k.malik Odesláno 7. červenec 2004 Odesláno 7. červenec 2004 Tak jsem v sobotu valil do Kromerize (400km) a cesta tam bez problemu. Vecer cesta domu a najednou to zacalo chcipat ve volnobeznych otackach motor nemel vykon a nekonec v Ivancicich konec. Zavolal jsem asistencni sluzbu, ktera prijela do 30 minut a mechanik konstatoval zrejme, ze rozvodovy remen udelal hop o zub. Tak odtazeni do servisu v Brne, tam plno atd. Mechanik odtahovky mi udelal cenu na odtah az domu(300km) ale presto balik penez. Dnes to odtahnu do servisu a uvidim co vlastne se udalo. Ma nekdo radu? Citovat
sarkan Odesláno 7. červenec 2004 Odesláno 7. červenec 2004 Karle, je mi Tě líto, ale jestli to byl rozvoďák, tak jde buď o kletbu Kadaňskejch 605,nebo jsi ho kupoval novej tam v tom malým krámku pod viaduktem (u Kučery)? Já jo, a ten řemen stojí za kulový. Naštěstí nerupnul. Ale jak se motor ohřeje, řemen se natáhne a skočí. Udělal mi to dvakrát, a to sem ho už pět krát šponoval. Blbý je, že auto nemá rysky a uhodnout nastavení rozvodů mi zabralo dva dni. Ale projevy to mělo stejný, výkon rapídně dolů, rachot, kouř, chcípání. Mně to skočilo o zub spátky dolů na klikové hřídeli, takže ventily a čerpadlo šli vlastně moc brzy. Jestli chceš, brnkni, můžem se na to zítra odpoledne mrknout, rád pomůžu, když můžu. Uděláme diagnostiku a poradím Ti co a jak dál, v lepším případě to utrefíme a pojede to. Aneb alespoň hodíme řeč. Tel. 776309990. Citovat
k.malik Odesláno 8. červenec 2004 Autor Odesláno 8. červenec 2004 Diky za odpoved a radu, ale Pazouta mam od vcerejsiho rana v servisu SAAB u EPRU I. Urcite se Ti ozvu a proberem to a jeste jednou diky. Citovat
k.malik Odesláno 8. červenec 2004 Autor Odesláno 8. červenec 2004 Tak uz mam jasno, rozvodovy remen pomalu na hadry, takze mi to skocilo o dva zuby a tim padem se potkaly ventily. Ted se bude zjistovat kolik ventilu to odskakalo. Mam zjisteno ventily: saci 1ks 440 Kc vyfukovy 1 ks 800 kc tesneni pod hlavu: 870 Kc napinaci kladka QTT 121: 1497 Kc Pokud se nepletu, sacich je tam 4ks a vyfukovych 8ks Kdyz to vymenim komplet tak mam pomalu GO motoru, nebo se pletu? Ma nekdo jiny napad? Citovat
sarkan Odesláno 9. červenec 2004 Odesláno 9. červenec 2004 Cenově určitě. Já bych to jistě nedělal. Jak se Ti jednou potkají ventily, už nikdy to nebude co předtím. Vono se totiž poškodí aj vodící dráha stopky ventilu, i když třeba jen mikroskopicky. A sedlo starého ventilu musíš brousit kůli novému, aby těsnil. Tím se ventil zasune hloubš, a musíš skracovat stopku, aby se zavřel. Tu na mikrometry přesně neskrátíš a tak dále... Já bych volil jiný řešení, i když možná dražší, koupil bych druhou hlavu. Včera sem četl jednu v annonce, za 4 litry, z citroenu XM. Je to stejná hlava. Jinak byly tam i zvláš? ventily na prodej. Pokud se rozhodneš pro původní řešení, vyměň jenom poškozené ventily. Ty ostatní jsou opotřebeny dle sedel, a jejich výměnou můžeš jenom stratit. Vím o čem mluvím. Generálkoval sem 1.9D Renault, a po výměně ventilů už neměl tlaky. Každopádně na všech ventilech vyměň těsnící gumičky. A ještě druhá rada, skusil sem více servisů v Kadani, a můj typ je Pokorný, vedle hřbitova u prodejny Suzuki. Ti hoši to umí, a jsou levní. Něco jako Vašenda v Praze. Kamarádovi udělali Passata s rozbitou hlavou za 9litrů, včetně druhé hlavy, kterou sehnali za 6. Citovat
Dydzej Odesláno 11. červenec 2004 Odesláno 11. červenec 2004 k.malik: co mas za 605? Benzin nebo diesel? Muj znamy ma v garazi dobrou hlavu a dalsi dily z 2.0l benzina, tel. je u mne k dispozici. Citovat
