Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Imobilizer nefunguje, neda sa nastartovat P406

Recommended Posts

Odesláno

Zdar borci,

mam dost vazny problem s mojim P406. Vcera vecer som chcel nastartovat, ale po zopnuti klucika sa mi nerozsvietil imobilizer. Nejde vlozit kod, iba stale blika cervena kontrolka. Ked som sa trocha na to pozrel zistil som, ze v urcitej polohe pri otvarani skrinky s klavesnicou sa imobilizer rozsvietil, ale potom znova zhasol. Torchu som pokyval kablovym zvazkom a odvtedy uz nejde vobec. Asi bude nikede skrat alebo zalomeny kabel.

Prosim poradte co s tym. Asi bude najlepsie odtiahnut to do servisu, alebo mate nejaky iny napad? Da sa pripadne imobilizer nejako jednoducho vyradit (nie doma) tak, aby som s tym uz nemal problemy?

Je to dost surne, takze za akekolvek odborne rady budem vdacny. Ak tu je napr. aj nejaky servisny technik mohol by mi poradit co sa v takychto pripadoch robi...

Dik.

[upravil dne 24/7/09 khoobo]

[upravil dne 24/7/09 khoobo]

[upravil dne 7/9/09 khoobo]

[upravil dne 7/9/09 khoobo]

Odesláno

bežná závada. přerušený dráty.

nejlepší je při nastartovaným motoru odpojit \"kalkulačku\".

pohledej na foru je toho tady spoustu o tom.

[upravil dne 24.7.2009 čakom]

Odesláno

Problem je v tom ze sa neda ani nastartovat... Nenasiel by sa nejaky ochotny technik s Peugeotu a nepozrel by mi aspon schemu zapojenia? Nemozem ju nikde najst, asi to nie je celkom bezne dostupna vec... :(

Odesláno

Ja uz sa asi do toho nebudem vrtat. Mam dohodnute ze sa mi na to pozrie jeden chlapik len chcem vediet ake su sposoby, podla moznosit co najmenej financne narocne aby som auto rozbehal. Alebo sa uz mam s nim rozlucit?

Odesláno

da se koupit zápojnice + cca 30 cm drátý. tu tvou zápojnivi odstřihneš a napájí se tam ta nová.

obj. č. té opravné sady 6547.QS cena 750,-

[upravil dne 24.7.2009 čakom]

Odesláno

jj staci odklopit cely ten plastovy kryt, jako kdyz se jde k pojistkam, pak je videt cely svazek ke klavesnici, dratky byvaj utrhany hned u konektoru, ale izolace byva popraskana jeste az 10cm od nej, chce to rozmotat tu izolacku kterou je obalenej a prohlednout.

Nejjednodussi oprava je pak jeden drat po druhem ustrihat a pripajet novymi draty ( ja to nahradil 20cm kusem celeho svazku z jine bourane 406 ) Kazdy spoj pekne zaizolovat samosmrstovaci buzirku a je hotovo

Odesláno

Já vám chlapy řeknu můj příběh. Asi tak před rokem sem se rozhodl že si tu kalkulačku nechám odpojit.

Dost často to auto za ten den startuju, tak mě to přestalo bavit.

Říkal sem si že to ale nebude žádná pr-el ten imobilizer zrušit. Tak sem vylákal moji přítelkyni odpoledne do jihlavy aby mě naložila u servisu (kde pracujou chlapy co byli dříve v Peugeot Servisu a kůli neshodám svedením aj. se rozhodli otevřít vlastní servis)

Zajel sem do servisu, říkám jim že bych potřeboval odpojit imobilizer. Jen se ozvalo \"Pepo\"

vyběhl starší pán s brýlemi na špičce nosu a napnutými knoflíky košile u pupku.

