Gargamell Odesláno 24. červenec 2009 Autor Odesláno 24. červenec 2009 Nemůžu říci, že by mi 406ka nějak unavovala poruchami, ale přecijen od těch 150 tis. pomalu odchází díly, což je přirozené. A přiznám se, začínám být nervozní z dlouhých cest. Věřím, že jetě pár tisíc bude sloužit ale tak přemýšlím, co bude nástupce. Přesně jak říká jp: srdce ríká 407 rozum ale pohlíží uplně jinam... Recept na to asi neni. Chce to dobře zvážit... V servisu mi říkají, že HDička prostě zlobí... tak nevim nevim. Otázkou je jestli se poruchy vyváží nízkou spotřebou. Vzorec na to ale stejně neni. Pokud si člověk nekoupí funglovku, tak je to vždy sázka. A já teda do novéhu nepůjdu ani za nic Citovat
MatrixChose Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Z mých i okolních zkušeniostí díly odchází na cca 400 000 km a to minimálně 10 z 10 aut doslova. Mě jinak prostě láká C5 a nový bych taky nikdy nekoupil Citovat
Gargamell Odesláno 24. červenec 2009 Autor Odesláno 24. červenec 2009 Původně zaslal: MatrixChose Z mých i okolních zkušeniostí díly odchází na cca 400 000 km a to minimálně 10 z 10 aut doslova. Mě jinak prostě láká C5 a nový bych taky nikdy nekoupil Tak to mám ještě nejlepší léta před sebou Nejvíc mi děsí takové ty věci co znám zatím jen z fora - turbo, vstřiky apod. Mně zatím potkala pouze výměna vysokotlakého regulátoru paliva, repas alternátoru, palivová pumpa a takové to běžné opotřebení - tlumiče, kotouče... Momenálně mi trápí snímač polohy plynového pedálu nebo tak něco... Citovat
jp Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Původně zaslal: MatrixChose jp: nevím, co je na 406 tak špatnýho, naopak mi to přijde jako nezničitelný auto No já nevim jestli tě to tu mam vyjmenovávat kde jsou slabiny, bylo by to na dvě stránky a ledascos neminulo i mě. 406 má choulostivých míst víc než dost a do nezničitelného auta má daleko. Ale neni to tak hrozný hlavně proto, že ji man rád. [upravil dne 24.7.09 jp] Citovat
MatrixChose Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Tak se zeptejte třeba PP205 na 406 co nedávno prodával. Turbo, vštřiky, čerpadlo jsem ještě neviděl odejít, to je všechno lidma, naftou a olejem. DRV odejde dejme tomu po 200 000 km, alťas, pumpa v nádrži. spojka něco přes 400 000 km, tlumiče - ??? a to vážně nemám z jednoho auta. Gargamell: fakt si myslíš, že auto z roku 2000 co stálo 800 000 Kč si někdo koupil aby najel 15 000 km ročně a má míň jak 300 - 400 tisíc? EDIT: ale to se už zase opakuju a jsme kdo nechce, neuvěří [upravil dne 24.7.09 MatrixChose] Citovat
Gargamell Odesláno 24. červenec 2009 Autor Odesláno 24. červenec 2009 Původně zaslal: MatrixChose Tak se zeptejte třeba PP205 na 406 co nedávno prodával. Turbo, vštřiky, čerpadlo jsem ještě neviděl odejít, to je všechno lidma, naftou a olejem. DRV odejde dejme tomu po 200 000 km, alťas, pumpa v nádrži. spojka něco přes 400 000 km, tlumiče - ??? a to vážně nemám z jednoho auta. Gargamell: fakt si myslíš, že auto z roku 2000 co stálo 800 000 Kč si někdo koupil aby najel 15 000 km ročně a má míň jak 300 - 400 tisíc? Přiznám se, že tomu naivně věřím. Auto se mi dostalo do rukou když bylo 4 roky staré, mělo 96 tisíc. To si myslím, že je realná hodnota. Zjišťoval jsem si tady od někoho údaje dle VIN z autorizovaných servisů a těměř mi to sedělo. Tak nevim... je pravda, že spojku už jsem měnil, ale dle uživatelů fora u těch dieslů nemá velkou výdrž. Citovat
MatrixChose Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 I kdyby u bejvalýho byly km na tacho pravdivý (120 000km) tak táta na něm najel dalších 240 000 km než se suchem vysypalo ložisko. Stejně ale odhadem mělo tak o 120 000 víc. Zase je to o lidech Citovat
Gargamell Odesláno 24. červenec 2009 Autor Odesláno 24. červenec 2009 Asi jako vše je jen a jen o lidech.... Hele jdu na kutě. Díky za pokec a ať nám to šlape.. Citovat
Gargamell Odesláno 24. červenec 2009 Autor Odesláno 24. červenec 2009 No to je fakt... rakši ať to jezdí. Citovat
jp Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 MatrixChose: No já sem nechci vnášet zlou krev, ale tvrdit že je všechno lima co tam lejou olej do nádrže a taky tim že maj všichni na počítadle půl mega je fakt zaslepenost. Jestli jsi jestě neviděl jak odejde turbo, vstřik atd. tak jsi toho opravdu moc neviděl. Prostě né každej musí s autem nalítat víc jak padesát táců ročně. [upravil dne 24.7.09 jp] Citovat