Petr605 Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 k.malik má diesla - už si to pamatuju, heč!:D Řešili jsme tady přeci tu padající naftu... Citovat
Dress Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 to sem zvědavý jak se k.malik rozhodne a na kolik ho to finančně vyjde Citovat
Dydzej Odesláno 12. červenec 2004 Odesláno 12. červenec 2004 Petr605: no jo vlastne, jsem to ale trubka... Tak na diesela ten znamy nic nema. Citovat
k.malik Odesláno 15. červenec 2004 Autor Odesláno 15. červenec 2004 Tak uz mam jasno a uz se opravuje: 2 ks saci 1 ks vyfukovy rozvodovy remen tesneni pod hlavu (tri diry) kladka napinaci QTT 121 12 ks podlozek mezi vahadla a ventily 12 ks simering na ventily olejova hadice do hlavy mezi cerpadlem a nálevkou 4 ks krouzky na saci potrubi Jo a menzelka mi jasne dala nejevo, ze se bude prodavat. Citovat
Petr605 Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Ajajajajaj. Myslíš, že to ustojíš? Myslím ten tlak ze strany manželky.:bojim Citovat
sarkan Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Tak to Tě lituji, tu rozsáhlou opravu. Holt manželky maj taky své slovo a můj se bude prodávat taky. Taky kůli cenám za opravy. Takže Kadaň asi bude bez 605. Já to neustojím a už jsem dal inzerát. Co se poruchovosti týče, je 605 (alespoň ta moje) přeborník. Takže až ji prodám, rozloučím se se všema na fóru, protože dalšího pažouta už nemám povolenýho. Vypadá to, že půjdu do BMW e36 tds. No ještě uvidíme. Citovat
lexa Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Kolega ve firmě má taky 605 a taky se to zdá jako spolehlivé auto, ale sem tam ty opravy no hrůza, já bych to nerozdýchal, ani ne ceny ,ale rozsah a tím i cena. 405 šla taky z domu, ale teď 205 a spokojenost. Citovat
k.malik Odesláno 15. červenec 2004 Autor Odesláno 15. červenec 2004 Sarkane kde jsi podal inzerat, at tam nejsme dva, jinak ja uz bych do ojeteho auta nesel, zazil jsem to dvakrat a potreti jen to ne. Kdyz jsem mel novou 120L, tak jsem ji naucil jezdi a po 16 letech, kdyz jsem ji prodaval byla motoricky bez problemu az na drobnou korozi karoserie, ale podlaha byla panenska. Mam v merku C3, ale zatim nevim nevim, P605 na pohodli nema konkurenci!! Ted dam Pazouta do cajku at mam klidne spani(jsem uz takovy) a zrejme pujde, akorat nevim za kolik? [Editován dne 15/7/04 k.malik] Citovat
k.malik Odesláno 15. červenec 2004 Autor Odesláno 15. červenec 2004 Tak uz musim sehnat jen olejovou hadici kod 1192 K8 a bude to snad vsechno. Citovat
sarkan Odesláno 15. červenec 2004 Odesláno 15. červenec 2004 Jestli bude v cajku, dej ho za 85, případně něco spustíš. Inzerát podáš přes www.annonce.cz, tam v pravém sloupci najdeš zadávání inzerátu, pak klikneš na bezplatný a hodíš ho tam dle návodu. Citovat
k.malik Odesláno 16. červenec 2004 Autor Odesláno 16. červenec 2004 Uz jsem sehnal vsechno a montuje se. Ceny dam vedet, jen co to bude komplet. Citovat
k.malik Odesláno 19. červenec 2004 Autor Odesláno 19. červenec 2004 Tak hotovo, jak uz jsem psal material za cca 9400Kc a prace 4200Kc. Ted Pazout jede jako das, motor zjihnul (je tichounkej) no proste delo. No ale manzelka je neustupna, takze pujde. Citovat
rimmer Odesláno 21. červenec 2004 Odesláno 21. červenec 2004 manzelka tomu ocividne vubec nerozumi, takze bych nebral na jeji nazor manzelky muzou vybirat lednicky, pracky, zehlicky, popr. zahradni houpacku...auta, televizory a pocitace nikoliv ))))))) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.