Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.

Potrebujem vymenit klimovy kompresor, mam novy doma, klimu v aute mam napustenu a potrebujem ju vypustit. Poznam dvoch chlapikov, co by mi to vytiahli odsavackou, ale obaja su odcestovani, tak mi napadlo, ze to vypustim sam ( zoberiem rukavicu na ruku a cez tie ventily na rurkach vypustim von). Chcem sa spytat, ci to je bezpecne, ako pre mna, tak pre ZP. Je to len taka uvaha, lebo nema mi s tym kto helfnut. Dakujem.

Odesláno

tak vypustit to muzes, sice to neni uplne nejsetrnejsi reseni ( taky to pusobi na ozonovou vrstvu a navic jelikoz se ve vzduchu pusobenim slunecniho zareni premenuje na kyselinu, zpusobuje kysele deste), ale z jinych klimatizaci utika taky.

Bacha na to, ze bod varu ma -26st C takze pozor na popaleniny. Jedovaty neni, neni horlavy.

Jinak pokud budes rozpojovat okruh klimatizace, nemel by byt rozpojen a otevren do atmosfery dele nez 5minut, jinak se znehodnoti vysousec a je potreba ho vymenit za novy ( coz by se ale stejne melo delat cca po dvou letech)

takze asi tak

[upravil dne 30/7/09 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

...., nemel by byt rozpojen a otevren do atmosfery dele nez 5minut, jinak se znehodnoti vysousec a je potreba ho vymenit za novy ( coz by se ale stejne melo delat cca po dvou letech)

takze asi tak ...

[upravil dne 30/7/09 Ferry]

Zdravím,

jen se chci zeptat, jak vážný to je s tou výměnou vysoušeče po 2 letech nebo při otevření okruhu.

Ještě jsem neslyšel o někom, kdo by ho měnil :myslim.

Při opravě auta po nehodě mi měnili \"chladič\" klilmy a předpokládám, že to měli otevřené mnohem dýl než pár minut (měnili nárazník, chladič vody, blatníky, ...) a nic o výměně nenaznačovali, že by bylo třeba ho měnit (resp. se vůbec nezmínily) ...

Díky...

Odesláno

Tak ohledně toho vysoušeče by mě to zajímalo taky.... Auto je stáro 11let, klima šlape jak má, ale o tom, že by byl měněn vysoušeč silně pochybuji.

Otázka zní, když vše funguje je opravdu nutné se v tom vrtat a měnit ho? Může se něco nenávratně rozbít (kompresor, výparníky, atd.)?

Odesláno

samozřejmě, že nechci! Myslel jsem, že to je zřejmé.

Jen mě zajímá, jestli se něco podstatného, co by mohlo vést k destrukci klimy, nezanedbalo. Tj. jak moc důležitá součástka ten sušič je?

Někdy mám pocit, že do těch aut dávají schválně věci bez kterých to taky funguje a nekurví se :D

Odesláno

Sušič funguje zároveň i jako filtr,výmněna při delším otevření okruhu,je vhodná(a při poškození kompresoru,nutná).

Ve zkratce-odlučuje vlhkost,nečistoty v okruhu.Měnil jsem ho několikrát,ale u svého auta ne,dokud funguje klima jak má,nedoporučoval bych se do toho vrtat,zbytečně si tím můžeš přivodit problémy

Odesláno

ja kdyz dodelaval klimu do svyho auta, tak jsem mel celej system otevrenej pres tyden, kdyz byl komplet vyndanej z darcovskeho auta a nez jsem ho namontoval do sveho. Jelikoz jsem tenkrat hledal veskere technicke info na serviceboxu, narazil jsem i na technicky predpis Peugeot, kterej tu vymenu predepisuje, tak jsem ho dodrzel. Pri montazi jsem pak dal tedy novy vysousec a pripojil ho tesne pred plnenim okruhu chladivem. Klima mi ted uz pres rok bez problemu klimuje a rekl bych i bez uniku (daval jsem i vsechna nova tesneni na spoje, ktere byly rozpojene)

Na druhou stranu, jestli vam klima funguje bez problemu a bez uniku, asi bych ho taky nemenil

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...