MatrixChose Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Neříkám, že všechno, ale většina jako u všech oborů a lidskejch činností. Všichni ne, ale desetiletá 406 s HDi motorem aby měla 100 000 km, tak tomu fakt nevěřím a nevím o tom, že bych tě taky urážel. Jezdím na kafe 3 - 5 tejdně l jedněm mechanikům do dílny, kde se taky pár aut otočí a shodou okolností celá rodina vlastní Peugeoty dělají je nejradši a nejčastěji, takže neřikám, že jsem viděl všechno na světě, ale určitě víc, jak běžnej uživatel. Citovat
Šalda Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 se 406 jezdím už přes 5 let a naprostá spokojenost, napřed 4 roky s benzínem a teď už pomalu rok s naftou a absolutně bez problémů, měnil jsem vždy jen spotřební díly,nic víc:roker:super Citovat
jp Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Původně zaslal: MatrixChose Neříkám, že všechno, ale většina jako u všech oborů a lidskejch činností. Všichni ne, ale desetiletá 406 s HDi motorem aby měla 100 000 km, tak tomu fakt nevěřím a nevím o tom, že bych tě taky urážel. Jezdím na kafe 3 - 5 tejdně l jedněm mechanikům do dílny, kde se taky pár aut otočí a shodou okolností celá rodina vlastní Peugeoty dělají je nejradši a nejčastěji, takže neřikám, že jsem viděl všechno na světě, ale určitě víc, jak běžnej uživatel. No máš pravdu že desetiletá se sto tisíci je utopie. Stejně jako to že hdi je je bez poruch až do 400000km. Stačí si tu přečíst forum a každý si udělá obrázek jak je hdi úžasně spolehlivé. Dokonce se někdy divim jestli se lidem ta nafta opravdu vyplatí. Ale to je věc každého jednotlivce. Citovat
kajvet Odesláno 25. červenec 2009 Odesláno 25. červenec 2009 Jenže tady na foru se řeší případné problémy, ten kdo problém nemám sem nenapíše. Já prodával před rokem a půl 406 2,0HDi se skoro 200tis. km a s motorem jsem neměl nejmenší problém (třeba že se k autu chovám slušně a prováděl jsem pravidelný servis). A to že jsem 2x měnil tyčky stabilizátorů za pár stovek si myslím není důvodem uvádět že je auto nespolehlivé. Dále zastávám názor ten, že ten kdo nemá delší osobní zkušenost s daným autem a motorizací, pak nemůže dělat relevantní závěry, protože pak už je to jen že \"jedna paní povídala a kamarád má kamaráda co říkal...\" Každý strůjce svého štěstí a já opět 2,0 HDi... Citovat
jp Odesláno 25. červenec 2009 Odesláno 25. červenec 2009 No tak kdybych měnil jen tyčky stabilizátoru, (máš pravdu už jsem je měnil dvakrát;)) tak bych tu nepsal o tom, že 406 není vzor spolehlivosti. Ja jsam za padesát tisic dělal: motorek ovládání vstupu vzduchu do kabiny, stahovaku oken, budíky přistrojovky, pačku blinkru, krokový motorek, zapalovací rampu, teplotní čidlo chladicí kapaliny, snímač ABS, motorek naklápění světel, nemluvim o spotřebních věcech a o tom na co si teď nevzpomenu. Auto teď má poctivých 160000 a fakt si myslim že je toho víc než dost během těch tří let a 60 000 km. Spolehlivost vypadá jinak a to mluvim z vlastní zkušenosti!!! Pokud nemluvim z vlastní zkušenosti jako v případě motoru 1,6hdi tak je to vždy okruh mých blýzkých přátel. A těh se docela dost zbláznilo do 1,6hdi v různých autech. Proto si zde dovoluji tvrdit, že turbo nestojí za nic. Nebude totiž náhoda, že se všem podělalo. A co se týče hdi větších obsahů, nechci se tu hádat, určitě ten motor vydrží hodně, ale že by vynikal spolehlivostí se mi moc nezdá. Citovat
luko407sw Odesláno 25. červenec 2009 Odesláno 25. červenec 2009 pokud s autem jezdí člověk 2x týdně do tesca tak se toho moc neposere,narozdíl od auta které najezdí měsíčně přes 20 t za rok...je to přímá uměra,čím více s ním jezdíš,tím více toho odejde... Citovat
tomike Odesláno 25. červenec 2009 Odesláno 25. červenec 2009 Isiel by som znova do 2.0 HDi a ked na to budem mat tak ho aj kupim v 407, alebo volve V50. Citovat
Dawa Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 Zdar, tak já mám 407SW 2.0HDI novou od února a jako druhý služební současně koupenou 308SW 1.6HDI. Nebudu hodnotit spolehlivost motorů, páč obě auta mají do 10tis. km. Ale co se týče pružnosti a výkonu je rozdíl 109k vs. 136k velkej (přestože 407 je o ca metrák těžší) a já bych tudíž do 407 1.6HDi nešel. Dvoulitr mi sedí lépe, myslím, že k tak těžkému autu je to rozumnější volba - přeci jen se čtyřma pasažérama a plnym kufrem (v autě, který má samo s plnou nádrží 17metráků) si šestnáctka důstojně neporadí. Mám to z 308 vyzkoušený. Rozhodně preferuju 2.0HDi, přestože papá tak o půldruhýho litru víc.. Vícero zkušeností za půl roku ježdění s oběma nabídnout nemůžu.. Citovat
AnotherOne Odesláno 3. srpen 2009 Odesláno 3. srpen 2009 Smejem sa nad vetami \"1,6 si so 407 neporadí\", ale čo už, len pokračujte. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.