Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.

Mám velikou prosbu.Má někdo z vás P405 1.6i VF315EBD2 ,typ motoru 1 CT3H BDZ r.v.90 ?

Potřebuju fotku štítku ř.j. která k tomuto patří.Auto jezdí-ale blbě s ř.j. z P309 1.4.Takhle jsem to koupil a nenapadlo mě že by to mohlo vůbec jezdit s jinou ř.j.

Odesláno

Ja mam 1.6i motor BDZ a rv 90. Mam tam MagnetiMarelli G5. Ked bude chvilka urobim a poslem fotku. Ten motor sa robil aj s jednotkou MM G6, toto asi zozenies skor, to moje je akysi exot.

Odesláno

Je to riadiaca jednotka MM G5 pre jednobodove vstrekovanie, existuje aj varianta pre viacbod a bola pouzita v 605. Takze asi je OK. Inak ja s nou mam problem, stale mi vypisuje ze mam vadny MAP senzor... nepomohla ani vymena snimaca, problem pretrvava. Co s tym mas Ty?

Odesláno

Dokud jsem jezdil na benzin,tak bylo vše OK.Pak jsem nechal namontovat LPG a začaly potíže při jizdě(a startech)na benzin.Auto se dusí,cuká studený nejde na sytič,až se nakonec rozsvítí na palubce kontrolka ř.j. Stačí odpojit ř.j.(vyresetovat) a je na pár dní pokoj.Jenže čím dýl jezdím na LPG,tím se zhoršuje start a jízda na benzin až se znovu rozsvítí kontrolka ř.j.

Vyměnil jsem všechny čidla na motoru a problém trvá dál.Nikde v servisu nejsou schopný se spojit s ř.j. v autě.

Odesláno

No mne to v servise precitali ale vysledok bol rovnaky ako pri vyblikani. Uniscan sa mi zatial nepodarilo rozchodit... Skusal si vyblikat co je pricinou rozsvietenia tej kontrolky?

Odesláno

Jen tak pro info, klíčkem se mi zatím nepodařilo vyblikat žádnou 405-ku. U 205 to jde v pohodě.

semancko: Motor typu BDZ se dělal s jednotkou Magneti Marlli G5. To co máš ty ma mysli byl motor BDY, ten používal jednotku Magneti Marelli G6. Navzájem mají jednotky sice stejný počet pinů a do svorkovnic zapadnou, ale mají jiné zapojení pinů, takže jsou navzájem NEZÁMNĚNNÉ!!!

Odesláno

parkerhale: Pokud budu vycházet z toho, že pod kapotou máš skutečně to, co tam má bejt, tak ano. Nevim proč je tam napsáno, že je to pro 1.4. To je podle mě blbost, nicméně nic není nemožné, takže třeba některý z té hromady 1.4 motorů co peugeot stvořil může tuhle jednotku používat, ale osobně jsem se s tim ještě nesetkal.

Odesláno

Podľa sb sa na tvoj motor používala riadiaca jednotka 1929 22 - G5-S0 motor BDZ until series 70119980

Tá istá je údajne i na motore BDY ale objednávacie číslo je iné. 1929 71.

[upravil dne 17/7/09 pastorek]

Odesláno

Osobně si myslím, že nikoli. Jak je to jednou G5, tak bude podle mě furt stejná. Uvedu ti malý příklad. Na motor typu DKZ, což je 1.9 8V 88kW (např. standartní 405SRi) se používá jednotka Bosch Motronic M1.3. Tu samou jednotku ovšem používá i např. motor DFW, což je 1.9 16V 108kW (405 Mi16). A je to pořád jedna a ta samá jednotka.

PS: Jestli kecám, tam mně někdo opravte, ale myslím, že mám pravdu:D

[upravil dne 17/7/09 Mef]

Odesláno

Je to možné. Sb udáva jednotku MM G6-10 pre motor BDY od roku 1992. Ja si tie údaje nevymýšľam.

Občas sú veci inak ako vyzerajú. Ja mám dve 405ky 1,9 SRi. Na motoroch je jediný rozdiel že jeden má snímač hornej úvrate a druhý má snímač v rozdeľovači. Vstrekovanie a snímače majú rovnaké. Riadiace jednotky sú diametrálne odlišné.

Tu je komplet výpis zo SB.

[upravil dne 17/7/09 pastorek]

post-0-14109608365601_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...