Tento pán přišel k autu rozdělal kryt pod volantem výtahl konektor z kalkulačky vymáčkl zněj nějaké piny ven, nějaké piny propojil krátkým drátkem co si přinesl s dílny a ten celý konektor s kabelem namotal na ruku, stáhl stahovací páskou. Toto celé mu trvalo tak zhruba 2 minuty. Vyřadil, nastartoval, pousmál se na mě, vypnul motor, vrátil zpět kryt, vstal země. Já s otevřenou hubou a vykulenýma očima se ptám co sem dlužný. On mi praví:

100Kč přemýšlení, 50Kč práce - dal sem mu 200Kč třikrát sem mu poděkoval, rozloučil se a vyjel sem ven. Venku na mě čekal nas-anej obličej typu: to si snad ze mě děláš srandu. Já tady čekám jak kr-va a pán si vyjede ven se svým autem... nemýlil sem se

Když sem si to tak zpětně promítal a říkal sem si že když do dvou minut je možný odpojit imobilizer, tak na co tam je. Profi zloději to uměj určitě taky...

Jediný zčeho mám jistotu je ručně kovanej hák se zámkem (bráchy výroba) na zajištění volantu s pedálem. A skrytej vypínač.

Odesláno
Původně zaslal: khoobo

Nie je mozne ze sa poskodi aj nieco viac (RJ)

nevím co by se mohlo poškodit, ale když by se dotkly nějaký dráty asi by to nebylo bez následků. Rozhodně by bylo dobrý řešit to co nejdřív.

Odesláno

nezbude než se podívat na ty drátky jak bylo psáno výše.Na 100% je nějaký přerušen

Odesláno

Tak ti zbejvaj tři možnosti. Buď si ty kabely zpravíš jak radil Ferry nebo vyměníš konektor s kabelem jak radil Čakom, nebo si lvíčka odtáhneš do servisu.

[upravil dne 24/7/09 Drummsik]

Odesláno

2 Drummsik: Jen detail k tý Tvoji story. Když to ten pán odpojoval tak byl imo odblokován že?

2 khoobo :Taky se mi to u minulýho auta stalo a po prohlídce kabliků jsem našel 3 zlomený. Naštěstí jsou i barevně rozlišený, takže jak výše psal Ferry jsem je sletoval z5, zaizoloval a imo maká dál.

A jinak jak už tu bylo mnohokráte popsáno pokud nechceš ten imo používat tak po zprovoznění překóduj na nějakej jednoduchej kód (třeba tovární 1111), klávesnici odpoj a máš klid, ale auto nezabezpečený. :papa

Odesláno

ono s odblokovanym immo, kdyz sviti zelena dioda to neni problem odpojit, to umi, jak jsi psal, kazdej Pepa s brejlema na spicce nosu :) horsi je, kdyz je RJ zablokovana, to pak prijde na radu rozebirani RJ motoru, programovani EEPROM a to uz kazdej neumi a ani na to nema potrebne vybaveni. Takze ona ta klavesnice neni zas tak spatna a stupen ochrany ma vcelku dobry ( samozrejme pokud bude nekdo o to auto usilovat, tak ho odveze tak jako tak)

To ze se lamou kabely je blby, ale neni problem je jednoduse a vcelku rychle opravit

Jinak pokud pred opravou odpojis akumulator (bacha na kod autoradia, pokud mas originalni radio) nemuze se nic stat ( a pokud odpojis po odpojeni baterky i konektor RJ motoru tak uz je to tuplem bez problemu)

[upravil dne 24/7/09 Ferry]

Odesláno

Dave_k: je to sice rok, ale žiju v domění, že sem mu to neodblokovával. Jinak bych stoho nebyl tak překvapenej, že mi ochranu auta tak rychle odpojil. Hele ruku do ohně za to nedám. Když mi to dělal, myslím si že sem do toho nijak nezasahoval.

V případě \"khooba\" bude muset projít ty drátky aby nemusel sjednávat odtah.

[upravil dne 24/7/09 Drummsik]

Odesláno

Chlapi dik za rady. Do Peugeotu som volal tam o nejakom nahradnom zvazku nemaju ani tusenie. Iba komplet zvazok asi pre pristrojovku.

Idem ho teda odtiahnut s kamosom do servisu tu u nas nech sa tam na to pozru a poletuju co bude treba.

Dam vediet co a ako...

Odesláno

objednaci cislo toho nahradniho svazku ti psal Cakom, takze staci nadiktovat v peugeotu, oni to daji do pocitace a bud ho budou mit na sklade nebo ho podle toho cisla objednaj, to, ze o nem vubec nevi, ze se vyrabi, je uplne jedno.

[upravil dne 24/7/09 Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...