Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

\"Trhova\" hodnota 406 coupe

Recommended Posts

Odesláno

Dnes som len tak poslal ziadost na ocenenie mojho auta.

Len som chcel vediet co mozem cakat od AAA auto a Darex-u.

Samozrejme som vedel ze sa dobre pobavim no neda sa mi s vami nepodelit.

Z Aciek mi napisali ze mam prist osobne ze to takto nejde (ako inak).

No a z Darex-u mi volali ze mi vedia dat hned urcitu sumu.

Akoze celkom ma ta teta pobavila :aut

Schvalne si tipnite co za sumu mi povedala.

[upravil dne 20.7.2009 Y2K]

Odesláno

Odhaduju mezi 1500 - 2500 Juro, takže v podstatě podobně jako Jarda (auta se teď blbě prodávají a takhle neužitečný typ s třílitrem bude v bazaru hodně dlouho zaclánět)

Odesláno

No ako tak pozeram tak to mi este asi ponukli aj vela :D

A to trhova cena som napisal schvalne lebo teta do telefonu mi tvrdila ze nuz taka je teraz trhova cena toho auta...tiez som sa nad tym pousmial.

Odesláno

díval jsem se na tu recenzi, co máš na auto.cz, nevím kdy si tu recenzi psal, ale máš nějak málo najeto. Auto z roku 2001 a najeto 105.000 km, to je dost málo. Takže, 9let staré auto, 3litr benzín (v době ekon. krize špatně prodejné), coupé (pro většinu spotřebitelů nepoužitelné auto), zbytek věcí (pružiny, kola, výfuk apod.) velkoobjemové autobazary neohodnotí, tekže za tohle příplatky nedávají, jen jsem v rychlosti projel web a podobné auto (r.v. a obsah) se dají sehnat kolem 150.000,- takže...

odhaduji nabídnutou výkupní cenu 100.000,- Kč.

Odesláno

Když si uvědomím, že soused před pár měsíci prodal 3,0 kupátko za nějakých 90 000,- Kč (pravda r. v. 99) a bazar v případě výkupu chce \"rozumně\" vydělat (dle mých zkušeností cca 25 - 30 000 Kč/auto) a při tom mít cenu takovou, aby tam auto moc dlouho nezaclánělo, tak mi 2500 éček přijde jako strop.

Něco jiného je samozřejmě komisní prodej, tam bys ale peníze nedostal na dlaň, ale třeba o měsíc později (nicméně o něco víc), ale taky by se Ti mohlo stát, že v případě vysoko nasazené laťky po Tobě bazarník bude chtít \"parkovné\" - stává se to třeba v případě, kdy auto stojí v bazaru déle než měsíc.

Odesláno
Původně zaslal: destiny

díval jsem se na tu recenzi, co máš na auto.cz, nevím kdy si tu recenzi psal, ale máš nějak málo najeto. Auto z roku 2001 a najeto 105.000 km, to je dost málo. Takže, 9let staré auto, 3litr benzín (v době ekon. krize špatně prodejné), coupé (pro většinu spotřebitelů nepoužitelné auto), zbytek věcí (pružiny, kola, výfuk apod.) velkoobjemové autobazary neohodnotí, tekže za tohle příplatky nedávají, jen jsem v rychlosti projel web a podobné auto (r.v. a obsah) se dají sehnat kolem 150.000,- takže...

odhaduji nabídnutou výkupní cenu 100.000,- Kč.

Destiny, jedná se o bývalé Řebíkovo auto, které kupoval přímo od syna Domanského jako druhý majitel - tedy jasný původ, pravidelný servis, km by tedy také měly být O.K. (myslím, že k tomu byla i serviska)

[upravil dne 20/7/2009 Medvěd]

Odesláno

Když si někdo plete výkupní a prodejní cenu, tak je to pak těžké.

