná dovolená s manželkou a miminkem... :)

[upravil dne 11/7/10 Hadra]

Odesláno

ja som prišiel v pondelok z ostrovu hvar v mestečku jesa hotel hvar prkne lesnateprostredie čistunka voda piesok v zatoke ale cesty na hvare --akurat sa tak zabit na skutri som ho prešiel cely

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Nikdy jsem nebyl v Chorvatsku a bez muceni priznam, ze me ani nicim nelakalo (nemam rad precpana dovolenkova letoviska, kde potkam vic cechu na 100 m2 nez v CR). V nedeli jsme ale mluvili s kamaradkou, ktera v cervnu byla zde: http://www.zaton.hr/en/apartments a vratila se srsici superlativy. Cely komplex apartmanu je pry vylozene urcen rodinam s detmi, ktere maji primo v miste dostatek atrakci a hlavne PISECNE plaze, coz - dle mych dosavadnich informaci - je v Chorvatsku celkem problem. Letos to uz nedopadne, ale pisti rok bychom to v cervnu nebo zari asi realizovali.

Na Chorvatsku je právě krásné to že si najdeš místo kde nebude nejen čech na čechovi, ale ani skoro žádní jiní lidé. Jen nesmíš jet do velkých center.

Sjet z magistráli zajet do nějaké maličké vesnice, najít si ubytování v privátu a nevíš o lidech. Samé maličké zátočinky a zátoky a když vezmeš ještě člun tak jich najdeš stokrát tolik a do většiny se dostaneš právě na lodi. A platí takové nepsané pravidlo, že když tam kotví jeden člun tak druhý tam už nejede. Koupání na nůďo, gril sebou, prostě pohoda.

Určitě lepší než Itálie, Španělsko nebo Řecko a o Bulharsku už vůbec nemluvím.

Odesláno
Původně zaslal: MotoMoto

Na Chorvatsku je právě krásné to že si najdeš místo kde nebude nejen čech na čechovi, ale ani skoro žádní jiní lidé. Jen nesmíš jet do velkých center.

Sjet z magistráli zajet do nějaké maličké vesnice, najít si ubytování v privátu a nevíš o lidech. Samé maličké zátočinky a zátoky a když vezmeš ještě člun tak jich najdeš stokrát tolik a do většiny se dostaneš právě na lodi. A platí takové nepsané pravidlo, že když tam kotví jeden člun tak druhý tam už nejede. Koupání na nůďo, gril sebou, prostě pohoda.

No a to zrovna ten Zaton je....taková malá Makarská, hlava na hlavě a čechů kam se podíváš. Teda ještě Poláků, Slováků, Holanďanů, Němců a Slovinců.

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

Původně zaslal: MotoMoto

No a to zrovna ten Zaton je....taková malá Makarská, hlava na hlavě a čechů kam se podíváš. Teda ještě Poláků, Slováků, Holanďanů, Němců a Slovinců.

......prostě lidí. Já jezdím před plnou sezónou. Má to několik nevýhod (např. tou dobou tam koupíte stejně hnusná rajčata, jako v našem Lidlu, Kauflandu ap.). Protože jezdím pořád na stejné místo, potkávám tam stejné lidi jako předešlé roky, a nebudeš tomu věřit, já se na ty lidi těším!

Odesláno

Tak a je rozhodnuté idem do chorvátska na mojom majzlovy a hladám nejaké poistenie asistenčné našiel som toto http://www.netfinancie.sk/asistencne-sluzby/ aké mate skúsenosti. Ako sa to rieši ked sa mi auto v zahraničí pokazí vstahuje sa to aj na to alebo aspon na odtah dom a nahradné auto? niesom v tomto nejako zbehlí je to moja prvá dovolenka autom.

[upravil dne 13/7/10 kaper]

Odesláno
Původně zaslal: Laďa

A má někdo zkušenosti ze psem v Chorvatsku? Myslím jestli jde taky dobře sehnat ubytování, atd.

My jednou brali sebou 2 pesany, ale naštěstí jsme jeli ke známým, tak to bylo v pohodě. Neplatili jsme nic navíc, jen bylo třeba při venčení poctivě sbírat hovínka. Jinak co jsem tak viděla, tak za psa chtějí 5 eu za den. Já už je mám 3, tak to raději řeším hlídáním doma, a taky jedna těžce snáší jízdu autem, asi by to nezvládla.

[upravil dne 15.7.10 Ivona]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...