Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám 406 1.8 66Kw, (8 ventil) jaký by jste mi doporučili olej, ještě jsem ho neměnil. Celkem hodně jezdím, cca 3 000Km měsíčně. Je nějaký olej na více, než 15 000Km?

Odesláno

pro tento motor je doporucena vymenna lhuta 15000km takze pouziti longlife oleje neni vhodne a nemel bys ji nejak extra prekracovat.

Osobne bych dal Total 7000 nebo pokud je trochu vetsi spotreba oleje tak i Total 5000

ten prvni na internetu sezenes 5L za 600Kc

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

pro tento motor je doporucena vymenna lhuta 15000km takze pouziti longlife oleje neni vhodne a nemel bys ji nejak extra prekracovat.

Osobne bych dal Total 7000 nebo pokud je trochu vetsi spotreba oleje tak i Total 5000

ten prvni na internetu sezenes 5L za 600Kc

Ja momentalne uvazujem nad Total 9000. Podla serviceboxu je 5W40 OK. Myslis ze to je zbytocne a staci 7000?

Odesláno

myslim ze tak ridky olej, zvlast na leto je zbytecny, vykonnostni specifikace maji oba dva stejne, takze tim si nepomuzes k nicemu, ta viskozitni specifikace se lisi jen v minusovych teplotach, jeden je -20 a druhy tusim -25stC

Odesláno

no vidis, pokud jsi ji doposud pouzival, neni duvod ke zmene, nic jineho nez vetsi vitr v penezence by to stejne neprineslo ;)

• O 4 měsíce později...
Odesláno

pocujte, chcel by som sa opytat: Kvoli pokusu som nedolieval do motora olej: po 20 000 km mi ubudlo z motora cca 2 litre oleja. Je to normalna spotreba alebo s tym mam nieco robit?:myslim

P. S.: auto mi mlaky nerobi, a pozeral som aj pod vekom ventilov, tiez je to tam suche... mam 3.0 benzin, pouzivam Esso Ultron 5w40

[upravil dne 10/12/09 BrankoKK]

Odesláno
Původně zaslal: kuboš

Děkuji za radu, tak teda radši to po 15 000 Km vyměním a použiju Vámi doporučený Total Quartz 7000

Můžeš použít i jinou značku, protože jsi na peugeot klubu doporučí ti total. Já už vyskoušel mogul, total i castrol.

Guest servisman
Odesláno

přesně tak já total nepoužil ani jednou co mám 406. měl jsem Valvoline či Vision ,a nezklamaly

Odesláno

nazdar ludkovia :)

mam auto len kratko ale pouzivam olej Castrol 5w40.. spotrebu oleja som zatial nezaznamenal. ma niekto skusenosti s tymto olejom? je to podla vas dobry olej??

za odpoved dikes...

Odesláno

A pořád ta stará známá písnička. Jaký olej .....

Takový olej, jaký je přepsaný. To je viskozitní třída a výkonnostní specifikace. Na značce oleje či spíše výrobci už nezáleží. To znamená olej 5W30 nebo 5W40 a specifikace A3/B3,B4 pokud máš turbo, toho bych se držel. Jinak www. oleje.cz tam je toho napsáno dost:papa

http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=3103&sid=5fd785096783e45d147f93d8bb25e8d2

[upravil dne 10.12.2009 kobr]

Odesláno

jedině castrol GTX magnatec buď 10w40 nebo 5w40 jestli ti to nežere olej litr cca 300kc a já ho měním po 20000km o mojí octávie ta je taky benzínová 101ps a tam by se měl měnit po 15000km a po dvaceti když ho vyleju tak jeho hustota je furt pěkná a to jí furt prohánim ta si neodpočine u mojí 406 ho mam taky ale tam ho budu měnit asi 15000km jelikož ani nevím kdy by se měnit měl a když ty kilometry najezdíš tak rychle tak bych se nebál to měnit po 20000km ale jestli můžu doporučit tak 10w40 ten je přeci jen hustější

Odesláno

S tím Castrolem Magnatec si akorát zničíš motor, protože ten je opravdu jen pro ochcávky a ty sežerou všechno. Drž se opravdu výkonnostní specifikace A3/B3,B4 pro P406 a tu ten Castról nemá.

Já mám TOTAL za 5l 900 Kč:D opravdová syntetika

Odesláno
Původně zaslal: kobr

S tím Castrolem Magnatec si akorát zničíš motor, protože ten je opravdu jen pro ochcávky a ty sežerou všechno. Drž se opravdu výkonnostní specifikace A3/B3,B4 pro P406 a tu ten Castról nemá.

Já mám TOTAL za 5l 900 Kč:D opravdová syntetika

castrol má tuto specifikaci:SAE 10W 40

API SL/CF

ACEA A3/B3

VW 505.00

MB 229.1

jestli je to syntetika nebo ne je tvému autu uplně jedno.

[upravil dne 10.12.09 jp]

[upravil dne 10.12.09 jp]

Odesláno

kobr to napsal cajk. ja tam leju to nejlevnější z autokelly 10w40, hodně najezdim, takže měnim jednou za cca 3 měsíce. Motor je pořád tichoučkej a olej nežere. Na budíku je teď 202tis a motoricky cajk. Nejdůležitější je dodržovat interval, jestli tam nalejete to nebo to je to šumák!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...