Tržní cena je ta, ze kterou to někdo koupí, takových, co se \"pousmiali\" už tu bylo pár, nechci připomínat jednoho, co už prodává auto víc než rok, co se rozkřikoval, jak \"ví\", jakou má auto cenu, a jak \"nikdy\" nepůjde pod určitou cenu, aby po roce nabízení byl dávno pod ní a ani ťuk, ačkoliv před tím rokem by to za ní prodal hladce...

Co se týče toho, kolik bazar nabízí, tak ten bude vždy nabízet tržní výkupní cenu, a není mi jasné, jak tohle někdo nedokáže pochopit. Běžná marže u rychloobrátkových aut na výkup je třeba 20%, u potenciálně problémově prodatelných vozů, jako takový třílitr bezesporu je, je třeba nechat si tu rezervu mnohem větší. Nic zvláštního. Když se ti ta jejich nabídka tak děsně nelíbí, prodej si to sám, easy.

Odesláno

Teraz ma 135 000 km.

A preco by nemohlo mat tolko?

Keby si poznal jeho historiu mozno tomu aj uveris.

Za dva roky som ja najazdil 30 000km.

No a zda sa mi to velmi malo penazi za take auto hlavne ked mna stalo poodstatne viac.

Ano ano ja viem, auta stracaju hodnotu, ale takyto skok je asi uz dost.

Odesláno

2 Medvěd: já sem to nechtěl zpochybnit, jen mi to zarazilo a být kupující, bude to pro mne minimálně velmi podezřelé, když auta z podobného roku mají v průměru o 50tisíc, tedy o polovinu najeto víc.

Odesláno

Takový skok prodělaly všechny auta, jestli sis nestačil všimnout. Důsledek více věcí, největší díl na tom měla recese, už to tu bylo rozebráno vícekrát.

Odesláno

@destiny: No v takomto pripade ho zrejme radsej zoderiem, pripadne daco ine :-)

Nakolko ak by som pristal na spominanu sumu znamenalo by to ze by som asi tak rok robil zadarmo (ak spocitam co by som vyhodil do vzduchu) a hlavne pre mna to nie je len auto a to zrejme nikto neoceni.

A mas pravdu, tie km podozrive mozno su...ale nie pre auto s takouto historiou :papa

@oddie: No to mas tak...ja som nevsimavy :D

[upravil dne 20.7.2009 Y2K]

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Když si někdo plete výkupní a prodejní cenu, tak je to pak těžké.

Tržní cena je ta, ze kterou to někdo koupí, takových, co se \"pousmiali\" už tu bylo pár, nechci připomínat jednoho, co už prodává auto víc než rok, co se rozkřikoval, jak \"ví\", jakou má auto cenu, a jak \"nikdy\" nepůjde pod určitou cenu, aby po roce nabízení byl dávno pod ní a ani ťuk, ačkoliv před tím rokem by to za ní prodal hladce...

Co se týče toho, kolik bazar nabízí, tak ten bude vždy nabízet tržní výkupní cenu, a není mi jasné, jak tohle někdo nedokáže pochopit. Běžná marže u rychloobrátkových aut na výkup je třeba 20%, u potenciálně problémově prodatelných vozů, jako takový třílitr bezesporu je, je třeba nechat si tu rezervu mnohem větší. Nic zvláštního. Když se ti ta jejich nabídka tak děsně nelíbí, prodej si to sám, easy.

Přesně. Já bych takový auto ani nevykoupil, protože by ho byl prostě problém prodat.

Druhá stránka věci je ta, že ho mám doma, ale nedělám si iluze, když už by ho AAA chtěly koupit, cena bude tak kolem 30-40 000 Kč.

Odesláno

No Jardo, myslím si, že kdyby Y2K opravdu přijel k Vám do bazáru a byl ochoten \"žluťáska\" prodat za \"výkupní\" cenu, tak bys to nějak zařídil, aby sis ho vykoupil do vlastní garáže

[upravil dne 20/7/2009 Medvěd]

Odesláno

Tak ma napada...

Prave nasa firma obnovuje vozovy park a \"stare\" fabie 1,2 bez klimy bez centralu bez ABS rozpredala po 4500 E.

No ale ano...rv 2004

Zrejme to bude tym :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...