Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdarec mám 2,2 hdi break rv 2002 najeto 145000 a na 150000km doleju asi 1l ojela není to moc???otec má 405 1,6sri a auto má skoro 200000 a olej nežere ani trochu, tak ale slyšel sem že naftá si vezne olej

Odesláno

řekl bych že je to vpoho každej motor si něco veme jeden mín druhej víc

ted se tak dívám se ti k těm kilometrum asi připletla nula:D:D

[upravil dne 1/8/09 zzipCZ]

Odesláno
Původně zaslal: qmysak

na 15tisíc km doleju 1 litr oleja

není problém to je vpoho spíš je divnej motor co vubec nežere olej

jak často tam ten olej doplnuješ 2x4x?

Odesláno

Při výměně dej po horní rysku. Pravděpodobně Ti vydrží celých 20 000 do výměny nad dolní ryskou.

I kdybys během těch 20 000 musel dolívat litr, je to furt v pohodě. Problém by byl dolívat 1 litr na 5 000 km.

Odesláno

Ahoj přátelé. Taky se přidám s jedním dotazem. Věřit či nevěřit palubnímu PC. V květnu jsem si pořídil P406 Break 2.0HDI 80 kW. Co do jízdních vlastmostí - žádný problém, ale: Dle manuálu se po nastartováni zobrazí symboly \"oooo/----\" což má být stav hladiny motorového oleje a následně symbol klíče a počet km do příští výměny oleje. Když jsem ho koupil, psalo mi to 19800 km. Od té doby jsem najel cca 1800 km a počítač mi hlásí zbývající km 19500. Podle měrky je oleje dost (přibližně v polovině mezi ryskami) počítač hlásí stav samé \"o\" tedy podle manuálu maximum ačkoli by asi měl už nějakou tu \"o\" ubrat a co mě nejvíc mate, je ten stav km, který rozhodně neodpovídá skutečně ujeté vzdálenosti. Nerad bych někde skončil se zadřeným motorem. Máte někdo s tímhle jevem zkušenost?

Odesláno

ty,,oooo\'\' na přístrojovce znamenají stav oleje v motoru,když stojíš vodorovně,ty ,oooo\' neubývají s počtem kilometrů,

jinak stav km pro výměnu oleje atd. si píšu do sešitu--na elektroniku kašlu

Odesláno

no co se týče toho množtví oleje tak to je naprosto normální:supera ty kilometry tak to nevím jak to funguje možná to neodečítá přesně kolik najedš ale po určitých km se to odečte dodatečně ale fakt nevím:myslim

Odesláno

Ty \"oooo\" nedávám do souvislosi s počtem km, ale s objemem. Soudím, že plný popčet \"o\" by měl ukazovat při stavu na měrce horní ryska, samé \"-\" při poklesu pod dolní rysku a tedy by měl ukazovat i řekněme \"ooo---\" při stavu na půl cesty mezi ryskami. Lidově řečeno \"bacha dolej si olej\". Normálně se chovám jako u auta bez PC, tedy před každou delší cestou zkontroluji stav provozních náplní opticky, ale když už tam je nějaká signalizace, tak bych od ní očekával trochu důvěryhodnosti.

Odesláno

ukazuje mi to přesně,jak píšeš--když mám mezi ryskama,ukáže se jen třeba ,,oo--\',ale jen při stání vodorovném a až všechen olej steče samozřejmě

jinak samozřejmě kontroluju na měrce pod kapotou

Odesláno

Tak je to asi na diagnostiku jestli PC případně čidla neukazují \"CIPOVINY\". V každém případě dík, alespoň se mi potvrdilo, že moje úvaha o signalizaci nebyla zcestná.:bojim

Odesláno

Sorry - chybička se vloudila. Jinak dík za vysvětlení, slovo CYP a odvozenivy, slýchám a sám používám hodně dlouho, ale že to byl pomocník havíře, jsem fakt netušil a podívat se do slovníku mě nenapadlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...